Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрії Харківської області в змозі збирати 3 мільйони тонн хліба щороку

Аграрії Харківської області в змозі збирати 3 мільйони тонн хліба щороку

«Ми хотіли б, щоб за будь-яких погодних умов в області збиралися стабільні врожаї. А для цього потрібно всього-навсього дотримуватися технології вирощування сільськогосподарських культур. Тобто, за будь-яких погодних умов ми повинні мати 3 мільйони тонн хліба стабільно по Харківській області. Таке завдання поставив перед нами голова ХОДА Михайло Добкін, і це посильне завдання для наших аграріїв», – про це заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

За його словами, в області триває збирання врожаю. На сьогоднішній день зібрано всього 61% кукурудзи – 800 тисяч тонн, а планується зібрати не менше 1 млн. 200 - 1 млн. 300 тонн. 

Віталій Алексейчук зазначив, що в даний час його більше хвилює урожай 2012 року, тому що зараз зійшло менше половини озимих.

«Харківська область єдина посіяла 476 тисяч гектар, але з 100% посіяних зернових зійшло 212 тисяч гектар, тобто, менше половини. Решта - це розріджені посіви, а також значна частина - більше 30% - зовсім не зійшли. Через посуху насіння лежить в сухій землі, але ми сподіваємося, що дощі ще підуть, буде гарна погода, і ми отримаємо урожай. Ми повинні забезпечити продовольством наших харків'ян», – сказав заступник губернатора.