Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

На Ізюмщині встановили пам`ятний знак на честь 900-річчя Перемоги Володимира Мономаха над половцями

26 березня на виїзді з с. Кам’янка Ізюмського району урочисто відкрито пам’ятний знак на честь 900-річчя Перемоги об’єднаних сил руських князів під керівництвом Володимира Мономаха над половцями. Про це повідомляє Ізюмська РДА.

Харківська тенісистка-колясочниця виграла другий професійний турнір серії "ф'ючерс" Sri Lankan Open

Харківська тенісистка-колясочниця Олена Шингарьова стала переможницею другого професійного турніру серії "ф'ючерс" Sri Lankan Open. Свій фінальний матч тенісистка-колясочниця виграла, не віддавши суперниці жодного гейму.

Я думаю, ми з усіма завданнями впораємося, тому що є реальна підтримка з боку влади. Василь Лунін

Представники заводу імені Шевченка, які сьогодні брали участь у зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним, відзначили велику увагу, яка приділяється керівництвом області проблемам підприємства.

У першому обласному суботнику взяли участь 207,8 тис. мешканців Харківщини

З 15 березня в області проводиться всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля». В рамках цієї акції 26 березня відбувся перший обласний суботник із залученням громадськості, підприємств, установ і організацій, учнівської та студентської молоді. За оперативними даними у суботнику взяли участь 207,8 тис. осіб.  

Планується налагодити співпрацю заводу імені Шевченка з Південною залізницею і заводом імені Малишева

На даний момент розглядається можливість розміщення на заводі імені Шевченка замовлень від Південної залізниці та заводу імені Малишева. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої зустрічі з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Є необхідність співпраці підприємства з заводом імені Малишева. Завод імені Шевченка успішно впорався з поставленим завданням, і ті 26 БТР, які відвантажуються Іраку, мають частину навісного обладнання, яке було виготовлено на цьому підприємстві. Також сьогодні опрацьовується можливість укладення контракту з Південною залізницею на виготовлення опор під будівництво швидкісної лінії до Євро-2012», - повідомив Михайло Добкін.

Ми бачимо реальну можливість вивести завод імені Шевченка з фінансової ями. Михайло Добкін

На даний момент керівництвом області опрацьовується можливість співробітництва заводу імені Шевченка з рядом великих підприємств Харківщини. Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками зустрічі з робочою групою заводу голова ХОДА Михайло Добкін, досягнута попередня домовленість про розміщення на ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» замовлень від ВАТ «Турбоатом» і ВАТ «Хартрон» на загальну суму близько 15 мільйонів гривень.

Сьогодні нашим головним завданням є те, щоб завтра колективу заводу ім. Шевченка була виплачена заробітна плата. Михайло Добкін

 Як зазначив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої зустрічі з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, сьогодні мають надійти кошти на погашення заборгованості по заробітній платі всьому колективу заводу ім. Шевченко. «Завтра має розпочатися виплата заробітної плати, - це буде виплата за один місяць», - повідомив глава області.  

Якщо найближчим часом вибухне друга хвиля фінансової кризи, для України вона буде менш болісною, ніж перша. Юрій Сапронов

Як заявив віце-губернатор Юрій Сапронов, світова економіка в найближчі 10 років не буде розвиватися так стійко, як протягом попередніх 20-ти років у зв'язку з тим, що модель споживчої економіки вичерпала себе. Такий прогноз дають авторитетні вчені-економісти зі світовим ім'ям.

Джерелом інформації про завод ім.Шевченка повинні бути виключно члени постійно діючої робочої групи трудового колективу. Михайло Добкін

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні звернувся до членів постійно діючої робочої групи трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» з проханням, щоб тільки вони поширювали інформацію про ситуацію на підприємстві. «Якщо є бажання дізнатися що-небудь про підприємство, про його проблеми, то інформацію потрібно брати у людей, які безпосередньо беруть участь у всіх переговорах і обговоренні найважливіших питань, а не у тих, хто крутиться біля заводу, не має до нього жодного відношення і тільки піариться на горі інших людей, заробляючи собі сумнівні політичні дивіденди. Будь-яка інформація відкрита для всіх, але є компетентні джерела для її передачі, а є некомпетентні політичні діячі, тому інформацію краще брати там, де вона дійсно буде відповідати дійсності», - підкреслив Михайло Добкін.  

Україні необхідно вивчити досвід Гонконгу і Сінгапуру у спрощенні умов ведення бізнесу. Юрій Сапронов

Україні необхідно вивчити досвід Гонконгу і Сінгапуру в перетворенні з країн-аутсайдерів на країни, що є найбільш зручними для ведення бізнесу. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  «Найголовнішим козирем Сінгапуру і Гонконгу в боротьбі за власне благополуччя став бізнес-клімат, умови для ведення бізнесу. Протягом короткого проміжку часу ці країни знищили всі перешкоди для нових технологій і іноземного капіталу. В індексі економічної свободи, опублікованому американським фондом Heritage Foundation на початку березня 2011 року, Гонконг і Сінгапур в черговий раз зайняли перше і друге місця, тобто в цих двох невеликих азіатських країнах найлегше вести справи бізнесменам. Україна ж у цьому рейтингу поки знаходиться на 164-му місці», - розповів Юрій Сапронов.

Всі пункти протоколу, підписаного в ході зустрічі Михайла Добкіна з робочою групою заводу імені Шевченка 22 березня, виконуються або вже виконані

Сьогодні відбулася чергова робоча зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка». Крім 16 співробітників заводу, в ході зустрічі також брали участь представники ВАТ «Хартрон» і ВАТ «Турбоатом», разом з якими обговорювалися шляхи виведення заводу імені Шевченка з кризового стану.

Наше головне завдання - створити умови для якісного економічного росту. Юрій Сапронов

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, найбільше мешканці Україні бояться економічного занепаду країни, про що свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг". Зокрема, таку думку висловили 53% опитаних. «Тому головне завдання влади сьогодні - створити умови для якісного економічного росту, який є основою підвищення соціальних стандартів життя населення регіону і країни в цілому. Адже реформи Президентом проводяться не заради галочки, а для того, щоб покращити рівень життя кожного українця», - зазначив він. 

ІТ-парк «Інтелектроніка» сприятиме підвищенню конкурентоспроможності Харківської області. Юрій Сапронов

Як розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, Харківська область відрізняється високим науково-технічним рівнем і здатна реалізувати свої конкурентні переваги через створення відповідної інфраструктури трансферу технологій в бізнес.Технопарк «Слобожанщина» та IT-парк «інтелектроніка» будуть створені з метою формування інноваційного середовища, що здійснює свою діяльність шляхом створення матеріально-технічної, сервісної та фінансової бази для комерціалізації наукових знань.  

Інвестор повинен чітко розуміти правила взаємин на рівні «влада-бізнес». Юрій Сапронов

«Як заявив Президент України Віктор Янукович, першочерговим завданням у 2011 році має бути прискорення дерегуляції економіки. Це значною мірою пожвавить економіку, збільшить обсяги інвестицій і ВВП і вже в 2012 році Україна може розраховувати на додаткове зростання ВВП на 2% в порівнянні з минулим роком, збільшення бюджетних надходжень мінімум на 6 млрд. грн. Адже запорукою успішної інвестиційної політики в нашому випадку є політична стабільність, прозорість відносин держави з інвестором, зрозумілі правила гри на податковому полі, в митному і нетарифному регулюванні, зняття адміністративних бар'єрів - тобто всі ті заходи, які сьогодні впроваджуються в Україні в якості першочергових реформ»,- зазначив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов. 

Технопарки будуть сприяти розвитку інноваційного процесу. Юрій Сапронов

Основна мета технопарків - досягнення тісного територіально зближення між необхідною для наукових досліджень матеріальною базою, яка належить промисловому виробництву, та людським компонентом наукового потенціалу країни, що формує умови, які сприяють розвитку інноваційного процесу. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.

УВАГА! Брифінг!

Розпочалася робоча зустріч голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна с представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка». На зустрічі також присутні представники ВАТ «Хартрон» та ВАТ «Турбоатом». По закінченню зустрічі біля першої приймальні (ХОДА, 2 поверх) відбудеться брифінг.  

Харків з приватним візитом відвідав Блаженніший Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III

27 березня Харків з приватним візитом відвідав Блаженніший Патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл III, в ході якого він зустрівся з Митрополитом Харківським і Богодухівським Никодимом. На зустрічі були присутні голова ХОДА Михайло Добкін, голова обласної ради Сергій Чернов, Харківський міський голова Геннадій Кернес, Архієпископ Онуфрій, священнослужителі Харківської єпархії Української православної церкви Московського патріархату, державні та громадські діячі.

Події дня

Сьогодні, в понеділок, 28 березня, о 12:00 в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П. Василенка (вул. Артема, 44) розпочнуться збори керівників, спеціалістів та вчених-аграрників Харківської області на тему: "Організаційно-економічні трансформації в аграрній сфері України"; о 13:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться урочистий прийом з нагоди Міжнародного Дня театру; о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться прес-конференція начальника управління культури та туризму ХОДА Дмитра Кузнєцова та нового художнього керівника Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка Олександра Аркадіна-Школьника; о 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться підписання Регіональної угоди між Харківською облдержадміністрацією, спільним представницьким органом сторони роботодавців Харківської області та профспілковими об'єднаннями Харківської області на 2011-2012 роки.

Підприємствам, які створюють робочі місця для людей з інвалідизацією, надаються пільгові преференції. Ігор Шурма

24 березня під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання регіональної комісії з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів. Під час засідання 13 підприємствам громадських організацій інвалідів були надані пільги з оподаткування. На цих підприємствах працевлаштовано більше 150 людей з інвалідизацією. Пільги надані на 1 рік.  

Відбулося засідання обласної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

25 березня під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Шурми відбулося засідання обласної комісії з визначення статусу осіб, які постраждали наслідок Чорнобильської катастрофи. Під час засідання були розглянуті особисті справи 6 осіб. По 5 особистим справам були ухвалені позитивні рішення. 1 особі відмовлено у призначенні статусу постраждалого внаслідок Чорнобильської катастрофи у зв’язку з відсутністю підтверджуючих документів.  

29 березня відбудеться пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції»

29 березня з 14.00 до 16.00 години за телефоном (057) 705-16-12 відбудеться чергова пряма телефонна лінія «Суспільство проти корупції».  На запитання громадян будуть відповідати начальник Управління державної служби Головного управління державної служби України в Харківській області Любов Лучанінова, старший оперуповноважений з особливо важливих справ підполковник податкової міліції відділу внутрішньої безпеки при ДПА у Харківській області Управління внутрішньої безпеки ДПА України Олександр Скляр, співробітник головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області майор Тетяна Струкова, оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією УБОЗ ГУМВСУ в Харківській області майор міліції Андрій Назаров.  

Михайло Добкін взяв участь у суботнику (доповнено)

Сьогодні в рамках Всеукраїнської програми «За чисте довкілля-2011» відбувся перший обласний суботник з благоустрою території. Голова ХОДА Михайло Добкін, міський голова Геннадій Кернес, заступники голови ХОДА, працівники апаратів облдержадміністрації та міськвиконкому, депутати обласної та міської рад вийшли на прибирання розділювальної смуги Московського проспекту на перетині з вулицею Харківських Дивізій. Як відзначив голова облдержадміністрації, сьогодні в усіх районах області в акції взяли участь близько 200 тисяч людей, і це стало початком постійної роботи з благоустрою нашого регіону, яка триватиме до травневих свят.  

Основним механізмом реалізації проектів медико-соціальної допомоги є наявність об’єктивних реєстрів хворих пільгових категорій. Ігор Шурма

«Основним механізмом реалізації проектів медико-соціальної допомоги є наявність об’єктивних реєстрів хворих пільгових категорій. Наявність дійового реєстру означає порядок і контроль в районі. Враховуючи, що останні декілька років влада була розбалансована, і цією роботою взагалі ніхто не займався, раніше складені реєстри були недосконалими, тому вони потребують суттєвого коригування», - зазначив під час обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Ігор Шурма.  

Євген Савін представив колективу Харківського академічного українського драматичного театра ім.Шевченка нового художнього керівника

25 березня, напередодні святкування Міжнародного дня театру, в Харківському академічному українському драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбулися збори творчого колективу, на яких заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін представив нового художнього керівника театру Олександра Аркадійовича Аркадіна-Школьника.  

До травня 2011 року в школах сільської місцевості будуть проведені медогляди. Ігор Шурма

 Як повідомив під час обласної селекторної наради заступник голови ХОДА Ігор Шурма, у 2010 році вперше було організовано проведення поглиблених медичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів та форм власності області. До 31 грудня 2010 року оглянуто 75 136 дітей, що становить 66,4% загальної кількості школярів, що підлягають обстеженню. З них 32 806 взято на диспансерний облік; а 18 908 дітей направлені на додаткове обстеження, лікування та реабілітацію у спеціалізовані відділення та заклади охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів.

Усі міжрайонні медичні центри Харківської області будуть оснащені сучасними мамографами. Ігор Шурма

З метою раннього виявлення патології молочної залози, зниження рівня занедбаності та смертності від онкологічних захворювань, забезпечення масових обстежень жіночого населення на базі всіх міжрайонних центрів Харківської області створюються міжрайонні кабінети скринінгового обстеження, які будуть забезпечені сучасними мамо графами. Про це сьогодні під час обласної селекторної наради повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

За підсумками 2010 року усі показники захворюваності на туберкульоз у Харківській області мають стійку тенденцію до зниження. Ігор Шурма

«В Харківській області 2010 рік став вирішальним в реалізації Загальнодержавної програми протидії захворюваності на туберкульоз на 2007-2011 роки. Усі показники захворюваності у Харківській області мають стійку тенденцію до зниження та є нижчими від середньоукраїнських на 20-30%», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Василь Хома привітав працівників органів безпеки Харківщини з професійним святом

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації – керівник апарату Василь Хома привітав працівників органів безпеки Харківщини з професійним святом – Днем Служби безпеки України. Від імені керівництва обласної державної адміністрації Василь Хома вручив нагороди кращим співробітникам управління СБУ в Харківській області та побажав всім наснаги і професійних успіхів. Василь Хома висловив впевненість, що в умовах плідної співпраці буде забезпечено захист громадян, їх прав та свобод.

Харківська область зацікавлена в поставках аграрної продукції на російські ринки

У ході спільного засідання робочих груп Курської та Харківської областей заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ХОДА Володимир Звєков заявив, що харківська сторона в перспективі зацікавлена в поставках сільськогосподарської продукції на ринки Росії.  

Перспективи співпраці Харківської та Курської областей почали проявлятися вже в цьому році. Ігор Колот

Перший заступник начальника Головного управління промисловості, транспорту і зв'язку Харківської обласної державної адміністрації Ігор Колот в ході свого виступу на спільному засіданні робочих груп Курської та Харківської областей розповів про промисловий потенціал Харківської області,а також про співпрацю двох регіонів в цій сфері. «Перспективи співпраці двох областей почали проявлятися вже в цьому році. Підписано перший договір з Курською областю про постачання нашої кабельно-провідникової продукції, - зазначив Ігор Колот.- На сьогоднішній день основним флагманом нашої промисловості є ВАТ «Турбоатом», який успішно співпрацює з Курської АЕС. Також ми бачимо благополучну співпрацю Харківського підшипникового заводу з курськими підприємствами». 

Архів документів