Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За підсумками 9 місяців 2011 року обсяги виробництва промислової продукції в Харківській області зросли на 10,3%

За підсумками 9 місяців 2011 року обсяги виробництва промислової продукції в Харківській області зросли на 10,3%

За підсумками 9 місяців 2011 року спостерігається зростання обсягів виробництва промислової продукції на 10,3% у порівняні з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив заступника голови ХОДА Валентин Дулуб під час наради «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківською ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» за участю представників МЗС. На його думку, на сьогоднішній день це хороший показник.

Валентин Дулуб зазначив, що Харківська область – одна з найбільших промислових центрів України, на території якої функціонують великі машинобудівні і металообробні заводи, також підприємства енергетичного машинобудування та електротехнічної промисловості: ВАТ «Турбоатом», ДП завод «Електроважмаш», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, ДНВП «Об’єднання Комунар», ПуАТ «Харківський тракторний завод», ДП «Завод ім. В.О. Малишева» та інші.

Обсяги реалізації промислової продукції з початку 2011 року склали 35,9 млрд. грн., з яких 9,3 млрд. грн. (25,8%) – виробництво харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів; 7,0 млрд. грн. (19,6%) – машинобудування; 7,3 млрд. грн. (20,3%) – виробництво та розподілення електроенергії, газу, води.

У машинобудуванні приріст промислової продукції відносно
дев’яти місяців минулого року становив 17,9%. Досягнуто зростання випуску продукції у виробництвах: машин та устаткування для сільського та лісового господарства у 2 рази, у хімічній і нафтохімічній промисловості випуск продукції проти попереднього місяця збільшився на 21,2%, проти січня – вересня 2010 року – на 6,4%.

Теги