Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Асоціація «Харківптахопром» відсвяткувала своє 10-річчя

Асоціація «Харківптахопром» відсвяткувала своє 10-річчя

На ДП Новопокровський КХП відбулися урочистості з нагоди 10-річчя створення Харківської обласної Асоціації птахівничої промисловості «Харківптахопром». В урочистостях взяли участь заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, голова Ради Директорів Союзу птахівників України та Союзу кормовиробників України Олександр Бакуменко, голова Чугуївської РДА Володимир Лобойченко, керівництво Головного управління агропромислового розвитку ХОДА та управління державної ветеринарної медицини Харківської області, науковці, керівники підприємств тваринницької та птахівничої галузі, комбікормових заводів, фірм – виробників та постачальників кормових домішок, ветпрепаратів, технологічного обладнання.

«Діяльність Асоціації сприяла відродженню і розвитку галузі птахівництва в Харківській області і сьогодні птахівництво – це одна з провідних галузей і в області, і в України, що дійсно забезпечує населення якісними продуктами харчування, задовольняючи майже всі потреби, - сказав, звертаючись до присутніх, Віталій Алескейчук.

- Підприємства Асоціації у 2010 році забезпечили виробництво 792 млн. шт. яєць курячих та 25 тис. тонн м’яса птиці. За 9 місяців 2011р. підприємствами Асоціації вироблено 739,2 млн. шт. яєць курячих (135,8% до 2010 р.), 18,5 тис. тонн м’яса курячого (100,4% до 2010 р.)».

В свою чергу, Олександр Бакуменко наголосив, що продукція українського птахівництва має всі можливості, щоб виходити на міжнародні ринки.

Довідково

Асоціація створена у 2001 року на підставі рішення засновників - птахівничих підприємств Харківської області.

У даний момент до складу Асоціації входять 35 підприємств і організацій:
- 20 птахівницьких підприємств (птахофабрики по виробництву яйця
й м'яса птиці, племптахопідприємства, інкубаторно - птахівничі станції);
- 3 комбікормових заводи;
- 10 підприємств, які забезпечують галузь птахівництва (постачальники кормових добавок, БМВК, преміксів, ветпрепаратів, технологічного встаткування);
- 3 науково - дослідницьких інститути Української Академії аграрних наук і 1 вищий навчальний аграрний заклад.

Асоціація є колективним членом Союзу птахівників і кормовиробників України, представлена в таких національних аграрних об'єднаннях, як Українська аграрна конфедерація, Національна сільськогосподарська палата України.

Представляє, лобіює і захищає інтереси своїх членів на регіональному і місцевому рівнях, на державному і міжнародному рівнях через вищевказані аграрні об'єднання.