Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область увійшла до шістьох найбільш інвестиційно привабливих областей України

Харківська область увійшла до шістьох найбільш інвестиційно привабливих областей України

У Будинку рад під головуванням заступника голови ХОДА Валентина Дулуба відбулася нарада «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківською ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» за участю директора Департамента зовнішньоекономічного співробітництва Міністерства закордонних справ України Ігоря Ніколайка та представників МЗС.

В ході свого виступу Валентин Дулуб зазначив, що зовнішньоекономічні зв’язки є важливою частиною господарської діяльності підприємств та організацій Харківської області. Зовнішня торгівля – це найбільш розвинена форма міжнародних зв’язків. За його словами, Харківська область згідно рейтингу інвестиційної привабливості регіонів, розрахованому Київським Інститутом Реформ, віднесена до групи «лідерів» і увійшла до шістьох найбільш інвестиційно привабливих областей України.

«Динаміка збільшення обсягів іноземних інвестицій в економіку Харківської області та розширення країн-інвесторів засвідчує, що незважаючи на труднощі, інвестиційний клімат Харківщини залишається привабливим для іноземних підприємств», – підкреслив заступник губернатора.

Харківська область підтримує стійкі зв'язки з багатьма країнами світу. Основні товари, що експортуються за межі України: машини та устаткування; літальні апарати; електричні машини; вироби фармацевтичної та хімічної промисловості; продукти харчування; товари народного споживання. Основу імпорту складають мінеральне паливо, машини та устаткування.