Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У поточному оздоровчому сезоні для дітей Харківської області буде проведено 5 тематичних змін

Для більш насиченого і цікавого відпочинку дітей в оздоровчих літніх таборах в Харківській області планується провести 5 тематичних змін для дітей різних категорій. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, крім традиційних змін «Повір у себе» для дітей з обмеженими можливостями та «Лідер» для творчо обдарованих дітей, будуть також організовані зміни «Спортивне літо» та «Національні візерунки». Крім того, в одному з таборів Харківщини відбудеться зміна для юних режисерів, акторів, журналістів і телеведучих.

Реформи потрібно роз'яснювати. Юрій Сапронов

«Як неодноразово наголошував Президент України Віктор Янукович, сьогодні серед всього комплексу економічних реформ в країні ведеться активна робота щодо вдосконалення державних механізмів покращення інвестиційного клімату в Україні для максимального спрощенням діяльності іноземних та вітчизняних інвесторів. Ключовою точкою тут є 2011 рік. Саме цього року процес економічних реформ має стати незворотнім», - повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.  

Допоки в Україні не функціонує інститут парамедиків, на Харківщині вже навчають людей наданню першої медичної допомоги. Ігор Шурма

Завтра, 30 березня, в учбово-тренувальному відділі з підготовки медичних та немедичних фахівців для надання екстреної медичної допомоги Обласної клінічної лікарні відбудеться церемонія вручення сертифікатів працівникам засобів масової інформації, які пройшли курс навчання з надання першої медичної допомоги. Збір журналістів, які будуть висвітлювати цю подію, о 10:00 біля учбово-тренувального відділу (Обласна клінічна лікарня, вхід з боку вул.Данилевського). Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, перші випускники учбово-тренувального відділу – журналісти стали на щабель більш освіченими та професійними у наданні невідкладної допомоги. Вже створені наступні учбові групи з працівників міліції, рятувальників, пожежників, які хотіли б оволодіти навичками надання невідкладної медичної допомоги. Ігор Шурма також зазначив, що в залежності від потреби проведення таких занять, буде розглядатися можливість розширення матеріально-технічної бази учбово-тренувального відділу.

У 2011 році в Харківській області заново відкриється 3 дитячих оздоровчих табори

У поточному році в Харківській області планується розширити існуючу мережу дитячих оздоровчих установ. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін, на даний момент готуються до відкриття 3 дитячі табори, які в останні роки не працювали.

В Харківській області різні види державних соціальних допомог отримують 273,8 тис. сімей. Ігор Шурма

В Харківській області різні види державних соціальних допомог отримують 273,8 тис. сімей на суму 371,3 млн.грн. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Найбільша кількість отримувачів припадає на: 1) допомогу сім'ям з дітьми - 141,4 тисяч осіб на суму 251,3 млн.грн. (з них: а) допомогу при народженні дитини - 34,6 тис. осіб на суму 135,7 млн.грн.; б) по догляду за дитиною до 3 років - 67,5 тис. осіб на суму 64,6 млн.грн.); 2) житлову субсидію - 110,6 тис. сімей (10,5% загальної кількості сімей в регіоні). З початку 2011 року субсидія нарахована на суму 54,8 млн. грн.  

Кількість «спрощенців», які займаються «оптимізацією» податків, скоротиться

«Сьогодні ми з упевненістю можемо сказати, що побоювання завзятих песимістів не підтвердилися і прийняття в силу Податкового кодексу жодним чином не позначилося на кількості підприємців. За даними ДПАУ на 1 березня 2011 року на обліку перебувало 3 млн. 894 тис. 352 платника податків, з них 1 млн. 162 тис. 427 юридичних осіб та 2 млн. 731 тис. 925 фізичних осіб-підприємців. У порівнянні з 1 березня минулого року чисельність платників податків зросла на 2,7%, у тому числі юридичних осіб - на 3,3%, підприємців фізосіб - на 2,5%», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Події дня

Сьогодні, 29 березня, об 11:00 в прес-центрі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція заступника голови облдержадміністрації Євгена Савіна про організацію оздоровлення дітей та підлітків влітку 2011 року; о 15:00 у великій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 4 пов.) розпочнеться зустріч голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна з профспілковим активом області з метою обговоренням шляхів реалізації соціально-економічних реформ у Харківській області; о 17:00 в малій актовій залі ХНУ ім. Каразіна (пл. Свободи, 4, 4 поверх) відбудеться круглий стіл: «Що таке сучасна культурна політика?» в рамках Колоквіума з питань культурних трансформацій та культурної політики.

В області триває планомірна робота з призначення житлових субсидій. Ігор Шурма

З 1 січня по 24 березня 2011 року в області за призначенням субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулось 23,8 тис. сімей, призначено субсидію (з урахуванням справ, які перебували в опрацюванні станом на 1 січня 2011 г.) - 22,6 тис. сімей, відмовлено в призначенні субсидій - 1,5 тис. сімей. За рішенням спеціальної комісії, як виняток, субсидію отримали 6,7 тис. сімей, що складає 29,6% загальної кількості сімей, яким субсидія призначена з 1 січня. Всього житлову субсидію отримують 110,6 тис. сімей (10,5% загальної кількості сімей регіону). Про це сьогодні повідомив заступник голови харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Всі проблеми реального сектора економіки можна вирішити в трикутнику влада, профспілки і роботодавці. Анатолій Гіршфельд

«Я глибоко переконаний, що всі проблеми, які виникають сьогодні в реальному секторі економіки, ми можемо вирішувати в такому трикутнику: влада, профспілки і роботодавці. На нас, роботодавцях, лежить колосальна відповідальність: саме нам належить так вибудовувати економічні процеси на наших підприємствах, щоб вони дозволили досягти тих результатів, які записані в Генеральній угоді», - зазначив у ході підписання Регіональної угоди між Харківською облдержадміністрацією, спільним представницьким органом сторони роботодавців Харківської області та профспілковими об'єднаннями Харківської області на 2011-2012 роки голова Ради об'єднання організацій роботодавців Харківської області "Граніт" Анатолій Гіршфельд.

Борг підприємств області з виплати зарплати з початку березня зменшився на 10,8 млн.грн. Ігор Шурма

З початку березня 2011 року загальна заборгованість підприємств Харківської області з виплати зарплати зменшилася на 10,8 млн.грн. і станом на 25 березня склала 142,3 млн.грн. На економічно активних підприємствах заборгованість зменшена на 10,5 млн.грн. і складає 117 млн.грн. Про це сьогодні повідомив заступник голови харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Ми завжди готові підставити плече керівникам підприємств Харківської області для вирішення тих чи інших питань. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін, керівництво Харківської області завжди готове надати допомогу керівникам підприємств у вирішенні важливих питань. «Людям, які керують нашими підприємствами, потрібно в першу чергу не заважати, але в разі необхідності ми завжди готові підставити їм плече для вирішення тих чи інших питань. Зокрема, я вже неодноразово надсилав листи на митницю з приводу складностей, які є у підприємств Харківської області з оформлення товарів при переміщенні через кордон. Крім того, ми ведемо дуже серйозний діалог з митницею з приводу відшкодування ПДВ активним підприємствам. Цього року в лютому і в березні серйозні суми заходили на відшкодування, і ми продовжуємо вести цю роботу», - повідомив голова області.

В 2011 році середня заробітна плата в області зросте не менше ніж на 19,7%

Як повідомив сьогодні в ході церемонії підписання Регіональної угоди між Харківською облдержадміністрацією, спільним представницьким органом сторони роботодавців Харківської області та профспілковими об'єднаннями Харківської області на 2011-2012 роки, голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, згідно з угодою ріст середньої заробітної плати в області в 2011 році складе не менше ніж 19,7% в порівнянні з 2010 роком, в 2012 році - не менше 16% в порівнянні з 2011 роком. «У Генеральній угоді визначено збільшення виплати зарплати по відношенню до 2010 року на 16%, а у нас вистачило мудрості і розуміння сторін, щоб ця цифра була вищою, - зазначив він. - Профспілки згодні йти назустріч роботодавцям і владі. Я думаю, що ті напрацювання, які є на сьогоднішній день, а також наші угоди дадуть можливість виконати серйозні кроки, які ми намітили на 2011 рік». 

У нинішній складній економічній ситуації чітко вимальовується роль і профспілок, і роботодавців, і влади. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час підписання Регіональної угоди між ХОДА, спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями Харківської області на 2011-2012 рр. голова ХОДА Михайло Добкін, у Харківській області налагоджено конструктивний діалог між профспілками і владою.

Регіональна угода між ХОДА, роботодавцями та профспілками – це правовий акт соціального діалогу. Ігор Шурма

«Регіональна угода між ХОДА, спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями Харківської області на 2011-2012 рр. - це правовий акт соціального діалогу, який визначає узгоджені норми діяльності сторін щодо соціально-економічного розвитку регіону, удосконалення соціально-трудових відносин, забезпечення продуктивної зайнятості, справедливої оцінки оплати праці, охорони праці та реалізації трудових, соціально-економічних прав і гарантій працюючих та всього населення регіону», - зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.  

Угода між ХОДА, роботодавцями та профспілками Харківської області на 2011-2012 рр. регламентує наші дії і фіксує наші зобов'язання один перед одним. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час підписання Регіональної угоди між ХОДА, спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями Харківської області на 2011-2012 рр. голова ХОДА Михайло Добкін, цей документ має велике значення для економічного розвитку регіону. «Тут відображені дуже важливі для нашого регіону моменти, в тому числі і спільні зусилля по зростанню зарплати протягом року, розвитку підприємництва, всьому тому, що є запорукою економічного успіху нашого регіону. Цей документ регламентує наші дії і фіксує наші зобов'язання один перед одним. Ситуація в економіці країни непроста, занадто великі боргові зобов'язання у держави, але разом крок за кроком ми вийдемо з цього складного становища», - підкреслив голова області.

У 2012 році Харківський академічний український драматичний театр імені Т. Шевченка відзначить своє 90-річчя

Як повідомила сьогодні під час прес-конференції директор Харківського академічного українського драматичного театру імені Т. Шевченка Маргарита Сакаян, в наступному році театр відзначатиме своє 90-річчя. «Я думаю, що до цього ювілею ми прийдемо з певними результатами, ми все для цього робимо, - підкреслила вона. - На початку цього сезону ми встигли вже побувати на багатьох великих фестивалях. У квітні 2011 року ми плануємо відвідати з гастролями Київ. Наш театр запрошений в Національний центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса. Там ми покажемо виставу «Ірен і духи», яку поставив актор нашого театру Олександр Ковшун. У вересні 2011 року ми запрошені до Бреста, де покажемо авангардний спектакль «Войцех». 

Театральні традиції Харкова дуже потужні. Олександр Аркадін-Школьник

Новий художній керівник Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т.Г.Шевченко Олександр Аркадін-Школьник в ході прес-конференції 28 березня відзначив великі перспективи Харкова як театральної столиці України. «Театральні традиції Харкова дуже потужні. Навіть у класичній літературі наше місто згадується як театральна столиця, наприклад, в «Чайці» Антона Чехова. До революції Харків був столицею театральної півдня Росії, і це коріння існує, адже саме в Харкові існує театр, заснований Лесем Курбасом, театр, який виховав свого часу всіх великих артистів для київської сцени театру імені Івана Франка. Природно, сьогодні становище театру не відповідає його історії і його потенціалу, який я відчуваю. Я вважаю, що тільки велика любов глядачів свого міста, потім вже країни і світу - це той шлях, якого цей театр заслуговує. Ми зобов'язані повернути театр імені Шевченка в перший ряд театрального простору нашої країни», - підкреслив він.

Аграрії Харківщини обсудили організаційно-економічні трансформації в аграрній сфері України

Сьогодні в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П. Василенка під головуванням заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука відбулися збори керівників, спеціалістів та вчених-аграрників Харківської області на тему: "Організаційно-економічні трансформації в аграрній сфері України". В зборах взяли участь представники та спеціалісти ХОДА та Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, керівники і спеціалісти наукових освітянських установ та агроформувань області, представники асоціації сільгосптоваровиробників Харківської області.

Підписана Регіональна угода між ХОДА, спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями Харківської області

Сьогодні в малій залі Будинку рад відбулася церемонія підписання Регіональної угоди між ХОДА, спільним представницьким органом сторони роботодавців та профспілковими об'єднаннями Харківської області на 2011-2012 рр. Угоду підписали: голова ХОДА Михайло Добкін, голова Об’єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, голова Ради об’єднання організацій роботодавців Харківської області «Граніт» Анатолій Гіршфельд, голова обкому незалежних профспілок військовослужбовців України Юрій Запольський, голова Об’єднання організацій роботодавців Харківщини Леонід Рубаненко.  

Ми створюємо модель роботи театрів в нових економічних умовах. Дмитро Кузнєцов

У Харківській області реформується схема роботи театрів, які на даний момент не адаптовані до нових економічних умов. Як відзначив в ході прес-конференції 28 березня начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, вже є позитивні результати цієї роботи.

Ситуація в театрі імені Шевченка змінилася в кращу сторону. Дмитро Кузнєцов

Як зазначив сьогодні під час прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, в роботі театру імені Шевченка намітилися позитивні зрушення. «Ситуація в театрі імені Шевченка змінилася в кращу сторону. Минулого року досить складні події відбувалися цьому закладі, але зараз ми побачили світло в кінці тунелю, і організм перебуває на стадії одужання, хоча залишкові процеси, можливо, ще будуть тривалий час. Але якщо раніше ситуацію ми розцінювали як патову і не бачили перспектив її розв'язання, то зараз процес одужання йде і сподіваємося, що це скоро закінчиться», - підкреслив він.

Дмитро Кузнєцов представив нового художнього керівника театру імені Шевченка

Сьогодні під час прес-конференції начальник управління культури та туризму ХОДА представив нового художнього керівника Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т.Г.Шевченка Олександра Аркадіна-Школьника.

Вперше в Харкові - американо-німецький теоретик культури Ханс Ульріх Гумбрехт

У середу, 30 березня 2011 року, о 14:30 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) відбудеться зустріч з всесвітньо відомим американо-німецьким теоретиком культури Хансом Ульріхом Гумбрехтом, який вперше відвідує Україну для участі у харківському Колоквіумі з питань культурних трансформацій та культурної політики. Довідково Ханс Ульріх Гумбрехт - американо-німецький теоретик культури. Численні наукові праці Х.У. Гумбрехт внесли значний внесок у розвиток світової гуманітарної думки і стали важливим посібником у вивченні цілого спектру культурологічних і філософських проблем. Це підтверджується їх численними перекладами, в тому числі, на російську мову. Видавництво «НЛО» здійснило переклад і публікацію трьох важливих робіт Х.У. Гумбрехт «В 1926 году: на острие времени» (2005), «Производство присутствия. Чего не может передать значение» (2006) и «Похвала красоте спорта» (2010).

У Харкові відбудеться Колоквіум з питань культурних трансформацій та культурної політики

29 - 30 березня 2011 року в Харкові відбудеться «Колоквіум з питань культурних трансформацій і культурної політики», організований Управлінням культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, Харківською державною академією культури та Харківським національним університетом імені В.Н Каразіна. Серед найважливіших подій Колоквіуму: 1. 29 березня, 17:00, ХНУ ім. Каразіна, мала актова зала (пл. Свободи, 4, 4 поверх) - круглий стіл: «Що таке сучасна культурна політика?» Модератор: Олександр Філоненко (ХНУ імені В. Н. Каразіна) Спікери: Ханс Ульріх Гумбрехт (Стенфордський університет, США), Олександр Івашина (Києво-Могилянська академія), Вахтанг Кебуладзе (КНУ ім. Т. Г. Шевченка), Михайло Мінаков (Фонд якісної політики), Костянтин Сігов (Центр європейських гуманітарних досліджень, Київ), Павло Гудімов (Я-галерея, Київ), Олександр Кравченко (Харківська державна академія культури), Павло Маков (художник, Харків). 2. 30 березня, 17:00, актова зала Харківської державної академії культури (Бурсацький узвіз, 4) - публічна лекція Ганса Ульріха Гумбрехта: «Присутність і атмосфера в повсякденній естетиці».

В ХОДА відбувся урочистий прийом на честь Міжнародного Дня театру

 У малому залі Харківської обласної державної адміністрації відбувся урочистий прийом на честь Міжнародного Дня театру. Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін і перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко привітали присутніх з професійним святом та вручили їм Почесні грамоти Харківської облдержадміністрації і обласної ради, Подяки голови ХОДА та облради, Почесні відзнаки та Почесну грамоту Міністерства культури і туризму України. 

На Ізюмщині встановили пам`ятний знак на честь 900-річчя Перемоги Володимира Мономаха над половцями

26 березня на виїзді з с. Кам’янка Ізюмського району урочисто відкрито пам’ятний знак на честь 900-річчя Перемоги об’єднаних сил руських князів під керівництвом Володимира Мономаха над половцями. Про це повідомляє Ізюмська РДА.

Харківська тенісистка-колясочниця виграла другий професійний турнір серії "ф'ючерс" Sri Lankan Open

Харківська тенісистка-колясочниця Олена Шингарьова стала переможницею другого професійного турніру серії "ф'ючерс" Sri Lankan Open. Свій фінальний матч тенісистка-колясочниця виграла, не віддавши суперниці жодного гейму.

Я думаю, ми з усіма завданнями впораємося, тому що є реальна підтримка з боку влади. Василь Лунін

Представники заводу імені Шевченка, які сьогодні брали участь у зустрічі з головою ХОДА Михайлом Добкіним, відзначили велику увагу, яка приділяється керівництвом області проблемам підприємства.

У першому обласному суботнику взяли участь 207,8 тис. мешканців Харківщини

З 15 березня в області проводиться всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля». В рамках цієї акції 26 березня відбувся перший обласний суботник із залученням громадськості, підприємств, установ і організацій, учнівської та студентської молоді. За оперативними даними у суботнику взяли участь 207,8 тис. осіб.  

Планується налагодити співпрацю заводу імені Шевченка з Південною залізницею і заводом імені Малишева

На даний момент розглядається можливість розміщення на заводі імені Шевченка замовлень від Південної залізниці та заводу імені Малишева. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками робочої зустрічі з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Є необхідність співпраці підприємства з заводом імені Малишева. Завод імені Шевченка успішно впорався з поставленим завданням, і ті 26 БТР, які відвантажуються Іраку, мають частину навісного обладнання, яке було виготовлено на цьому підприємстві. Також сьогодні опрацьовується можливість укладення контракту з Південною залізницею на виготовлення опор під будівництво швидкісної лінії до Євро-2012», - повідомив Михайло Добкін.

Архів документів