Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На території АТЗТ «Хладопром» відбулися навчання з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах з використанням сильнодіючих отруйних речовин

На території АТЗТ «Хладопром» відбулися навчання з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах з використанням сильнодіючих отруйних речовин

Сьогодні на території АТЗТ «Хладопром» відбулися тактико-спеціальні навчання органів управління та сил цивільного захисту Харкова і області з ліквідації можливих надзвичайних ситуацій на об'єктах з використанням сильнодіючих отруйних речовин, зокрема, таких як хлор і аміак. У навчаннях взяли участь: особовий склад і техніка Харківського гарнізону МНС, пожежний поїзд, співробітники міліції, медицини, газової служби, психологи та підрозділи кінологічної служб МНС. Хід навчань контролювали голова ХОДА - начальник територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і території Харківської області Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, перший заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов та  начальник ГУ МНС України в Харківській області Павел Одарюк.

Основні цілі та завдання навчань: вивчення оперативно-тактичної характеристики об'єкта та особливостей проведення рятувальних робіт, оперативних дій при ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, пожеж; перевірка готовності органів управління та сил цивільного захисту м. Харкова та обласних служб до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на об'єкті, удосконалення практики та вміння керівного складу органів управління, галузевих ланок щодо організації та проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

У ході навчань відпрацьовувалися кілька епізодів дій сил цивільного захисту Харкова і області. Зокрема, гасіння пожежі в складському приміщенні виробничого корпусу; ліквідація аварії на трубопроводах компресорної установки з викидом у навколишнє середовище хімічно небезпечної речовини - аміак.