Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська державна академія дизайну і мистецтв відсвяткує 90-річчя

Харківська державна академія дизайну і мистецтв відсвяткує 90-річчя

В 2011 році Харківська державна академія дизайну і мистецтв святкує 90-річчя. До цієї події приурочений VI Міжнародний форум «Дизайн-освіта 2011», котрий відбудеться у Харкові 30 жовтня – 4 листопада 2011 року. Про це повідомив сьогодні у ході прес-конференції ректор ХДАДМ Віктор Даниленко. «Святкування 90-річчя вищої художньої школи Харкова відбувається на тлі VI Міжнародного форуму «Дизайн-освіта 2011». Цей форум має багато складових, але його стрижнем стане конкурс студентських дизайнерських робіт за багатьма номінаціями, котрі охоплюють весь спектр дизайнерських напрямків. Одночасно буде відбуватися конкурс академічного малюнку, в якому візьмуть участь по 5 представників від Львівської, Харківської і Київської академій», – повідомив він.

Також протягом форуму відбудеться науково-методична конференція професорсько-викладацького складу і молодих учених «Дизайн-освіта в Україні: сучасний стан, перспективи розвитку та євроінтеграція», студентська науково-практична конференція «Проблеми і перспективи дизайну і образотворчого мистецтва», виїзне засідання Президії Національної Академії Мистецтв України на базі Східного центру НАМУ, презентація наукових та методичних видань ХДАДМ та безліч круглих столів.

Довідка:
В Україні діє всього 3 вищих художніх академії – в Харкові, Києві і Львові. Харківська художня школа має глибокі традиції, як офіційне навчальний заклад вона заснована в 1921 році.

На 3-х факультетах академії дизайну і мистецтв навчаються близько 1450 студентів, у тому числі представники 12 країн близького і далекого зарубіжжя. Навчально-виховну, методичну, наукову та творчу роботу на 18 кафедрах академії здійснюють майже 200 педагогів. У їх числі 25 професорів, 13 докторів наук, 57 доцентів і кандидатів наук. 22 мають почесні звання народного художника, заслуженого діяча мистецтв, заслуженого художника і архітектора України, 4 є членами Академії мистецтв України та Академії архітектури і будівництва України, майже половина викладачів є членами Національних спілок художників, архітекторів та Спілки дизайнерів України.

Навчальний процес забезпечують 18 лабораторій та навчальних майстерень, 4 комп'ютерні класи, бібліотека (понад 136 тисяч одиниць зберігання літератури), академічний музей, мистецтвознавчий центр "Академія", науководослідних сектор, студентське наукове творче товариство, студентський театр "Публіцист", студентський театр мод, гуртожиток.

Теги