Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні буде створена робоча група з впровадження дубайського досвіду будівництва метро

В Україні буде створена робоча група з впровадження дубайського досвіду будівництва метро

20 жовтня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін у складі української делегації на чолі з віце-прем'єр-міністром – Міністром інфраструктури України Борисом Колесніковим відвідав м. Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) і взяв участь у семінарі з питань проектування, будівництва та розвитку метрополітену. Михайло Добкін підкреслив, що в даний час Дубаї є одним з найбільш інноваційних міст світу, і все, що сьогодні є кращого, особливо, у сфері містобудування та створення міської інфраструктури, обов'язково присутнє в цьому місті.

«Досвід будівництва метро в цьому місті нам був дуже цікавий і тому, що там було застосовано все краще, що було в метробудуванні, і тому, що вони пішли своїм особливим шляхом: з 55 станцій 10 підземних і 45 наземних, що дає їм можливість здешевити будівництво метро», – зазначив губернатор.

Він повідомив, що в ході візиту українська делегація оглянула метро, ​​центр управління, рухомий склад і бази ремонту, а також переговорила з проектувальниками метро, ​​будівельниками і тими, хто експлуатує його в даний час.

Михайло Добкін заявив, що Борис Колесников дав керівникам регіонів України 10 днів на підготовку пропозицій щодо створення робочої групи, куди будуть входити українські фахівці і спеціалісти, які проектували і експлуатують в даний час метрополітен в м. Дубаї. «Після цього ми передамо ці пропозиції для вивчення нашим партнерам, і в Харкові, Києві чи Дубаї відбудеться спільна зустріч, на якій будуть обговорені конкретні питання», – підкреслив губернатор.