Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Завод ім. Малишева поставляє до Іраку першу партію бойових машин

На сьогоднішній день комісією замовника вже прийняті 26 БТРів, виготовлених на заводі ім. Малишева для Іраку. Про це в ефірі програми «Час влади» телеканалу ХОД ТРК заявив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв. «В даний час оформлюються акти, і це дасть можливість нам отримати 250 млн грн за першу партію машин, в числі яких 4 тренажерних стенди з водіння та управління вогнем, дві спецмашини обслуговування, а також 26 нових двигунів, виготовлених за дуже короткий час,- підкреслив Володимир Миколайович.

У мене є чітке бачення виведення ХЕМЗу з кризового стану. Михайло Добкін

Як зазначив 24 березня під час програми «Час влади» в ефірі Харківського обласного державного телебачення голова ХОДА Михайло Добкін, на сьогоднішній день заборгованість по виплаті заробітної плати на державному підприємстві «Харківський електромеханічний завод» становить менше 6 млн.грн. «Я думаю, що до початку наступного тижня всі необхідні документи щодо залучення на підприємство засобів, які дозволять повністю розрахуватися з працівниками заводу по заробітній платі, вже будуть на руках у керівництва заводу. Коли буде погашена заборгованість по заробітній платі, виникне наступне питання - необхідність оптимізації кількості людей, що працюють на підприємстві», - повідомив Михайло Добкін.  

28 березня Михайло Добкін проведе чергову зустріч з робочою групою заводу імені Шевченка

У понеділок, 28 березня голова ХОДА Михайло Добкін ще раз зустрінеться з представниками трудового колективу приладобудівного заводу імені Шевченка, щоб обговорити з ними план виведення підприємства з кризи. Про це губернатор повідомив під час прямого ефіру програми "Час влади" на обласному державному телебаченні.

Нові торги з продажу неліквідного майна заводу імені Шевченка призначено на 18 квітня

Як повідомив 24 березня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, вже призначена нова дата торгів з продажу майна приладобудівного заводу імені Шевченка. «На 18 квітня вже намічені нові торги з того майна, яке може бути реалізоване без шкоди для виробництва. Я думаю, що на цих торгах можна буде виручити значну суму», - повідомив голова області.

Події дня

Сьогодні, 25 березня, о 15:00 в малому залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада "Про стан виконання комплексної обласної програми "Здоров'я Слобожанщини " на 2010 рік, затвердженої рішенням обласної ради від 17.06 .10 № 1716 - V " 

Мене, як і мільйони громадян України, спіткало глибоке розчарування в Президентові Ющенко. Юрій Сапронов

«Коли Віктор Ющенко став Президентом, я щиро повірив, що Україна отримала унікальну можливість в найкоротші терміни побудувати справді демократичну державу із соціально орієнтованою економікою європейського зразка. На жаль, мене, як і мільйони громадян України, спіткало глибоке розчарування. Тому обрання Президентом України Віктора Януковича і прихід до влади команди Партії регіонів були єдиною можливістю зупинити негативні процеси», - повідомив в інтерв'ю інформаційно-аналітичному порталу «Харків. Коментарі» віце-губернатор Юрій Сапронов.

Заступник директора Красноградського ЦДЮТ дістала винагороду Всеукраїнського конкурсу педагогічної майстерності

17-18 березня 2011 року у  Києві відбувся другий (очний) тур 3-го етапу Всеукраїнського конкурсу майстерності педагогічних працівників. Харківську область на цьому конкурсі представляла заступник директора Красноградського центру дитячої та юнацької творчості Красноградської районної державної адміністрації Галина Жученко, яка стала переможцем у номінації «Заступник директора» та була нагороджена Грамотою Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та подякою інституту Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова

Студенти аграрних ВНЗ готові їхати в «Село майбутнього»

Як розповів інтернет-порталу «Харків.Коментарі» заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, регіональний пілотний проект «Село майбутнього» передбачає будівництво комфортного житла для молоді, створення необхідної соціальної інфраструктури, забезпечення робочих місць з досить високою заробітною платою. Фінансуватися він буде з декількох джерел: державного і обласного бюджетів (молодіжне будівництво), приватних інвестицій та кредитів банків (виробничий комплекс та інфраструктура).

Істерія з приводу нерентабельності Євро-2012 може виходити тільки від надто заангажованих на «негатив» людей. Юрій Сапронов

«Все нові й реконструйовані об'єкти після завершення чемпіонату Євро-2012 будуть працювати для харків'ян і гостей нашого міста. А ця істерія, що часом пробиваэться з приводу нерентабльності Євро, витратності підготовки до чемпіонату, може виходити тільки від людей або надто заангажованих на «негатив», або не зовсім розумних. Головне питання не в тому, скільки заробить конкретний інвестор, а в тому, що місто і область отримали сучасні об'єкти інфраструктри», - відповів Юрій Сапронов на питання «Чи окупляться вкладення в Євро-2012» кореспондентові інформаційно-аналітичного порталу «Харків. Коментарі».  

Головний показник діяльності будь-якого губернатора з точки зору державного підходу - надходження до бюджету. Юрій Сапронов

Падіння рівня економіки в Харківській області немає.Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов в інтерв'ю кореспонденту інформаційно-аналітичного порталу «Харків. Коментарі ». Він піддав сумніву рейтинги в різних видань, оскільки такі є суто приватною думкою кожного конкретного ЗМІ.  

Презентовано герб Харківської єпархії УПЦ

У рамках всеукраїнської науково-практичної конференції «Відродження духовності в сучасному світі: взаємодія церкви та освіти», яка відбувається у Харкові і приурочена до 90-річчя митрополита Харківського і Богодухівського владики Никодима, був презентований герб Харківської єпархії Української православної церкви. За словами одного з розробників герба, декана історичного факультету ХНУ ім. В.Н. Каразіна Сергія Посохова, над його створенням працювали близько півроку.  

Серед усіх регіонів України Слобожанщина завжди краща. Митрополит Никодим

Високопреосвященніший Никодим, Митрополит Харківський і Богодухівський, до 90-річчя якого приурочена Всеукраїнська науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти», яка працює 24-25 березня у Харкові, звернувся з вітальним словом до учасників і гостей конференції.

З початку нового навчального року в школах Харківщини розпочнеться викладання основ православної культури Слобожанщини

Як повідомив сьогодні в ході відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти» голова ХОДА Михайло Добкін, з вересня 2011 року почнеться викладання в школах Харківської області факультативного курсу «Православна культура Слобожанщини».

Україна обрала реальний курс забезпечення свободи совісті та світогляду, надання всім конфесіям рівних прав і можливостей. Михайло Добкін

Як зазначив сьогодні під час відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти» голова ХОДА Михайло Добкін, економічний розвиток України неможливий без відродження духовних цінностей народу.

Звернення Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України УПЦ МП Володимира до учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції

Предстоятель Української православної церкви Митрополит Київський і всієї України УПЦ МП Володимир у письмовому зверненні до учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти» сказав: «Щиро вітаю всіх організаторів та учасників науково-практичної конференціі, яка зібрала в Харкові діячів Церкви, представників влади,а також діячів науки і освіти з різних регіонів України. Тематика конференції покликана знайти відповіді на глобальні питання пошуку духовних джерел нашого народу. Незважаючи на те, що деякі цінності сучасного світу майже повністю спрямовані до задоволення матеріальними благами, душа кожної людини прагне пізнати свого Творця, - йдеться в посланні.  

У Харківській області в процесі будівництва знаходиться близько 50 храмів Української Православної церкви

Як наголосив сьогодні в ході відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти» голова ХОДА Михайло Добкін, Українська Православна церква відіграє дуже важливу роль в житті Харківщини.

Сьогоднішня конференція покликана підняти величезний пласт проблем духовного плану та запропонувати шляхи їх вирішення. Михайло Добкін

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти» підкреслив величезне значення, яке мають подібні заходи для зміцнення духовності Слобожанщини та України в цілому.

У Харкові працює Всеукраїнська науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти»

Сьогодні в Харкові почала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному суспільстві: взаємодія Церкви та освіти». Конференція приурочена до 90-річчя з дня народження найстарішого ієрарха вселенського Православ'я - Високопреосвященнішого Никодима, Митрополита Харківського і Богодухівського.

Сьогодні Олегу Мєдвєдєву виповнилося б 35 років

Олегу Олександровичу Мєдвєдєву судилося прожити лише 32 роки. Але його коротке і насичене життя вмістило в собі багато подій, корисних справ, цікавих зустрічей. Семирічний досвід юридичної роботи допомагав йому професійно справлятися з обов'язками помічника народного депутата України, а потім і керівника апарату виконавчого комітету Харківської міської ради. Колегам по роботі, громадській діяльності він запам'ятався ініціативністю, вмінням втілювати плани в життя, самовіддачею. Друзям і близьким - життєлюбністю, відданістю, готовністю підставити плече у важку хвилину. Світла пам'ять про Олега Мєдвєдєва завжди буде жити в серцях тих, хто знав і любив його. 

Розпочалося спільне засідання робочих груп Курської та Харківської областей

В Адміністрації Курської області розпочалося спільне засідання робочих груп Курської та Харківської областей. В ньому беруть участь начальник Головного управління зовнішньоекономічних і міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Педешко, заступник губернатора Курської області - голова комітету з розвитку зовнішніх зв'язків Геннадій Плохіх, керівники галузевих структурних підрозділів Адміністрації Курської області та Харківської облдержадміністрації.

В Києві відбулися парламентські слухання: "Земля в українській долі: ситуація в земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації"

23 березня 2011 року Віталій Алексейчук на чолі делегації Харківської області взяв участь у парламентських слуханнях на тему: "Земля в українській долі: ситуація в земельній сфері, законодавче забезпечення земельних відносин та практика його реалізації". При введенні ринку обороту сільськогосподарських земель нова схема кредитування сільськогосподарських товаровиробників під заставу землі або права її оренди, розроблена Міністерством аграрної політики і продовольства України, дозволить щороку залучати у галузь понад 200 млрд. грн.

Шляхи виводу з кризи заводу ім. Шевченка - погашення заборгованості з виплати зарплати, оптимізації виробництва та завантаження підприємства новими замовленнями

23 березня 2011 року відбулася робоча зустріч голови ХОДА Михайла Добкіна з Першим віце-прем’єр-мністром України Андрієм Клюєвим. Питання, які обговорювалися під час зустрічі, - пошук шляхів виведення державного підприємства «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» з кризового стану. «Після погашення заборгованості з виплати зарплати та оптимізації виробництва на часі буде завантаження підприємства новими замовленнями. Це єдині шляхи виведення заводу з тривалої кризи. У пошуках нових замовлень для підприємства ми відчуваємо особисту підтримку Першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва», - відзначив після зустрічі голова ХОДА Михайло Добкін.

Михайло Добкін обговорив проблеми заводу ХЕМЗ з Дмитром Колесниковим

23 березня голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з керівником Держагентства з управління державними корпоративними правами та майном Дмитром Колесниковим. У ході робочої зустрічі обговорювалися шляхи виведення з кризового стану великого промислового підприємства Харківщини - заводу ХЕМЗ. У результаті обговорення сторонами була досягнута домовленість, згідно з якою впродовж тижня планується підготувати відповідні документи для залучення на підприємство коштів, які дозволять повністю розрахуватися з працівниками заводу по заробітній платі.

Спортсмени Харківщини вибороли кілька золотих медалей на змаганнях Кубку України зі стрибків у воду

17-21 березня у Запоріжжі відбувся Кубок України зі стрибків у воду у вікових групах «А» і «В». У змаганнях взяли участь збірні команди Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Луганської, Миколаївської та Харківської областей. Дані змагання є першим етапом відбору до складу збірної команди України для участі у чемпіонаті Європи серед юніорів, який відбудеться 26.06 – 3.07.2011 р. у Сербії. Як повідомляє офіційний сайт ГУ у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, серед спортсменів Харківської області відзначився учень ХДВУФК №1, вихованець МК ДЮСШ з водних видів спорту Я. Клочкової Сергій Бондар, який завоював три золоті медалі у стрибках з трампліну – 1 метр, вишки та у синхронних стрибках з трампліну – 3 метри.

Отримати консультацію про участь в програмі «Доступне житло» можна по телефону

«Головною умовою участі у програмі « Доступне житло» є факт того, що людина, яка претендує на квартиру обов'язково повинна бути черговиком», - заявив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Також він зазначив, що фінансування від Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на будівництво за програмою «Доступне житло» надійде, коли їм буде наданий повний список черговиків Харківського регіону. Всю необхідну інформацію і консультацію про можливості участі в програмі «Доступне житло» харків'яни та мешканці області можуть отримати, зателефонувавши за номерами телефонів: (057) 717-27-79 та (057) 705-27-03. 

Ситуація з погашенням заборгованості з виплати зарплати працівникам заводу ім. Шевченка під контролем обласної влади

Після зустрічі голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками трудового колективу ДП «Харківський приладобудівний завод ім.Шевченка» керівництвом облдержадміністрації протягом двох днів були проведені переговори з низкою фінансових установ про надання кредиту на погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам підприємства. В даний час оформляється необхідний пакет документів, і попередньо у вівторок, 29 березня, планується отримання заводом 1,8 млн грн на погашення заборгованості.

Делегація Харківської області відвідує Курську область

Сьогодні офіційна делегація Харківської області на чолі з начальником Головного управління зовнішньоекономічних зв'язків і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Анатолієм Педешко відвідує Курську область. У рамках візиту запланована зустріч Анатолія Педешко із заступником губернатора Курської області - головою комітету Адміністрації Курської області з розвитку зовнішніх зв'язків Геннадієм Плохих. Також члени делегації візьмуть участь у спільному засіданні робочих груп Курської та Харківської областей.

Події дня

Сьогодні, 24 березня, о 15:00 у залі засідань Держпром, ІІ під’їзд, ІІ поверх відбудеться засідання Громадської ради; о 15:00 в Харківському регіональному інституті Національної академії державного управління при Президентові України (пр. Московський, 75) розпочнеться засідання обласної надзвичайної протиепізоотичної комісії щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Харківської області.

У 2010 році в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» на благоустрій Харківської області було витрачено 47 мільйонів гривень

Як повідомив 23 березня під час прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у 2010 році на заходи з благоустрою населених пунктів Харківської області в рамках всеукраїнської акції «За чисте довкілля» було витрачено 47 мільйонів гривень.Частина з цієї суми була виділена з місцевих та обласного бюджетів, частина - це власні кошти підприємств та організацій області.

Харківська облдержадміністрація направила запити на отримання 3,5 млрд. грн. і на 1,9 млрд. грн. на ремонт доріг

«Ми направили в Службу автомобільних доріг України і Кабінет міністрів України дві наші пропозиції на 3,5 млрд. грн. і на 1,9 млрд. грн., - повідомив у ході прес-конференції заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. - Це практично одна й та ж програма з підготовки до Євро-2012, лише одна розширена, а інша трохи стисла. Друга включає в себе дорогу від кордону Полтавської області до Харкова та від Харкова до Донецької області. Туди ми розписали 1,9 млрд. грн. з тим, щоб туди також включити об'їзну дорогу навколо м. Валки. В 3,5 млрд. грн. увійшов ремонт доріг в інших містах і районах області. Це дорога на Ізюм, дорога в Лозовій, об'їзна навколо Валок, дорога в Зміїв, ремонт московського напрямку на Гоптівку, донецького напрямку і південного напрямку, на Крим».

Архів документів