Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області проводиться активна робота щодо викриття злочинів у земельній сфері. Геннадій Тюрін

В області проводиться активна робота щодо викриття злочинів у земельній сфері. Геннадій Тюрін

Як зазначив 21 вересня в ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, в регіоні суттєво покращена робота з виявлення та документування злочинних посягань на земельні ресурси, яку проводять правоохоронні органи області. «Прокуратурою разом з правоохоронними органами порушено 49 кримінальних справ зі збитками понад 140 млн. грн. За цими справами заарештовано 6 осіб, відшкодовано 72 млн. грн., повернуто у державну та комунальну власність понад 100 га землі, накладено арешт на майно обвинувачених на суму 54 млн. грн.», - повідомив він. 

За словами Геннадія Тюріна, окремі посадовці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та державного контролю замість належної реалізації державної земельної політики сприяють протиправному вилученню земель. «Проти службовців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування порушено 15 справ, державного контролю, насамперед територіальних органів Держкомзему – 10 справ, Держлісгоспу України – одна справа, проти керівників фермерських господарств та інших суб’єктів господарювання - 24 справи», - повідомив прокурор області.

Також він зазначив, що особливо привабливими для злочинних оборудок є землі лісо- та сільськогосподарського призначення навколо міста Харкова. «За фактами незаконного розпорядження такими землями порушено 21 кримінальну справу зі збитками понад 127 млн. грн.», - додав він. 

Теги