Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся Всеукраїнський олімпійський урок «Спорт - це модно»

У Харкові відбувся Всеукраїнський олімпійський урок «Спорт - це модно»

Сьогодні в Харківському обласному вищому училищі фізичної культури і спорту під патронатом Національного олімпійського комітету України та Харківського обласного відділення НОК України відбувся Всеукраїнський Олімпійський урок «Спорт - це модно». В Олімпійському уроці взяв участь заступник голови ХОДА, заступник голови Харківського обласного відділення НОК України Євген Савін, ректор Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого Василь Тацій, дворазовий олімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту Юрій Поярков, виконавчий директор Харківського обласного відділення НОК України Сергій Душин, чемпіони, призери олімпійських ігор та майстри спорту України, учні 17-ти шкіл-інтернатів Харківського регіону, а також представники ЗМІ. 

«Вам не потрібно пояснювати, що таке олімпійський рух, тому що ви вже на шляху до досягнення олімпійських висот, - зазначив Євген Савін в ході урочистої церемонії відкриття Всеукраїнського Олімпійського уроку. - Звучання гімну України на Олімпіаді прославляє нашу країну, і ви вносите свій вагомий внесок у її прославлення у спорті». 

Євген Савін запевнив, що олімпійський рух в Харківському регіоні активно підтримується обласною та міською владою. «Я впевнений, що з кожним днем олімпійський рух в нашій області буде тільки зміцнюватися. Сьогодні ми готуємося до Олімпіади 2012 року в Лондоні і надаємо всебічну допомогу вам - майбутнім чемпіонам, щоб ви змогли досягти найвищих результатів, - підкреслив він. - Бути здоровим і спортивним - це дуже модно. Займайтеся спортом, будьте красивими і здоровими, завойовуйте всі можливі нагороди!», - звернувся Євген Савін до молодого покоління спортсменів. 

Основна мета Всеукраїнського Олімпійського уроку - навчання і виховання дітей за принципами олімпійського руху, а також формування у них навичок та культури здорового способу життя та залучення їх до активних занять фізичною культурою і спортом.