Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відкрилося музичне відділення Первомайської дитячої школи мистецтв

Відкрилося музичне відділення Первомайської дитячої школи мистецтв

У Палаці культури «Хімік» м. Первомайський відбулося святкове відкриття музичного відділення Первомайської дитячої школи мистецтв. В урочистостях взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та мер м. Первомайський Сергій Теплицький. «Сьогодні у нас знакова подія – ми присутні на відкритті Первомайської дитячої школи мистецтв у нових приміщеннях. Школа, історія якої відраховується з 60-х – 70-х років минулого століття, сьогодні відкриває двері для своїх вихованців у відремонтованих приміщеннях, повністю підготовлених до того, щоб розвивати таланти наших дітей», – підкреслив заступник губернатора, вітаючи присутніх з початком нового навчального року.

Євген Савін нагадав, що вихованці школи брали участь в обласних та міжнародних конкурсах і фестивалях, і неодноразово ставали їх лауреатами. Зокрема, роботи учнів школи були представлені на Міжнародній виставці ООН «Малюю планету – малюю майбутнє», а також завоювали 2 золотих медалі Дельфійських ігор Слобожанщини.

Заступник керівника області побажав вихованцям школи подальших успіхів у всьому і подарував музичному відділенню установи електричне фортепіано. 

Довідка:
1 вересня 2011 року 70 учнів художнього відділення отримали для занять 3 великих відремонтованих класи загальною площею 319,кв.м в загальноосвітній школі № 7. Кабінети для занять підготовлені відповідно до санітарних і протипожежних норм та умов функціонування дитячого позашкільного закладу. 
Для музичного відділення з контингентом 210 учнів виділено площу в 541,7 кв. м на третьому поверсі первомайського ДК «Хімік». Тут обладнано 24 кабінети, в тому числі – 20 навчальних класів, та актовий зал. 
В даний час приміщення повністю підготовлене до початку навчального процесу: завершено капітальний ремонт опалювальної системи 3-го поверху ДК «Хімік», проведене опресовування і заповнення водою системи. Капітально відремонтовано систему освітлення: встановлені світильники, розетки, вузол обліку. Проведено заміри рівнів електромагнітного випромінювання на антенах в присутності батьків учнів та викладачів школи. Завезено музичні інструменти, меблі та необхідний інвентар. 
Загальна площа приміщень школи на даний момент складає 860 кв. м.