Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Визначено лауреата премії імені В'ячеслава Чорновола 2011 року

Визначено лауреата премії імені В'ячеслава Чорновола 2011 року

Як повідомляє прес-служба Державного комітету телебачення і радіомовлення, премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики у 2011 році присуджено науково-популярній книзі Мирослава Мамчака «Тарас Шевченко і флот». Таке рішення було ухвалено на засіданні Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола 20 жовтня ц.р. Забезпечення прийому матеріалів від претендентів на здобуття премії здійснював Держкомтелерадіо України.

Книга заслуженого журналіста України Мирослава Мамчака є першим в Україні комплексним журналістським дослідженням маловідомої сторінки біографії Тараса Шевченка під час його дворічної служби на засланні у складі Аральської морської експедиції. Разом з тим, праця висвітлює також морську тематику в художній і мистецькій творчості Кобзаря.

Лауреат премії отримає грошову винагороду у розмірі 5 тисяч гривень.

Загалом же, на здобуття премії в Держкомтелерадіо України надійшло 79 творчих робіт, серед них - публікації в друкованих ЗМІ, теле- та радіороботи. Твори подали 27 авторів з 10 регіонів України.

Довідково

Премія імені В’ячеслава Чорновола, започаткована постановою Уряду від 27 червня 2003 року № 979 «Про премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики», присуджується щорічно, починаючи з 2004 року.

На здобуття цієї відзнаки приймаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі інформаційної діяльності, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років.

Розгляд поданих робіт у 2011 році здійснював Комітет з премії імені В’ячеслава Чорновола, який очолює Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення Олександр Курдінович. До складу Комітету також входять представники Міністерства культури і туризму України, Національної спілки журналістів, громадської організації «Всеукраїнський благодійний фонд «Журналістська ініціатива».