Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністерство закордонних справ буде сприяти розширенню експортної діяльності українських підприємств

Міністерство закордонних справ буде сприяти розширенню експортної діяльності українських підприємств

Як зазначив сьогодні під час наради «Налагодження ефективної взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Харківської ОДА щодо пошуку шляхів розширення географії збуту продукції підприємств Харківської області» директор Департаменту зовнішньоекономічного співробітництва Міністерства закордонних справ України Ігор Ніколайко, МЗС буде всіляко сприяти розширенню експортної діяльності стратегічних українських підприємств-експортерів.

За словами Ігоря Ніколайко, раніше цього у функціях у Міністерства закордонних справ не було. З цього року вона включена до положення про МЗС.

«Підприємства визначають для себе перспективні напрямки по континентах, країнам, звертаються до МЗС з конкретним запитом на опрацювання певного проекту. Ми через закордонні представництва в найбільш оперативному режимі відпрацьовуємо контакти та можливі напрями роботи підприємств, готуємо базу для переговорів, готуємо візит і супроводжуємо його економічною складовою посольств у країнах. Переговори будуть вести безпосередньо підприємства, але ми будемо продовжувати надавати допомогу у вирішення питань при реалізації тих чи інших проектів», - зазначив Ігор Ніколайко.