Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Печенізький район налагоджує партнерство з Німеччиною в сфері рибного господарства

Печенізький район налагоджує партнерство з Німеччиною в сфері рибного господарства

Голова Печенізької райдержадміністрації Олександр Гусаров, голова районної ради Олег Дацун та директор ТОВ „Печенізький рибгосп” Микола Агромаков зустрілися з головою представництва холдінгової фірми „ЄМФ” в м. Києві паном Бено з питань майбутнього партнерства в сфері рибного господарства . Як зазначив під час зустрічі Олександр Сергійович, у района є добра база для розвитку рибоводної справи, але вона потребує нових технологій: «Ми можемо працювати відразу в декількох напрямках: вирощування судака та його переробка, виробництво напівфабрикатів з риби, і можливо створення підприємства, яке спеціалізуватиметься на вирощуванні осетрів та в подальшому на виробництві чорної ікри».

Пан Бено погодився з пропозиціями голова РДА й запропонував спланувати візит делегації Печенізького району до Німеччини для ознайомлення з переробними підприємствами фірми „ЄМФ” і рибозаводами з вирощування риби.

«Ми проведемо відповідні економічні розрахунки, складемо бізнес-план і будемо приступати до реалізації домовленостей, - сказав Сергій Гусаров.

- Сподіваємось, що реалізація запланованих проектів дасть можливість притягнути зарубіжні інвестиції в район, нові технології в сільське господарство, створити додаткові робочі місця, відкрити ряд нових підприємств, і, як наслідок, збільшити відрахування в бюджет, що сприятиме розвитку територій района».