Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму підписано низку двосторонніх документів (оновлено)

У рамках Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму підписано низку двосторонніх документів (оновлено)

У рамках Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму «Науково-технічне співробітництво регіонів і міжрегіональна виробнича кооперація» відбулося урочисте підписання низки двосторонніх документів. Зокрема, були укладені три Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації, про співробітництво і взаємодію у сфері розвитку пунктів пропуску через українсько-російський державний кордон, а також про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на спільному державному кордоні.

Угода про порядок перетину українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Росії передбачає спрощення цієї процедури. В Україні йдеться про мешканців Криму, Донецької, Луганської, Сумської, Харківської, Чернігівської областей; в Росії – Бєлгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей, Краснодарського краю.

Реалізація Угоди дозволить жителям прикордонних регіонів однієї країни перебувати на прикордонних територіях іншої без реєстрації та заповнення міграційної картки на період до 90 днів з моменту в'їзду.

Реалізація міжурядової угоди про співробітництво під час здійснення спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на українсько-російському держкордоні дозволить спростити формальності на спільному кордоні та забезпечити для громадян комфортні умови його перетину.

Крім того, було підписано Протокол між Державною митною службою України і Федеральною митною службою РФ про взаємне визнання окремих результатів митного контролю товарів та транспортних засобів при здійсненні митних операцій при перетині українсько-російського державного кордону.

Уклали угоди і підписали супутні документи про співробітництво ряд регіонів Росії і України: Донецька облдержадміністрація з адміністрацією Краснодарського краю РФ, Запорізька облдержадміністрація та Уряд Новосибірської області, Донецька ОДА з Адміністрацією Курської області та з Новосибірської областю.

Теги