Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Присуджені премії ім. О.С. Масельського за 2010 рік та іменні стипендії облдержадміністрації в галузі культури і мистецтва

Присуджені премії ім. О.С. Масельського за 2010 рік та іменні стипендії облдержадміністрації в галузі культури і мистецтва

В малій залі Будинку рад відбулося засідання комісії з присудження премій ім. О.С. Масельського за творчі й спортивні досягнення та кращим учасникам конкурсів, фестивалів, спортивних змагань 2010 року і комітету з призначення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі культури і мистецтва.

За поданням Головного управління з питань сім’ї, молоді та спорту ХОДА премія ім. О.С. Масельського у галузі спорту була присуджена Наталії Погребняк, заслуженому майстру спорту України з легкої атлетики, чемпіонці Європи 2010 року, срібній призерці Кубку світу 2010 року, триразовій чемпіонці Європи серед поліцейських, рекордсменці України.

За видатні творчі досягнення та високий професіоналізм у галузі музичного, театрального, хореографічного, хорового, вокального, образотворчого мистецтв, літератури, народної творчості та естрадно-концертної діяльності таємним голосуванням премія ім. О. Масельского присуджена: Анатолію Гайденко, професору кафедри народних інструментів Харківського національного університету мистецтв ім. І.П. Котляревського, заслуженому діячу мистецтв України, члену Національної спілки композиторів України, лауреату Міжнародного композиторського конкурсу в м. Торонто (клопотання Харківської обласної організації Національної спілки композиторів України) та Володимиру Маляру, провідному майстру сцени Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, народному артисту України (клопотання Харківського академічного українського драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка).

Комітет з призначення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі культури і мистецтва одноголосно затвердив список кандидатів, представлених на призначення стипендій.

Довідково

Премії ім. О.С. Масельського засновано обласною радою та обласною державною адміністрацією з метою увічнення пам’яті Олександра Степановича Масельського та підтримки талановитих митців, обдарованої молоді, видатних спортсменів.

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2004 року № 110 “Про встановлення щорічних премій імені О.С. Масельського за творчі й спортивні досягнення та кращим учасникам фестивалів, конкурсів, спортивних змагань”, премія у розмірі 4500 грн. присуджується кращому переможцю міжнародних, національних, обласних конкурсів, фестивалів, спортивних змагань, за значний особистий внесок у розвиток культурних і спортивних досягнень України і Харківської області.

Дві премії у розмірі 3000 грн. присуджується за видатні творчі досягнення та високий професіоналізм у галузі музичного, театрального, хореографічного, хорового, вокального, образотворчого мистецтв, літератури, народної творчості, естрадно-концертної діяльності, спорту.

Іменні стипендії, згідно з розпорядженням голови обласної адміністрації від 26.07.2000 року № 713 “Про встановлення іменних стипендій облдержадміністрації в галузі культури і мистецтва”, призначаються видатним діячам культури і мистецтва, обдарованій творчій молоді з метою стимулювання їх творчої праці та засвідчення визначних особистих досягнень у таких номінаціях:

з театрального мистецтва – стипендія імені Леся Степановича Курбаса;

з музики та вокального мистецтва – стипендія імені Миколи Федоровича Манойла;

з хореографічного мистецтва – стипендія імені Павла Павловича Вірського;

з образотворчого мистецтва – стипендія імені Сергія Івановича Васильківського;

з культури – стипендія імені Гната Мартиновича Хоткевича;

з літератури – стипендія імені Григорія Федоровича Квітки-Основ’яненка.