Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін пропонує налагодити кооперацію українських і російських підприємств у сфері енергетичного машинобудування

Михайло Добкін пропонує налагодити кооперацію українських і російських підприємств у сфері енергетичного машинобудування

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін запропонував налагодити кооперацію українських і російських підприємств щодо реалізації проектів у сфері енергетичного машинобудування в інших країнах. З таким проектом він виступив в ході тематичної робочої зустрічі в рамках напрямку «Міжрегіональна виробнича кооперація» Другого Українсько-Російського міжрегіонального економічного форуму.

«У деяких країнах, де реалізуються проекти з будівництва АЕС, ГЕС і ТЕС, задіяно обладнання українського виробництва, зокрема – ВАТ«Турбоатом» і ДП «Електроважмаш», а загальнобудівельні роботи на цих об'єктах проводять, в основному, російські компанії. Як правило, домовленості досягаються окремо одна від одної, і під проект залучають окремо будівельні компанії, і окремо – підприємства-постачальників технологічного обладнання. На мій погляд, об'єднавшись, можна було б отримати більше контрактів для реалізації української продукції енергетичного машинобудування та залучення російських компаній, які займаються будівельними роботами на таких об'єктах, тому що, не надаючи весь комплекс послуг, неможливо отримати максимальну вигоду від тієї чи іншої угоди», – заявив губернатор.

Він зазначив, що готуються відповідні пропозиції до уряду України, і тому хотілося б розуміти, чи цікавить російську сторону така співпраця в енергетичному машинобудуванні.