Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Поголів'я великої рогатої худоби у Харківській області зменшуватися не буде

Поголів'я великої рогатої худоби у Харківській області зменшуватися не буде

Виступаючи в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук нагадав, що голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін поставив перед аграріями області завдання наростити поголів'я великої рогатої худоби. Заступник губернатора відзначив, що спаду поголів'я худоби в області не буде, а по дійним коровам є приріст на 2,1% в порівнянні з минулим роком.

«Ми сьогодні повинні будувати в кожному районі молочно-товарну ферму або проводити реконструкцію вже наявних. Ну і, звичайно, нам потрібно шукати поголів'я, шукати молодняк, для того, щоб відпрацювати питання виробництва молока. Завдання непросте, глобальне, і його необхідно обов'язково виконувати. Ми всього на 57% задовольняємо потребу в молоці на сьогоднішній момент. Тобто, є над чим працювати, і це першочергове завдання, яке ставить перед нами керівництво», - заявив він.

Віталій Алексейчук повідомив, що 26 жовтня в господарстві «Батьківщина» Дворічанського району відбудеться обласний семінар по молочному скотарству. Там будуть підведені підсумки по цій галузі за 2011 рік та поставлені завдання на 2012 і наступні роки аж до 2015-2020 років, що передбачено комплексною програмою розвитку сільського господарства в Харківській області.