Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові почалося друге засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів

Сьогодні у Харкові під керівництвом голови ХОДА Михайла Добкіна стартувало друге засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. У ході засідання планується розглянути питання організації роботи дев’яти економічних кластерів регіону і підготовлені цими кластерами проекти розвитку Харківської області, а також підвести підсумки виконання рішень першого засідання Ради, яке відбулося 24 листопада 2011 року. Крім цього в ході засідання планується підписати Меморандум про економічне та соціальне партнерство між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською торгово-промисловою палатою. «Сьогодні на другому засіданні Ради нам необхідно підвести підсумки діяльності кластерних структур, заслухати відповідальних і обговорити проблеми, з якими ми зіткнулися, а також розглянути інвестиційні проекти регіону, в тому числі й ті, яким буде присвоєно статус регіональних. І крім цього сьогодні ми підпишемо Меморандум про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською торгово-промисловою палатою», - повідомив голова ХОДА Михайло Добкін, відкриваючи засідання.

На Харківщині вироблятимуть більше тепличних овочів

Прийнята на сесії обласної ради Програма розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року забезпечить стабільне збільшення обсягів виробництва картоплі і овочів, у тому числі тепличних. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «У 2011 році, на жаль, загальний обсяг виробництва овочів закритого грунту в розрахунку на одного жителя області все ще залишався недостатнім - 16 кг при мінімальній нормі 22 кг», - сказав заступник голови ХОДА. Він зазначив, що причиною такої ситуації в галузі стало те, що в останні роки в області практично не розвивалося овочівництво закритого грунту.

Харківська обласна державна адміністрація висловлює співчуття Віталію Алексейчуку

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття заступнику голови ХОДА Алексейчуку Віталію Володимировичу з приводу тяжкої втрати - смерті його батька Алексейчука Володимира Васильовича.

Основним ринком збуту для Харківщини у 2011 році були країни СНД

Згідно статистичних даних, в 2011 році основними ринками збуту товарів Харківської області були країни СНД (74,8%), Азії (11,9%) і Європи (9,2%). Про це поінформував заступник губернатора Юрій Сапронов. «Серед товарів, які експортувалися регіоном, можна виділити машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання (31,9%), готові продукти харчування (10,7%), продукти рослинного походження (9,5%), жири та олії тваринного або рослинного походження (8,5%). Серед товарів, які ми імпортували - електротехнічне обладнання (17,9%), полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (16,9%), засоби наземного транспорту, літальні апарати та інші транспортні засоби (9,5%)», - зазначив він.

У 2011 році Харківщина здійснювала зовнішньоторговельні операції послугами зі 152 країнами світу

У 2011 році підприємства та організації Харківської області здійснювали зовнішньоторговельні операції послугами з партнерами зі 152 країн світу. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Згідно з попередніми статистичними даними, регіон експортував послуг на суму 307,4 млн.дол.США, імпортував - на суму 224,0 млн.дол.США. У порівнянні з 2010р. обсяг експорту послуг збільшився на 55,4%, обсяг імпорту зменшився на 29,5%», - поінформував Юрій Сапронов.

Завдяки роботі Харківського обласного центру матері та дитини 158 дітей не стали сиротами

Про це сьогодні в ході прес-туру до Харківського обласного центру матері та дитини сказала начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова. «Харківський обласний центр матері та дитини було відкрито у 2008 році. Тоді була отримана субвенція з держбюджету у розмірі 1 млн. 20 тис. грн. З них 900 тис. грн. було витрачено на відновлення приміщення. На утримання такого центру з обласному бюджету щомісячно виділяється 500-600 тис. грн. Ці кошти витрачаються на виплату заробітної плати працівникам центру, оплату комунальних послуг, придбання медикаментів, у тому числі памперсів, а також на харчування для дітей. Мама з дитиною може перебувати в центрі 18 місяців. За цей час мамі знаходять житло або встигають підготувати для того, щоб повернути її в те житло, яке в неї було, але з якоїсь причини вона не могла в ньому жити, або провести роботу з сім'ями, з родичами для того, щоб молода мама повернулася в нормальну сім'ю. Як результат – за час існування такого центру 158 дітей в області не стали сиротами. Тобто вони залишились жити у сім’ях», - відмітила вона.

До оздоровчого сезону в усіх дитячих таборах Харківщини будуть проведені роботи з організації протипожежної безпеки

На Харківщині питання організації протипожежної безпеки дитячих оздоровчих закладів знаходиться на строгому контролі керівництва області. Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ Держтехногенбезпеки в Харківській області Олександр Ломанов, завдяки активній роботі в цьому напрямку в 2011 році не було зафіксовано жодної пожежі на об'єктах оздоровлення. «За останні два роки завдяки тому, що дане питання знаходиться під пильним контролем керівництва Харківської області, вдалося багато досягти. В минулому році на 90% об'єктів оздоровлення були проведені роботи з обладнання або ремонту пожежної сигналізації, було придбано велику кількість засобів пожежогасіння та проведено практично весь комплекс заходів, спрямованих на безпеку перебування дітей. І статистка говорить сама за себе - завдяки цій роботі  минулого року пожеж на об'єктах цієї категорії у нас не було», - підкреслив Олександр Ломанов.

Водосховища Харківської області готові до прийому паводкових вод

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в.о. начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, в області проводиться активна робота з підготовки до весняного паводку. Зокрема, в лютому були перевірені гідротехнічні споруди. Перевірка показала, що на тих водоймах, які передані в оренду, є недоліки в утриманні таких споруд. Всім орендарям були видані приписи щодо усунення недоліків. Найближчим часом буде проведена повторна перевірка.

На Харківщині розпочалася підготовка до наступного зимового сезону

За результатами аналізу проведеної роботи щодо забезпечення життєдіяльності в період сильних морозів на Харківщині вже стартувала підготовка до зими 2012 - 2013. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив в.о. начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв. «На даний момент вже поставлені завдання підготовки до чергового зимового періоду. Зокрема, в районах необхідно звернути увагу на закупівлю наметів для пунктів обігріву, а також печей, дизельних електростанцій. Крім цього потрібно завчасно вирішити питання заготівлі дров та підготовки розрахунків з видачі одягу та надання медичної допомоги через Червоний хрест», - підкреслив він.

На території Харківської області продовжують свою роботу 82 пункти обігріву

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції в.о. начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, у зв'язку з низькими температурами в Харківській області продовжують свою роботу 82 пункти обігріву, які надаватимуть свої послуги населенню до встановлення теплої погоди. «Відразу ж після різкого похолодання 26 січня на території нашої області було розгорнуто 358 пунктів обігріву, з них 12 наметів, і 346 стаціонарних пунктів по всій Харківській області. Службами соціального захисту було розгорнуто 69 пунктів видачі одягу і взуття, 82 пункти забезпечення людей гарячою їжею. Оскільки прогноз Гідрометцентру на березень залишається невтішним, то в області на даний момент ще діє 82 пункти обігріву», - повідомив Володимир Фадєєв.

Благодійна вистава «Дюймовочка» до Міжнародного дня онкохворої дитини

11 березня в 14.00 в Харківському театрі для дітей та юнацтва (вул.Полтавський шлях, 18) в рамках акції «Дорога життя», приуроченої до Міжнародного дня онкохворої дитини, відбудеться благодійна вистава «Дюймовочка». Всі збори від неї будуть спрямовані на закупівлю медичних препаратів для гематологічного відділення Харківської міської дитячої лікарні №16. Артисти театру спільно з Харківським обласним благодійним фондом «Ромашка» запрошують всіх небайдужих до страшної проблеми онкозахворювань у дітей підтримати акцію «Дорога життя» та надати посильну допомогу.

Успішний виступ харківських шпажистів на Чемпіонаті Європи з фехтування

У м.Пореч (Хорватія) триває Чемпіонат Європи з фехтування серед кадетів (термін проведення з 29 лютого по 10 березня 2012 р.). Другий день чемпіонату завершився яскравою перемогою в особистих змаганнях харківського шпажиста Євгена Карюченка, який у напруженому поєдинку виграв у ізраїльського спортсмена Ю.Фрейліча. У четвертий день розігрувалась першість у командних змаганнях на шпагах. Збірна команда України у складі: Євгена Карюченка, Дениса Потапенка (обидва м. Харків), Сергія Горецького (м. Ужгород), Андрія Міхайлеця (м.Хмельницький) виборола срібні медалі Чемпіонату Європи, поступившись у фіналі збірній команді Ізраїлю. Бажаємо спортсменам подальших успішних виступів!  

Оперативна обстановка в Харківській області

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, за добу за медичною допомогою внаслідок переохолоджень і обморожень звернулись і були госпіталізовані 2 особи в районах області, по місту Харкову звернень не було. В районах області обладнано 82 пункти обігріву населення. За добу по допомогу звернулось – 6 чоловік. Всього за час роботи пунктів обігріто 25920 осіб. Проїзд на дорогах міста та області забезпечено. На дорогах області працювало: техніки - 254 одиниці, робітників – 104 чол. На дорогах міста працювало: техніки - 62 одиниці, робітників – 101 чол. Рух потягів на ділянках області здійснювався за розкладом. Аеропорт «Харків» працював згідно з графіком. Міський транспорт виїхав на маршрути згідно графіку.

Віктор Янукович привітав батьків першого новонародженого в Харківському регіональному перинатальному центрі

Президент України Віктор Янукович привітав батьків першої дитини, яка народилася у новому Харківському регіональному перинатальному центрі. Глава держави побажав батькам новонародженого, Аліні і Віталію Сухомліновим, сімейного благополуччя, здоров’я та усіляких гараздів. Довідково Регіональний перинатальний центр створений на базі Харківської обласної клінічної лікарні у рамках ініційованого Президентом Національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства».   Центр складається з: акушерського блоку, відділень патології вагітності та екстрагенітальної патології на 90 ліжок, гінекологічного блоку на 30 ліжок, неонатологічного та педіатричного блоку на 60 ліжок (40 – для спільного перебування матері і дитини). Окрім того, у центрі працює виїзна бригада для надання екстреної та невідкладної медичної допомоги.

За лютий 2012 року споживачі Харківської області розрахувалися за електричну енергію на 97,0%

За інформацією першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба, за лютий 2012 року споживачі області розрахувалися за електричну енергію на 97,0%, у т.ч. підприємства промисловості – на 105,7%, сільськогосподарські споживачі – на 101,9%, підприємства житлово-комунального господарства – на 66,0%, з них підприємства водопостачання та водовідведення – на 21,1%, населення – на 106,8%, установи, які фінансуються з державного бюджету – на 111,3%, з місцевих бюджетів – на 110,6%, інші споживачі – на 98,3%.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 52 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 890,41 куб. м піщано-сольових сумішей, 12 т солі та 9 куб. м росілу. Протягом доби на автошляхах області працювало 98 одиниць техніки і 135 дорожній робітник. Станом на ранок 5 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Події дня

Сьогодні, 5 березня, о 12:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) відбудеться прес-конференція в.о. начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимира Фадєєва та начальника ГУ Держтехногенбезпеки у Харківській області, полковника служби цивільного захисту Олександра Ломанова з питань: - підбиття підсумків роботи в період низьких температур; - заходи щодо попередження підтоплень у зв’язку з таненням снігу; - попередження пожеж на об’єктах із масовим перебуванням дітей. о 12:30 в приміщенні Національної академії правових наук України (м.Харків, вул.Пушкінська, 70) розпочнуться щорічні загальні збори дійсних членів (академіків) та членів-кореспондентів Академії; о 15:00 в малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться друге засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів; о 16:00 в Палаці студентів Харківської національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого (вул.Пушкінська, 88) розпочнеться концерт до Міжнародного жіночого дня (з прямою трансляцією в ефірі Харківського обласного телебачення).

Увага! Закінчується акредитація журналістів!

У вівторок, 6 березня, відбудеться прес-тур до Зміївського району. У програмі: проведення науково-практичного семінару «Підвищення ефективності систем теплопостачання» та відвідування котелень, на прикладі яких впроваджено енергозберігаючі технології, що дозволило при збільшенні цін на газ знизити тариф на опалення на 12,5 % в м. Зміїв. Представникам ЗМІ, які висвітлюватимуть подію, необхідно акредитуватися до 16:00 5 березня 2012 року за тел.: 700-03-31; 700-17-49.

В Харківському регіональному перинатальному центрі народилася перша дитина

5 березня 2012 року о 01:05 в Харківському регіональному перинатальному центрі народився первісток – хлопчик. Мешканка села Захарівка Вовчанського району народила першого в родині сина вагою 3 кг 170 гр, зростом 50 см.  

В 2012 році буде відновлено єдину в  м.Чугуєві  установу клубного типу - «Культурний центр «Імідж»

В м.Чугуєві, під час свого робочого візиту, заступник голови ХОДА Євген Савін оглянув єдину в місті установу клубного типу - комунальний заклад «Культурний центр «Імідж». У 2011 році за рахунок коштів державного бюджету була відремонтована його покрівля, відновлені міжповерхові перекриття. Сьогодні ще частково відсутнє опалення у фойє, в незадовільному стані знаходиться виставковий зал, проте головною проблемою закладу залишається відсутність залу для глядачів. Згідно програми соціально-економічного розвитку Харківської області, на 2012 рік заплановано 1200 тис. грн. на проведення ремонтних робіт культурного центру. За кошти обласного бюджету планується капітально відремонтувати фойє з заміною вікон і дверей, відновити систему опалення та виконати капітальний ремонт залу для глядачів.

В області планується підписати Меморандум про узгодження дій між обласною державною адміністрацією та молокопереробними підприємствами

3 березня 2012 року відбулась Республіканська селекторна нарада з питань щодо ситуації, яка склалась на ринку молока, молокопродуктів та продуктів харчування. Заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук заявив про необхідність підписання в області Меморандуму з молокопереробними підприємствами. По закінченню селектора відбулася нарада віце-губернатора із заступниками голів районних державних адміністрацій та керівниками молокопереробних підприємств, у ході якої була підкреслена необхідність утримання стабільної ситуації на ринку молока та молочних продуктів та недопущення зниження закупівельних цін на молоко.

Євген Савін привітав переможців конкурсу професійної майстерності «Людина року 2011» в м. Чугуїв

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін вручив нагороди переможцям конкурсу професійної майстерності «Людина року 2011» в м. Чугуїв та привітав їх від імені голови обласної державної адміністрації Михайла Добкіна.

Цього року буде розглянута  можливість створення на базі ЗОШ №6 м. Чугуєва навчально-виховного комплексу

2 березня заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін відвідав з робочою поїздкою Чугуїв та ознайомився з роботою навчальних закладів міста. Зокрема, заступник керівника області відвідав дитячий садок № 1 мікрорайону «Авіатор» та оглянув відремонтовану музичну залу. Проблемним питанням дитячого садка залишається аварійна веранда. Згідно з програмою соціально-економічного розвитку Харківської області на 2012 рік, заплановано на фінансування ремонтних робіт даного дитячого закладу 500 тис. грн.

Фотовиставка Володимира Оглобліна буде присвячена Харківській області

5 березня о 16.00 у виставковій галереї Харківського художнього музею відбудеться відкриття виставки відомого харківського фотографа Володимира Оглобліна «Близьке ...», присвяченої Харківській області. Матеріал для неї автор збирав протягом 7 років, в перервах між далекими експедиціями в такі регіони, як Якутія, Чукотка, Таймир, Сахалін, Карелія і т.і. «Після складних експедицій хочеться відпочити душею. Я вирішив, що треба більш уважно і серйозно поставитися до того, що близько - до рідного. Визначення «батьківщина» з'являється від такого комфортного душевного стану, коли тобі хочеться кудись повернутися. І для мене такою точкою повернення є Харків»,- розповів В.Оглоблін під час прес-конференції, присвяченої відкриттю фотовиставки.

До 31 березня 2012 року триває Всеукраїнська акція „Моральний вчинок"

12 жовтня 2011 року Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України оголосила початок Всеукраїнської акції „Моральний вчинок", яка триватиме до 31 березня 2012 року. Акція покликана популяризувати духовні та моральні надбання; консолідувати зусилля, спрямовані на моральний саморозвиток особистості, здатної забезпечити країні гідне місце у цивілізованому світі; сприяти формуванню громадянської позиції, соціально-правової активності учнівської та студентської молоді, створення сприятливих умов для проведення в Україні Евро-2012.

На Харківському державному міжобласному спецкомбінаті «Радон» у лютому 2012 року не було перевищень радіаційних параметрів

Як повідомляє Східна державна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки Держатомрегулювання, за даними радіаційного моніторингу, на проммайданчику, у санітарно-захисній зоні, зоні спостереження Харківського державного міжобласного спецкомбінату ДК УкрДО «Радон» упродовж лютого 2012 року перевищень нормативних значень радіаційних параметрів не зафіксовано, радіаційна обстановка стабільна.

5 березня відбудеться друге засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів

5 березня о 15:00 у малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться друге засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. Під час засідання буде підведено підсумки виконання Протоколу № 1 засідання Ради від 24 листопада 2011 року та розглянуті питання про організацію роботи з визначення, організаційне формування та підготовку проектів розвитку економічних кластерів Харківської області, необхідність створення нового кластеру «Інформаційні та комунікаційні технології» та регіональні інвестиційні проекти, які можуть стати складовими національних проектів України.

Про стан дотримання у Харківській області вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні»

Розглянувши питання про стан дотримання вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», Харківській регіональний антикорупційний комітет зазначає, що робота місцевих органів виконавчої влади та правоохоронних органів у цій сфері є недостатньо ефективною та потребує вжиття негайних заходів з метою її суттєвого покращення. З метою реалізації державної політики щодо припинення в Харківській області порушень вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» Харківський регіональний антикорупційний комітет, зокрема, вирішив:

Якщо ви провалилися під лід водойми

Головне управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА попереджає мешканців Харківської області про небезпеку виходу на льодові покриття водойм для риболовлі, та сповіщає як треба діяти, якщо лихо сталося. Якщо ви провалилися під лід, не панікуйте, широко розкиньте руки по крайках льодового пролому та утримуйтеся від занурення з головою. Вибирайтеся на лід без різких рухів, наповзаючи грудьми і по черзі витягаючи на поверхню ноги. Вибравшись із пролому, відкотіться, а потім повзіть у той бік, звідки ви прийшли і де міцність льоду, таким чином, перевірена. Незважаючи на те, що вогкість і холод штовхають вас побігти і зігрітися, будьте обережні до самого берега, а там не зупиняйтеся, поки не опинитеся в теплі.

Оперативна обстановка в Харківській області

За інформацією першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба, за добу за медичною допомогою внаслідок переохолоджень і обморожень звернулись і були госпіталізовані 2 особи в районах області, по місту Харкову звернень не було. В районах області обладнано83 пунктів обігріву населення. За добу по допомогу звернулась – 4 особи. Всього обігріто за час роботи пунктів обігріву 25914 особи. Проїзд на дорогах міста та області забезпечено. На дорогах області працювало: техніки - 90 одиниць, робітників – 124 чол. На дорогах міста працювало: техніки - 172 одиниці, робітників – 108 чол.

Архів документів