Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Першим кроком з реалізації ініціатив Президента України стане створення реєстрів соціально нужденних людей та соціальних паспортів районів

«Ініціативи Президента поставили певні завдання перед соціальними службами. В першу чергу, нам необхідно сформувати реєстри всіх людей, які потребує допомоги держави. Соціально уразливих верств населення є дуже багато, і потрібно знати, скільки таких людей мешкає в тому чи іншому районі. Повинні бути створені соціальні паспорти районів. Це дозволить визначити, в які населені пункти потрібно спрямувати більше коштів на забезпечення соціальних виплат», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.  

Харківська область зацікавлена в створенні підприємств з вирощування овочів і будівництві системи зрошення поливних площ

«Вирощування овочів – це чистий бізнес, причому бізнес, який приносить непогані дивіденди. Якщо через обласний або державний бюджет дотувати і без того прибутковий бізнес, то ніякого бюджету не вистачить на соціальну політику і інвестиції в інженерну інфраструктуру, яка сьогодні максимально потребує припливу грошових коштів. Ми показуємо зацікавленість нашого регіону у створенні ряду підприємств з вирощування овочів у теплицях і парниках. Ми готові надати методичну та організаційну допомогу, проводити семінари, застосовувати досвід кращих компаній, які сьогодні працюють у нас в регіоні і досягають дуже хороших результатів», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади».

Харківщина готова співфінансувати установку фільтрів води в школах і дитячих садах

В Україні діє державна програма «Питна вода», яка передбачає фінансування з боку держави дуже широкого спектру робіт. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади». За його словами, Харківською облрадою також ухвалена програма, згідно з якою регіон готовий співфінансувати проекти. «Це і будівництво нових свердловин в тих населених пунктах, де якість води не відповідає стандартам, це і придбання систем очищення і доочищення води. Ми не виключаємо, що за умови достатнього фінансування могли б у всіх дошкільних і шкільних установах поставити спеціальні фільтри. Ведучи переговори, ми переконалися: їх не обов'язково купувати і не треба витрачати на закупівлю обладнання колосальні гроші. Є достатньо пропозицій просто взяти в оренду фільтри, встановити в садках і школах, і надалі просто платити за обслуговування та витратні матеріали», – зазначив губернатор.

Торгово-промислова Палата - місток для прозорого бізнесу. Михайло Добкін

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо сказав голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Сьогодні ми говоримо про те, що створюючи правильні умови для ведення бізнесу в нашій області, ми робимо все від нас залежне для того, щоб залучити якомога більше інвесторів в регіон.

Харків склав свій іспит на право називатися європейським містом в європейській країні. Михайло Добкін

Підготовка України в цілому та окремих приймаючих міст до Євро-2012 вивела державу на якісно новий рівень в очах європейського співтовариства. Як наголосив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, оперативна і злагоджена робота з підготовки країни до чемпіонату стала яскравим доказом того, що Україна - це держава відповідальних і працьовитих людей, які вміють працювати на благо спільної мети. Зокрема, з позитивного боку себе показав і Харків.

У рамках двомісячника благоустрою «Чисте довкілля» на Харківщині будуть максимально використовуватися оплачувані громадські роботи

Як повідомив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, у 2012 році в рамках двомісячника благоустрою «Чисте довкілля» на Харківщині планується максимально використовувати можливості оплачуваних громадських робіт. «Вже готується розпорядження щодо двомісячника благоустрою території «Чисте довкілля» в нашій області, і на такі роботи ми, звичайно ж, будемо запрошувати тих людей, хто сьогодні не має постійного робочого місця. Держава передбачає спеціальне фінансування по цьому напрямку, і ми, як і раніше, будемо його використовувати на 100%», - підкреслив глава області.

Одним із способів залучення іноземного інвестора є чітко продумана податкова політика

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо сказав голова ХОДА Михайло Добкін. «На засіданні Кабінету Міністрів України, на якому виступав Президент України Віктор Янукович з соціальними ініціативами, прозвучала одна дуже цікава фраза. Вона звучить так: з 2009 року, коли були підписані нинішні газові угоди, в Україні з'явився новий газовий податок, який платить вся країна. І ті, хто навчається, і ті, хто ходить в дитячий садок, і ті, хто вже на пенсії.

В Україні необхідно вирішувати проблему надання першого робочого місця для молоді. Михайло Добкін

Як сказав в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, крім створення нових робочих місць, в Україні необхідно вирішувати проблему надання першого робочого місця для молоді.

У 2011 році на Харківщині було створено понад 50 тисяч нових робочих місць

«Найкраща соціальна політика держави, яка може бути, - це політика створення нових робочих місць, коли люди за гідну зарплату мають можливість забезпечувати свої сім'ї усім необхідним. Звичайно, до цього ідеалу треба прагнути, але поки жодна держава не змогла з цим впоратися.

Соціальні ініціативи Президента України змінять філософію держави по відношенню до тих, хто потребує допомоги

«Сьогодні є нарікання з боку людей на те, що ставлення держави до проблем людей абсолютно не відповідає вимогам і очікуванням, тому Президент України Віктор Янукович поставив завдання змінити філософію і підхід державних службовців», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади». Він зазначив, що, перш за все, соціальні ініціативи спрямовані на те, щоб повністю реформувати систему надання соціальної допомоги тій частині населення, яка цього потребує, і особливо людям, яким немає кому допомогти, крім держави.

Кожен керівник на своєму рівні повинен самостійно вибудовувати роботу в соціальній сфері. Михайло Добкін

Як наголосив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, на Харківщині робота з реформування соціальної сфери проводиться згідно з державним курсом, але за власною схемою. За його словами, тільки активна позиція кожного керівника на своєму місці дозволить ефективно і максимально швидко вирішити це завдання в масштабах як окремих областей, так і цілої держави.

Ініціативи Президента щодо підвищення соціальних стандартів повинен почути кожен чиновник та управлінець на місцях

«Президент України Віктор Янукович озвучив ініціативи, які стосуються структурних змін в соціальній сфері. Цілком зрозуміло, що не може надалі існувати в державі ситуація, коли кожен четвертий-п’ятий громадянин має право на пільги. Держава визначає рівень соціальних гарантій відповідно до розвитку економіки та своїх фінансових можливостей. Дуже часто ми були свідками того, що українське суспільство ставало заручником популістської риторики. Ухвалені у свій час закони, які не мають сьогодні зворотної сили, стали непосильним тягарем для бюджету України, оскільки соціальних гарантій надавалося більше, ніж це може дозволити державний бюджет», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

На Харківщині вже стартували перші весняно-польові роботи

Як повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, на полях Харківщини вже проводяться перші весняно-польові роботи. Зокрема, на даний момент сільгосппідприємства займаються підживленням озимини. «Сніг ще не зійшов, але весняні роботи вже стартували - зараз вже повним ходом проводиться підживлення озимих по мерзло-талому грунту. На даний момент ми вже підживили 19тисяч гектар», - повідомив заступник глави області. За його словами, до основних робіт з посіву зернових область готова на 90%. «Ми на сьогоднішній день практично на 90% готові до основних весняно-польових робіт, залишилися окремі моменти. Зокрема, ми зараз закінчуємо роботу з Аграрним фондом, щоб забезпечити сільгоспвиробникам додаткові кошти. Це питання ще необхідно доопрацювати», - зазначив Віталій Алексейчук.

Харківщина уклала з Державою Ізраїль договір про співробітництво в сфері розвитку сільського господарства

За підсумками візиту до Ізраїлю делегації харківських аграріїв під керівництвом заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука укладено договір про співпрацю Харківської області та Держави Ізраїль в сфері розвитку сільського господарства. Як повідомив сьогодні Віталій Алексейчук, договір передбачає в першу чергу активну спільну роботу в сфері молочного скотарства. «Ми уклали договір про співпрацю з Державою Ізраїль, який передбачає кілька великих інвестиційних проектів з будівництва нових молочно-товарних ферм в Харківській області. Ми плануємо побудувати їх у Харківському, Красноградському районах, будемо розглядати й інші райони області. Крім цього на даний момент ми розглядаємо питання про будівництво у Валківському районі селекційно-генетичного центру», - повідомив заступник голови області.

Делегація аграріїв Харківської області відвідала Міжнародну виставку «AgroMashov-2012» в Ізраїлі

27 лютого - 1 березня делегація фахівців сільськогосподарської галузі з Харківської області відвідала Міжнародну аграрну виставку «AgroMashov-2012», яка щорічно організовується в Ізраїлі. Делегацію Харківщини очолив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, також з новинками у веденні сільського господарства ознайомилися керівники ряду провідних агропідприємств області.

Харківська область у січні-лютому виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду на 104,7%

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, за січень-лютий 2012 року Харківська область виконала план власних надходжень до Пенсійного фонду на 104,7%. До бюджету Пенсійного фонду надійшло 1 млрд. 289,6 млн.грн. У лютому виплату пенсій та допомог профінансовано повністю. Потреба на виплату пенсій у лютому становила 1 млрд. 29 млн.грн., потреба березня становить 1 млрд. 28,1 млн.грн.

Виставка «Війна краде дитинство» - посильний внесок у боротьбу проти війн і насильства

Сьогодні в ході прес-конференції, присвяченій відкриттю виставки «Війна краде дитинство», начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов повідомив, що ця виставка відкриває низку заходів, присвячених святкуванню Дня Перемоги. «Незважаючи на те, що часи Великої Вітчизняної війни все більше від нас віддаляються, але, на жаль, військових конфліктів у світі не меншає. Вони менші за масштабом, але їх більше за кількістю, і ті страждання, які вони спричиняють особливо юному поколінню, не повинні нікого залишати байдужим. Тому ми із задоволенням відгукнулися на пропозицію провести в нашій галереї «Мистецство Слобожанщини» виставки «Війна краде дитинство» і сподіваємося, що з її допомогою ми внесемо свій посильний внесок у боротьбу проти війн і насильства», – заявив начальник управління.

Харківський регіональний перинатальний центр отримав сучасний реанімобіль

Харківський регіональний перинатальний центр при Обласній клінічній лікарні отримав реанімобіль на базі автомобіля «Ford» для перевезення вагітних та новонароджених. Реанімобіль відповідає всім сучасним стандартам та вимогам. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

21 березня 2012 року в Харкові відкриється соціальний проект «Війна краде дитинство»

21 березня 2012 року в Харкові, в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Міжнародний благодійний фонд «Військове братство» відкриє соціальний проект "Війна краде дитинство". Проект буде представлений у вигляді документальної фотовиставки унікальних кадрів з місць військових конфліктів, які відбувалися в ХХ і ХХІ столітті. Фотовиставка буде складатися з декількох тематичних блоків: Друга світова війна, Афганістан, Південна Осетія, (Беслан), США (Нью Йорк 9/11), Японія (Хіросіма і Нагасакі). «Зараз дуже актуальна проблема дитячої жорстокості. Дитяча жорстокість вона вікова. Маленькі діти не розуміють, що вони роблять, але діти від 10 років вже усвідомлюють свої вчинки. При цьому грань жорстокості діти переступають набагато легше, ніж дорослі. Тому ми прийшли до ідеї показати дітей в зонах бойових дій. Тим самим ми сподіваємося донести підростаючому поколінню сенс таких понять, як «добро», «співчуття», «милосердя» і цінність життя як такого», - сказав сьогодні під час прес-конференції голова правління Міжнародного благодійного фонду «Військове братство» Олександр Котирло.

19 березня в ХНАТОБ відбудуться урочисті заходи до Міжнародного дня театру

19 березня о 19:00 в Харківському національному академічному театрі опери та балету відбудуться урочисті заходи до Міжнародного дня театру, який відзначається у всьому світі 27 березня. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов. «Цього року ми вирішили провести урочисту частину в Харківському національному академічному театрі опери та балету 19 березня о 19:00. Це буде абсолютно новий захід, який, можливо, з часом переросте в фестиваль. До уваги глядачів будуть представлені кращі спектаклі від кожного харківського театру», – підкреслив він.  

Основи ведення бізнесу в сфері сільського зеленого туризму Харківської області

13 березня о 16.00 Головне управління економіки ХОДА та Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з ОКЗ "Харківський організаційно-методичний центр туризму", Харківським обласним центром молоді та Золочівською районною громадською організацією "Слобожанські оселі" проводять безкоштовний семінар «Основи ведення бізнесу в сфері сільського зеленого туризму». В програмі семінару: 1.Суть і значення сільського зеленого туризму в Україні. Можливі види туризму на селі. 2. Нормативно-правова і законодавча база для власників агроосель. 3.Умови для проживання відпочиваючих в сільській садибі. 4.Використання наявних ресурсів для початку бізнесу.

Закінчились відбіркові прослуховування до Дельфійських ігор Слобожанщини «Надія. Молодість. Талант» 2012 року

Протягом чотирьох місяців з листопада 2011 р. по березень 2012 р. тривали відбіркові прослуховування до Дельфійських ігор Слобожанщини. В них взяли участь  500 учнів народних відділів 69 шкіл естетичного виховання області. За підсумками прослуховувань до участі в Дельфійських іграх Слобожанщини від Харкова і області рекомендовано 104 учні: 49 учнів класу гітари, 24 - бандури та домри, 20- баяну та акордеону, 10 - цимбалів та балалайки і один сопілкар. Поруч з юними музикантами будуть змагатися юні художники, танцюристи та читці. Творча олімпіада – Дельфійські ігри Слобожанщини «Надія.Молодість.Талант»  розпочнеться 5 квітня урочистим концертом професійних народних інструментальних та танцювальних колективів Слобожанщини.

У Харкові відбудеться ХI Міжнародний конкурс юних піаністів Володимира Крайнєва

З 19 по 27 березня в Харкові відбудеться ХI Міжнародний конкурс юних піаністів Володимира Крайнєва, повідомляє сайт Управління культури та туризму Харківської ОДА.Конкурс буде проводитися за двома віковими групами: молодша - до 13 років включно, та старша - з 14 до 17 років. До складу журі конкурсу запрошені провідні музиканти світу. Конкурсні випробування будуть складатися з трьох турів: двох відбіркових та одного фінального. У ІІІ, фінальному турі, конкурсанти гратимуть у супроводі симфонічного оркестру Харківської філармонії. Всі прослуховування проводяться публічно у великому залі Харківської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату за адресою: вул. К.Маркса, 19.

Чемпіони Харківської області з міні-футболу підтвердили своє звання

У Барвінківському районі відбулась відкрита першість Харківської області з міні-футболу. Спортивні змагання під гаслом «Рух, енергія, здоров’я та краса» були організовані Харківським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». В них взяли участь понад ста п’ятдесяти прихильників здорового способу життя. Протягом останніх років за чемпіонство змагаються дві команди –«Динамо» (МВС України в Харківській області) та «Вогник» (МНС України в Харківській області). В цьому році, вдруге поспіль, чемпіоном області з рахунком 3:2 стала команда «Вогник», друге місце у команди «Динамо».

Соціальні ініціативи Президента України є дуже важливими та своєчасними. Ігор Шурма

«Президент України Віктор Янукович дуже послідовно підходить до реалізації своєї передвиборчої програми. За один рік всі ініціативи реалізувати неможливо, тому стратегічний план полягає в тому, щоб рівномірно протягом всієї своєї каденції забезпечити систематичну реалізацію задекларованих реформ, зокрема соціальної сфери. Розуміючи, що сьогодні економіка держави має певні можливості забезпечити соціальні гарантії, Президент намагається реалізувати конституційне право кожного громадянина щодо соціального забезпечення», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 128 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 296,83 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 76 одиниць техніки і 105 дорожніх робітників.

Привітання голови ХОДА Михайла Добкіна з нагоди 95-річчя газети «Слобідський край»

Головна газета області стала улюбленим друкованим виданням багатьох поколінь жителів Харківщини. Першими її читачами були учасники і свідки бурхливих революційних подій 1917-го року. Їх праправнуки сьогодні розбудовують незалежну Українську державу. Плин часу позначався на назві газети, на змісті новин і проблем, але не на об’єктивності та виваженій позиції видання, професіоналізмі і творчому пошуку журналістів, популярності «Слобідського краю» серед населення області. Побажаймо газеті-патріарху ще многая і многая літа! Голова обласної державної адміністрації                Михайло Добкін

Події дня

У понеділок, 12 березня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к. 170) відбудеться прес-конференція голови правління міжнародного благодійного фонду «Військове братерство» Олександра Котирла, координатора міжнародного соціального проекту «Війна краде дитинство» Лаврентія Тарасевича з нагоди відкриття фото документальної експозиції «Війна краде дитинство».

Декілька мешканок Харківщини відзначені державними нагородами

Згідно з указом №180/2012 Президента України декілька мешканок Харківщини відзначені почесними званнями і державними нагородами з нагоди Міжнародного жіночого дня. Зокрема, Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагороджена перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко. Почесне звання «Заслужений артист України» присвоєно артистці-солістці, провідному майстру сцени Харківського національного академічного театру опери та балету імені М. В. Лисенка Лілії Кутіщевій, «Заслужений працівник культури України» - директорові культурно-спортивного центру «Комунар» державного науково-виробничого підприємства «Об’єднання «Комунар» Раїсі Ломонос.

У 2014 році Україна має гідно відсвяткувати 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка

У 2014 році Україна має на високому рівні відсвяткувати 200-річний ювілей від дня народження Тараса Шевченка. Про це заявив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі під час вручення цьогорічних Шевченківських премій – інформує прес-служба Глави держави.

Архів документів