Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Територіальна підсистема цивільного захисту Харківської області готова протистояти надзвичайним ситуаціям

Територіальна підсистема цивільного захисту Харківської області готова протистояти надзвичайним ситуаціям

Такий висновок комісії з контрольної перевірки стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту озвучив сьогодні заступник голови комісії, заступник начальника управління техногенної безпеки апарату Державної інспекції техногенної безпеки України Олег Огороднік. «Сьогодні було підбито підсумки контрольної перевірки територіальної підсистеми Харківської області. Була виставлена оцінка «готова до виконання завдань». Це висока оцінка, тому що в 2011 році була проведена комплексна перевірка і виявлено багато недоліків, які на сьогоднішній день усунуті практично на 100%. Дуже приємно те, що були повністю вивезені всі пестициди, які були на території Харківської області. Але залишаються такі недоліки, як підтоплення території, велика кількість хімічно небезпечних об’єктів. В цьому напрямку також ведеться велика робота», – зазначив він.

Олег Огороднік підкреслив, що на теперішній час на території області відсутні непридатні до використання пестициди та агрохімікати. За останній рік з області вивезені всі 720 тонн пестицидів, які зберігалися на 50 складах, ліквідовано ситуацію з небезпечними хімічними речовинами на ДП «Хімпром», де знаходилися 904 тонни виробничих відходів хімічних засобів захисту рослин. Також на теперішній час в області реалізовується регіональна цільова програма розвитку цивільного захисту на 2011-2013 роки, загальне фінансування якої передбачено за рахунок обласного бюджету у розмірі 18 млн. 732 тис. грн.

«Я вважаю, що області поставлена дуже висока оцінка, тому що до цього часу діяльність наших органів цивільного захисту населення була оцінена як «обмежена готовність». Сьогодні в нас є найвища оцінка, і це дуже серйозно. Нам необхідно витримати той високий рівень, якого ми досягли, і виправити всі ті недоліки, які сьогодні ще залишаються. Безумовно, в першу чергу комісія хотіла зробити висновок, чи звернули ми увагу на ті недоліки, які були помічені раніше. Те, що ситуація покращилася, говорить, що наші органи цивільного захисту роблять все можливе, щоб захистити наші об’єкти, населення і дітей від будь-яких надзвичайних ситуацій», – заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.