Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Партнерство «Відкритий Уряд»

Як інформує управління з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю облдежадміністрації , у вересні 2011 р. офіційно започатковано міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд», спрямовану на підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності державних органів. Президент України Віктор Янукович взяв участь в інавгураційній церемонії Партнерства у м. Нью-Йорку та підтвердив готовність України приєднатися до зазначеної Ініціативи.

Події дня

Сьогодні, 6 березня, о 14:00 в Харківському академічному російському драматичному театрі імені О.С.Пушкіна (вул. Чернишевська, 11) відбудуться урочисті заходи та святковий концерт, присвячені Міжнародному жіночому дню. О 16:30 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх (вхід з боку площі Свободи) розпочнеться традиційна зустріч у формі філософського кафе на тему «Тлумачі та інтерпретатори». Ведучий - письменник Анатолій Кутнік.

Зміна законодавчої бази дозволить Харківській області створити майданчик для залучення інвестицій

Зміна законодавчої бази дозволить Харківській області створити майданчик для залучення інвестицій. Про це повідомив на брифінгу за підсумками другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, мова йде про законопроект, який створить спеціальні економічні умови для підприємств, готових працювати в сфері високих технологій, організовувати виробництво зі створенням нових робочих місць, інвестуванням в технології та обладнання, а найголовніше – випускати продукт з високою доданою вартістю.

У 2012 році Харківщина отримає ефект від реалізації багатьох інвестиційних проектів

Як наголосив сьогодні під час брифінгу за підсумками другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, реалізація інвестиційних проектів має величезне значення для жителів усіх населених пунктів Харківщини, тому в регіоні приділяється особлива увага конструктивному діалогу між інвесторами, науковцями та представниками влади.

Харківська область здійснить прорив у сфері молочного тваринництва

Як зазначив в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін, пріоритети Харківщині в роботі по залученню інвесторів можна розподілити за 3 напрямками: інвестиції у високі технології, розвиток молочного тваринництва і овочівництва, розвиток IТ-технологій. «Для розвитку молочного тваринництва і овочівництва ми вже провели дуже багато підготовчої роботи. Я не сумніваюся, що ми зробимо дуже серйозний прорив, реалізуючи на нашій території абсолютно новий проект, який переверне розуміння в побудові такого виду бізнесу як виробництво молока. Все, що раніше ми вміли, нам доведеться на якийсь час забути і побудувати все заново», - підкреслив Михайло Добкін.

У Харківській області збільшать кількість овочесховищ

Як заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, згідно прийнятої Програми розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року в регіоні збільшать кількість овочесховищ. «Зараз у нас 26 сховищ для овочів і картоплі загальною потужністю 28,3 тис. тонн одноразового зберігання, що явно недостатньо. До 2020 року планується довести потужність овочесховищ до 36,5 тис.т, картоплесховищ - до 143 тис.т», - повідомив Юрій Сапронов.

Харківська область готова до реалізації проекту з виробництва електронних підручників. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні під час брифінгу за підсумками другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін, на сьогоднішній день Харківська область готова до реалізації проекту з виробництва електронних підручників. "Сьогодні Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами практично підійшло до завершення видачі умов для реалізації даного національного проекту. Той, хто зможе запропонувати кращі умови, той цей проект і отримає. Затребуваність даного продукту в світі дуже висока. Сьогодні, за великим рахунком, це певний проект, який ще ніде в такому масштабі не реалізований. І можливості України не будуть обмежуватися лише внутрішнім ринком. Ми можемо спокійно наситити і зовнішні ринки даним продуктом. Найголовніше - створити умови державі для того, щоб цей проект було вигідно реалізовувати в Україні. Наша задача, щоб він був реалізований в Харківській області", - підкреслив Михайло Добкін.

На Харківщині буде розглянуто питання щодо будівництва нового заводу з виробництва цегли

Оскільки для ефективного розвитку будівельної галузі на Харківщині не вистачає підприємства-виробника якісних будівельних матеріалів, на Харківщині буде розглянуто питання про створення максимально сприятливих умов для інвесторів, які захочуть побудувати на території регіону новий цегельний завод. Про це сьогодні в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Потрібно розглянути питання необхідності створення нового цегельного заводу на території Харківської області. Якщо це актуальна тема, якщо наші будівельні компанії знаходяться в залежності від того, що у нас є всього один несучасний завод, ми підготуємо пропозицію по майданчиках з усіма мережами, які будуть привабливі для тих, хто захоче цей завод побудувати. Це можуть бути як вітчизняні інвестори в особі самих же керівників будівельних компаній, так і можливість нового бізнесу на нашій території для тих, хто в Харківській області ще не працює. Ми зі свого боку готові зробити все, щоб стартові можливості у людей, які захочуть працювати в цьому напрямі, були найбільш конкурентними», - підкреслив глава області.

Запрошуємо в Філософське кафе

6 березня о 16.30 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва розпочнеться традиційна зустріч у формі філософського кафе на тему «Тлумачі та інтерпретатори». Ведучий - письменник Анатолій Кутник запропонує пофілософствувати на актуальні для нашого суспільства теми. Вхід вільний! Адреса: Держпром, 4 під'їзд, 1 поверх (вхід з боку площі Свободи)

Команда Золочівського району перемогла в обласних змаганннях з лижного туризму

5 березня в м.Харкові на базі ОСК «Темп» завершився фінал обласних змагань з лижного туризму серед учнівської молоді Харківщини. В фіналі зустрілися 10 сильніших команд: Вовчанського, Балаклійського, Золочівського, Дергачівського, Красноградського, Чугуївського, Дворічанського, Кегичівського, Краснокутського районів та м. Куп’янська. В змаганнях, які проводилися у двох вікових групах: старша – 1995-1997 р.н., молодша – 1998-2000 р.н., взяли участь 144 школяра.  За підсумками фінальних змагань командні місця розподілилися наступним чином:у старшій віковій групі - І місце посіла команда Золочівського району, ІІ місце – команда Балаклійського району, ІІІ місце - команда Чугуївського району.

Боротьба за інвестора стає у всьому світі частиною національної ідеї будь-якої держави

«У нас створено абсолютно життєздатний і робочий інструмент для того, щоб ми, об'єднавши наші зусилля, могли зробити все для створення умов для залучення інвестицій в наш регіон. Ми розуміємо, які вимоги є сьогодні в інвесторів, і, виходячи з них, ми підлаштовуємося під них. Ми завжди будемо підлаштовуватися під побажання інвесторів, а не підлаштовувати інвестора під ті умови, які у нас вкоренилися, тому що сьогодні боротьба за інвестора у всьому світі стає частиною національної ідеї будь-якої держави, і в ця боротьба характеризується найжорстокішої конкуренції», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, підбиваючи підсумки другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів.

Роботу зі створення у Харківській області генетичного центру планується почати в 2012 році

Як повідомив сьогодні в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін, вже в поточному році планується розпочати підготовчі роботи зі створення в Харківській області генетичного центру, який дозволить значно підвищити продуктивність молочного тваринництва в регіоні та в країні в цілому. «Ми нічого не зробимо у цій сфері без заміни генетики молочного поголів'я у нас в регіоні. Тут уже є певні кроки щодо відкриття у нас генетичного центру разом з канадцями та ізраїльтянами. Це буде приклад державно-приватного партнерства, де будуть об'єднані можливості держави і фінансові можливості інвесторів. Я думаю, що цього року ми почнемо реалізацію і цього проекту», - повідомив глава області.

Досвід Ізраїлю у розвитку молочного тваринництва і овочівництва може бути реалізований і в Харківській області

Як повідомила сьогодні в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Олена Кулик, харківська делегація нещодавно відвідала сільгоспвиставку в Ізраїлі, на якій у харківських аграріїв була можливість вивчити підходи та досвід у веденні молочного тваринництва і т.д.

Найближчим часом на Харківщині розпочнеться практична реалізація проекту «Село майбутнього»

Як повідомив сьогодні в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін, на даний момент підготовчі роботи по проекту «Село майбутнього» перебувають на завершальній стадії, і найближчим часом почнеться практична реалізація цього проекту. За словами голови області, на даний момент ведеться робота по включенню «Села майбутнього» в список національних проектів, що значно спростить та прискорить його реалізацію.

Юрій Сапронов зустрівся з главою компаній «Shell» в Україні паном Грехемом Джоном Тайлі

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов зустрівся з главою компаній «Shell» в Україні паном Грехемом Джоном Тайлі. В ході зустрічі сторони обговорили питання, що стосуються реалізації на Харківщині інвестиційного проекту «Shell» в Україну. Як зазначив Юрій Сапронов, компанія «Shell» є одним з ключових інвесторів для Харківської області. «З першого дня нашого співробітництва діяльність спільної робочої групи, до складу якої увійшли представники галузевих управлінь облдержадміністрації та територіальних органів влади в Харківській області, спрямована на те, щоб створити для компанії «Shell»в нашому регіоні «зелений» коридор», - сказав віце-губернатор.

У 2012 році на Харківщині планується реалізувати 24 інвестиційних проекти у сфері АПК

Про це сьогодні у ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів повідомила в.о. начальника Головного управління агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації Олена Кулик. «Залучення інвестицій в аграрний сектор – головна складова успішного розвитку агропромислового кластеру. Два останніх роки в області спостерігається стійка тенденція до зростання обсягів надходження інвестицій в розвиток підприємств АПК. Це свідчить про підвищення зацікавленості інвесторів до цієї галузі економіки, а також розширення можливостей регіону. За інформацією районних державних адміністрацій у 2012 році планується реалізувати 24 інвестиційних проекти в сфері АПК і переробки. До робочої групи ОДА вже надійшло 12 оформлених за встановленою формою інвестиційних позицій», - підкреслила вона.

Необхідно посилити боротьбу з продавцями контрафактної та неякісної продукції. Михайло Добкін

Посилення боротьби з тими, хто торгує неякісною продукцією, дасть можливість забезпечити інвесторам мінімізацію ризиків при реалізації своїх проектів на території України. Таку думку висловив в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін. «Дуже часто на полицях наших магазинів ми можемо зустріти продукти, які на етикетках носять одну назву, але мають зовсім інший внутрішній зміст. Якщо ми хочемо мати стійке інвестування в сільське господарство, ми повинні піти від перевірок тих, хто виробляє, до перевірок тих, хто торгує неякісною продукцією, – заявив губернатор. – Коли ми збільшимо зусилля по боротьбі з тими, хто торгує контрафактною або неякісною продукцією, і тими, хто, користуючись пробілами в законодавстві, фальсифікує продукт, тоді ми забезпечимо інвесторам мінімізацію ризиків при реалізації своїх проектів на території України». 

Майстер-клас з основ мистецтва фотографії для «чайників»

9 березня в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд) досвідчені фотографи Владлен Василенко та Олександр Ляшенко навчать фотографів-аматорів законам композиції і принципам роботи фотоапарата: як правильно будувати кадр, розрізняти передні та задні плани, легко визначати найважливіший елемент на фото, а майбутній знімок кадрувати ще в голові - до натискання на кнопку затвору. Фотографія - це світло, тому важливо знати, як використовувати природне освітлення на всі 100%, чи можна знімати проти сонця і при низькому освітленні. 

Харківській області необхідно однією з перших зробити «зелений» коридор для інвесторів. Михайло Добкін

Як повідомив сьогодні в ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, Харківській області потрібно буде одними з перших в Україні поміняти пріоритети в роботі і зробити «зелений» коридор для інвесторів.

Харківська область посіла третє місце в рейтингу конкурентоспроможності регіонів України

«Навесні 2010 року перед економічним блоком облдержадміністрації була поставлена ​​задача провести аналіз існуючої ситуації, а потім зробити пропозиції про те, що нам всім разом необхідно зробити, щоб наш регіон мав додаткові переваги перед іншими регіонами в залученні іноземних інвестицій. Певні результати нинішнього дня дають право говорити про те, що ми обрали правильний шлях. Хоча ми знаходимося тільки на самому його початку, і нам належить зробити ще дуже багато чого, вірна стратегія і правильна тактика дадуть нам можливість і надалі робити все, щоб мати певні конкурентні переваги», – зазначив у ході другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова ХОДА Михайло Добкін.

За 40 років Україна може увійти в 4-ку країн світу за темпами зростання економіки

Залучення іноземних інвестицій – це один з найважливіших факторів економічного розвитку Харківської області та України в цілому. Це зазначив у своїй вступній промові під час другого засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Президент нашої країни, Віктор Федорович Янукович, ініціював питання створення Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. На ці ради, які створені в різних регіонах, покладені функції створення «зеленого коридору»  на перехідний період, до того моменту, поки наше національне законодавство не буде повністю гарантувати кожному підприємцю, який бажає реалізувати свій бізнес в Україні, абсолютно цивілізовані європейські умови при отриманні будь-яких дозволів з одного боку, і певні гарантії збереження інвестицій з іншого», – заявив він.

У Харкові почалося друге засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів

Сьогодні у Харкові під керівництвом голови ХОДА Михайла Добкіна стартувало друге засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів. У ході засідання планується розглянути питання організації роботи дев’яти економічних кластерів регіону і підготовлені цими кластерами проекти розвитку Харківської області, а також підвести підсумки виконання рішень першого засідання Ради, яке відбулося 24 листопада 2011 року. Крім цього в ході засідання планується підписати Меморандум про економічне та соціальне партнерство між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською торгово-промисловою палатою. «Сьогодні на другому засіданні Ради нам необхідно підвести підсумки діяльності кластерних структур, заслухати відповідальних і обговорити проблеми, з якими ми зіткнулися, а також розглянути інвестиційні проекти регіону, в тому числі й ті, яким буде присвоєно статус регіональних. І крім цього сьогодні ми підпишемо Меморандум про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та Харківською торгово-промисловою палатою», - повідомив голова ХОДА Михайло Добкін, відкриваючи засідання.

На Харківщині вироблятимуть більше тепличних овочів

Прийнята на сесії обласної ради Програма розвитку овочівництва, картоплярства та переробної галузі в Харківській області на період до 2020 року забезпечить стабільне збільшення обсягів виробництва картоплі і овочів, у тому числі тепличних. Про це заявив віце-губернатор Юрій Сапронов. «У 2011 році, на жаль, загальний обсяг виробництва овочів закритого грунту в розрахунку на одного жителя області все ще залишався недостатнім - 16 кг при мінімальній нормі 22 кг», - сказав заступник голови ХОДА. Він зазначив, що причиною такої ситуації в галузі стало те, що в останні роки в області практично не розвивалося овочівництво закритого грунту.

Харківська обласна державна адміністрація висловлює співчуття Віталію Алексейчуку

Харківська обласна державна адміністрація висловлює глибокі співчуття заступнику голови ХОДА Алексейчуку Віталію Володимировичу з приводу тяжкої втрати - смерті його батька Алексейчука Володимира Васильовича.

Основним ринком збуту для Харківщини у 2011 році були країни СНД

Згідно статистичних даних, в 2011 році основними ринками збуту товарів Харківської області були країни СНД (74,8%), Азії (11,9%) і Європи (9,2%). Про це поінформував заступник губернатора Юрій Сапронов. «Серед товарів, які експортувалися регіоном, можна виділити машини, обладнання та механізми; електротехнічне обладнання (31,9%), готові продукти харчування (10,7%), продукти рослинного походження (9,5%), жири та олії тваринного або рослинного походження (8,5%). Серед товарів, які ми імпортували - електротехнічне обладнання (17,9%), полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (16,9%), засоби наземного транспорту, літальні апарати та інші транспортні засоби (9,5%)», - зазначив він.

У 2011 році Харківщина здійснювала зовнішньоторговельні операції послугами зі 152 країнами світу

У 2011 році підприємства та організації Харківської області здійснювали зовнішньоторговельні операції послугами з партнерами зі 152 країн світу. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Згідно з попередніми статистичними даними, регіон експортував послуг на суму 307,4 млн.дол.США, імпортував - на суму 224,0 млн.дол.США. У порівнянні з 2010р. обсяг експорту послуг збільшився на 55,4%, обсяг імпорту зменшився на 29,5%», - поінформував Юрій Сапронов.

Завдяки роботі Харківського обласного центру матері та дитини 158 дітей не стали сиротами

Про це сьогодні в ході прес-туру до Харківського обласного центру матері та дитини сказала начальник управління у справах сім'ї та молоді ХОДА Лариса Козлова. «Харківський обласний центр матері та дитини було відкрито у 2008 році. Тоді була отримана субвенція з держбюджету у розмірі 1 млн. 20 тис. грн. З них 900 тис. грн. було витрачено на відновлення приміщення. На утримання такого центру з обласному бюджету щомісячно виділяється 500-600 тис. грн. Ці кошти витрачаються на виплату заробітної плати працівникам центру, оплату комунальних послуг, придбання медикаментів, у тому числі памперсів, а також на харчування для дітей. Мама з дитиною може перебувати в центрі 18 місяців. За цей час мамі знаходять житло або встигають підготувати для того, щоб повернути її в те житло, яке в неї було, але з якоїсь причини вона не могла в ньому жити, або провести роботу з сім'ями, з родичами для того, щоб молода мама повернулася в нормальну сім'ю. Як результат – за час існування такого центру 158 дітей в області не стали сиротами. Тобто вони залишились жити у сім’ях», - відмітила вона.

До оздоровчого сезону в усіх дитячих таборах Харківщини будуть проведені роботи з організації протипожежної безпеки

На Харківщині питання організації протипожежної безпеки дитячих оздоровчих закладів знаходиться на строгому контролі керівництва області. Як наголосив сьогодні в ході прес-конференції начальник ГУ Держтехногенбезпеки в Харківській області Олександр Ломанов, завдяки активній роботі в цьому напрямку в 2011 році не було зафіксовано жодної пожежі на об'єктах оздоровлення. «За останні два роки завдяки тому, що дане питання знаходиться під пильним контролем керівництва Харківської області, вдалося багато досягти. В минулому році на 90% об'єктів оздоровлення були проведені роботи з обладнання або ремонту пожежної сигналізації, було придбано велику кількість засобів пожежогасіння та проведено практично весь комплекс заходів, спрямованих на безпеку перебування дітей. І статистка говорить сама за себе - завдяки цій роботі  минулого року пожеж на об'єктах цієї категорії у нас не було», - підкреслив Олександр Ломанов.

Водосховища Харківської області готові до прийому паводкових вод

Як повідомив сьогодні на прес-конференції в.о. начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв, в області проводиться активна робота з підготовки до весняного паводку. Зокрема, в лютому були перевірені гідротехнічні споруди. Перевірка показала, що на тих водоймах, які передані в оренду, є недоліки в утриманні таких споруд. Всім орендарям були видані приписи щодо усунення недоліків. Найближчим часом буде проведена повторна перевірка.

На Харківщині розпочалася підготовка до наступного зимового сезону

За результатами аналізу проведеної роботи щодо забезпечення життєдіяльності в період сильних морозів на Харківщині вже стартувала підготовка до зими 2012 - 2013. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив в.о. начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій ХОДА Володимир Фадєєв. «На даний момент вже поставлені завдання підготовки до чергового зимового періоду. Зокрема, в районах необхідно звернути увагу на закупівлю наметів для пунктів обігріву, а також печей, дизельних електростанцій. Крім цього потрібно завчасно вирішити питання заготівлі дров та підготовки розрахунків з видачі одягу та надання медичної допомоги через Червоний хрест», - підкреслив він.

Архів документів