Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прокуратура області перевірить ситуацію, яка склалася у сфері земельних відносин

Прокуратура області перевірить ситуацію, яка склалася у сфері земельних відносин

Про це сьогодні після спільної наради з земельних питань в Ізюмському районі повідомив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. «Зараз приділяється велика увага питанням розвитку малого бізнесу. Десять днів тому було звернення в Генпрокуратуру одного з господарств, про які сьогодні йшла мова. Його посадові особи заявляли про те, що їм всіляко заважають працювати. Хочу сказати, що проведення спільних нарад з керівництвом облдержадміністрації, місцевим керівництвом і всіх контролюючих органів дає можливість оперативно розібратися в ситуації. Не може так будуватися робота керівника сільськогосподарського підприємства, коли основна маса людей не задоволена ситуацією, що склалася. Тут потрібно втручатися керівництву державних органів, щоб наводити порядок. Думаю, сьогоднішнє засідання дало можливість визначити всі больові точки. У найкоротші терміни робочі групи, які будуть створені, визначать завдання, які потрібно вирішити, і у встановлені терміни ми проведемо відповідні перевірки і будуть вжиті заходи реагування», - підкреслив він.

За словами Геннадія Тюріна, він як прокурор області візьме під особистий контроль виконання всіх доручень, які були дані сьогодні.

«Прокуратура, хоча і не має юридичного права брати участь в подібних робочих групах, буде надавати повне сприяння у вирішенні питань», - підкреслив він.

Довідка. Під час наради представники сільрад декількох районів звернулися до губернатора Харківщини Михайла Добкіна з проханням розібратися в нестандартній ситуації, яка склалася у сфері земельних відносин. У ряді агропідприємств порушується земельне та трудове законодавство, не виплачується або виплачується несвоєчасно плата за оренду землі, орендарі не беруть участі у розвитку соціальної сфери населених пунктів.