Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабінет міністрів України упорядкував цінову політику на ринку лікарських засобів

Кабінет міністрів України упорядкував цінову політику на ринку лікарських засобів

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Кабінет міністрів України своєю постановою встановив граничні розміри роздрібних надбавок до закупівельної ціни лікарських засобів та виробів медичного призначення. «Таким чином Кабінет міністрів України упорядкував цінову політику на ринку лікарських засобів», - підкреслив заступник голови Харківської облдержадміністрації.

Згідно з постановою, на лікарські засоби і вироби медичного призначення, включені до Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення (крім наркотичних, психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів) та обов’язкового мінімального асортименту (соціально орієнтованих) лікарських засобів і виробів медичного призначення для аптечних закладів, визначеного Міністерством охорони здоров’я, граничні постачальницько-збутові надбавки не можуть перевищувати 10% оптово-відпускної ціни.

Граничні торговельні (роздрібні) надбавки, виходячи із закупівельної ціни, не мають перевищувати такі розміри: закупівельна ціна до 100 грн. – розмір надбавки 25%; від 100 до 300 грн. – 23%; від 300 до 500 грн. – 20%; від 500 до 1000 грн. – 15%; від 1000 грн. – 10%.

Теги