Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всі громадяни можуть завчасно виправити свої дані у списках виборців

Всі громадяни можуть завчасно виправити свої дані у списках виборців

Є якісна різницю між нинішнім реєстром виборців та тим, який був у 2006 та 2010 роках – за цей період вдалося суттєво привести списки до вимог чинного законодавства. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Зворотний зв'язок» заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома. «Є особливості життя. Люди змінюють прізвища, помирають, громадяни досягають віку, з якого вони можуть брати участь у виборах, змінюють місце проживання тощо. Тому цей процес є неперервним. Відділ реєстру кожен день працює із списками для того, щоб усунути двійників. Вже останній етап – це процес вивірення списків у десятиденний термін, коли люди отримують запрошення і можуть скорегувати списки. Буває таке, що людина вступила в шлюб, у неї новий паспорт з новим прізвищем, але ці дані ще не передані до відділу реєстру», – підкреслив він.

Василь Хома наголосив, що такі пограничні ситуації можна виправити, щоб людина у день голосування не зверталася до суду, не втрачала час, і не виникало ніяких питань, пов’язаних з реалізацією права взяти участь у виборах.

«Ми запрошуємо всіх громадян, які отримають запрошення на вибори, уважно передивитися ті дані, які вказані в запрошенні. Якщо є якісь неточності, то в обов’язковому порядку з заявою звертатися до дільничних виборчих комісій для того, щоб завчасно можна було внести зміни до списків», – додав заступник губернатора – керівник апарату.

Теги