Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі

Сьогодні в ході робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у Богодухівському районі. Зокрема, питання, з якими звернулися до нього жителі району, стосувалися будівництва системи водовідведення в м. Богодухів, будівництва полігону твердих побутових відходів, газифікації та передачі земельних ділянок від Міністерства оборони України територіальній громаді міста. Вирішення всіх названих проблем губернатор взяв під особистий контроль.

Харківська служба швидкої допомоги забезпечена ліками та витратними матеріалами

Начальник Головного управління охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан прокоментував поширену в мережі Інтернет інформацію про те, що лікарі швидкої допомоги недостатньо забезпечені необхідними ліками і перев'язувальними матеріалами. «Інформація, яка була опублікована в окремих ЗМІ, викликає у мене подив: в IV кварталі 2011 року Харківська область одна з небагатьох отримала чималу державну субвенцію на придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров'я. Це перев'язувальні матеріали, бинти, однієї тільки марлі ми отримали більше 500 км, що є дуже серйозним запасом. Закуплені матеріали були пропорційно розподілені між районами області та м. Харковом, а завдяки державній субвенції вдалося збільшити показник фінансування на медикаменти для одного виїзду швидкої допомоги удвічі в порівнянні з минулими роками», – заявив начальник управління.

Нові форми взаємодії студентів з викладачами обговорять в НУА

14 квітня о 10.00 у Харківському гуманітарному університеті „Народна українська академія” (вул. Лермонтовська, 27) відбудеться ХІХ Міжнародна студентська наукова конференція „Викладач – студент: нові форми взаємодії, сучасні принципи взаємовідносин”.  Участь у ній візьмуть більш ніж 200 студентів з Туреччини, Російської Федерації та України. Головна мета конференції: зорієнтувати дослідницькі інтереси молоді, що навчається, на вивчення взаємовідносин між викладачами та студентами, на пошук шляхів підвищення якості освіти шляхом впровадження і реалізації завдань педагогіки партнерства.

Розвиток середнього класу - запорука економічної безпеки держави

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин, в Україні левова частка всіх податкових надходжень формується за рахунок найбільших 350 підприємств. Це означає, що середній клас розвивається досить повільно.

Програма підтримки розвитку малого підприємництва в Харківській області на 2011 - 2015 роки розроблялася за участю всіх бізнес-кіл регіону

У Харківській області для максимально швидкого й ефективного розвитку малого бізнесу створено Програму підтримки розвитку малого підприємництва на 2011 - 2015 роки. Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, у розробці програми були задіяні всі підприємницькі кола регіону. «До розробки цієї програми, абсолютно об'єктивної і чіткої, були залучені всі підприємницькі кола Харківської області. Це і спілки підприємців, і асоціації страховиків, величезна кількість громадських організацій. Таку практику впроваджують всі розвинені європейські країни, США, де будь-який законопроект, який входить до парламенту, перед цим має обговорюватися з профільними асоціаціями і профспілками. Краще підприємця жоден чиновник ніколи не зможе сказати, які заходи необхідно реалізувати, щоб отримати максимальний ефект», - підкреслив Сергій Авершин.

У філософському кафе шукатимуть «Межі власного Я»

12 квітня о 16.30 в художній галереї «Мистецтво Слобожанщини»  обласного центру культури та мистецтва відбудеться традиційна зустріч у форматі філософського кафе. Ведучий зустрічі – письменник Анатолій Кутнік запропонує для розмови тему «Межі власного Я». Адреса галереї: Держпром, 4-й під’їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи).  Детальніше про подію - на сайтах: www.gallery.kharkov.ua; cultura.kh.ua

Якщо буде виконаний план фінансування, то Харківська область буде повністю забезпечена шкільними автобусами

Як повідомив сьогодні в ході робочої поїздки до Богодухівського району голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, до того як буде визначено фінансування, неможливо назвати точну кількість шкільних автобусів, які отримає Харківська область. Він підкреслив, що якщо план фінансування буде виконаний, то Харківська область буде забезпечена автобусами повністю: «Якщо все буде виконано так, як планується, то проблема підвезення дітей до навчальних закладів буде повністю вирішена. Але швидше за все, ми можемо розраховувати на 15-20 автобусів».

17 – 19 квітня у ХНУРЕ відбудеться Міжнародний молодіжний форум «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті»

"Інтелектуальна столиця України – Харків – чекає на талановиту та обдаровану молодь" – такий девіз 16-го Міжнародного молодіжного форуму «Радіоелектроніка та молодь у ХХІ столітті», що відбудеться 17 – 19 квітня у Харківському національному університеті радіоелектроніки (м.Харків, пр. Леніна, 14). Участь у ньому візьмуть молоді вчені із більше ніж 100 вищих навчальних закладів 11 країн світу: Росії, України, Узбекістану, Вірменії, Грузії, Казахстану, Латвії, Польщі, Болгарії, США, Саудівської Аравії. Під час форуму буде проведено 10 наукових конференцій, а також виставка технічної творчості молоді.

Протягом року в Харківській області планується відкрити мінімум 27 дитячих садків

У цьому році в Харківській області планується відкрити як мінімум 27 нових дитячих дошкільних установ. Про це повідомив сьогодні в ході зустрічі з жителями Богодухівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.  «У районах області достатня кількість приміщень, реконструкція котрих дає максимальний ефект при мінімальних вкладеннях. Минулого року ми відкрили 30 нових дитячих садків. Якщо ми збережемо такі ж темпи, то рівень охоплення дитячою дошкільною освітою в області з 68% підвищиться приблизно до 90%», – заявив губернатор.

Михайло Добкін зустрівся з жителями Богодухівського району

Сьогодні під час робочої поїздки голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з мешканцями Богодухівського району. Зустріч відбулась у приміщенні районного Будинку культури. Губернатор розповів присутнім про соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича та їх впровадження на території області. Також на зустрічі обговорювалися питання сільського господарства, освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, свободи слова, спорту, земельні питання та заходи майбутнього IV Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень».

Михайло Добкін ознайомився з роботою Богодухівського психоневрологічного інтернату

Сьогодні у рамках робочої поїздки у Богодухівський район голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою Богодухівського психоневрологічного інтернату. Заклад також відвідали голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко.

Соціальні працівники Харківщини отримають премії, спецодяг та велосипеди

Сьогодні в рамках робочої поїздки до Богодухівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відвідав територіальний центр соціального обслуговування Богодухівської райдержадміністрації. Губернатор оглянув приміщення терцентру та зустрівся з відвідувачами установи та соціальними працівниками. Він розповів працівникам про соціальні ініціативи Президента України, і зокрема про заходи, які в їхніх рамках будуть вживатися у Харківській області. Передбачається, що соціальні працівники Харківщини отримають низку преференцій від керівництва області.

Харківщина лідирує з виробництва програмного забезпечення

Харківська область лідирує по виробництву програмного забезпечення в Україні. Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов. «Україна сьогодні посідає 4-5 місце в світі по виробництву програмного забезпечення, і наш регіон у цій сфері лідирує з пристойним відривом від Львівської області. Але в той же час, ринок відчуває гостру нестачу професіоналів в сфері IT, адже із загальної кількості випускників ВНЗ тільки невеликий відсоток має необхідні знання і кваліфікацію, щоб відразу ж приступити до роботи. Розвиток в області IT-кластера, що сформувався, за активної участі провідних місцевих університетів дозволить поліпшити якість освіти, а також піти від аутсорсингу на користь створення власного харківського програмного продукту», – зазначив Юрій Сапронов.

Михайло Добкін ознайомився з роботою Богодухівського молокозавода

Сьогодні в рамках робочої поїздки до Богодухівського району голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін ознайомився з роботою ТОВ «Богодухівський молокозавод». Також підприємство відвідали заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, голова Харківської облради Сергій Чернов та перший заступник голови обради Олена Олешко. У 2011 році підприємство виробило 787 тонн молока, 487 тонн вершкового масла, 703 тонни сиру та 5931 тонну кисломолочних продуктів. Сьогодні підприємство щоденно закуповує 45-50 тонн молока та працює на 50% проектної потужності. Частка молока сільськогосподарських підприємств складає 56%, особистих господарств населення – 44%. Станом на 4 квітня середні закупівельні ціни від сільгосппідприємств складають від 3 до 3,4 грн./кг; від господарств населення – від 2,1 до 2,4 грн./кг.

Розширено межі міста Барвінкове на Харківщині

Постановою Верховної Ради України № 4537-VI від 15 березня 2012 року змінено межі міста Барвінкове Харківської області. Згідно з постановою, територію міста збільшено на 348,39 гектара земель за рахунок земель кількох навколишніх населених пунктів. Територію міста Барвінкове наразі затверджено загальною площею 2210,90 гектара.

Михайло Добкін відвідав Крисинський дошкільний дитячий заклад у Богодухівському районі

Сьогодні голова Хода Михайло Добкін в рамках робочої поїздки до Богодухівського району відвідав дошкільного дитячого закладу «Капітошка» у селі Крисино, який було нещодавно відкрито після капітального ремонту. Голова області привітав мешканців села з відкриттям установи і подарував дитсадку музичний центр від Харківської обласної адміністрації.

Розпочалася робоча поїздка Михайла Добкіна до Богодухівського та Краснокутського районів

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін відвідає з робочою поїздкою Богодухівський район. У ході візиту голова області візьме участь в урочистому відкритті дошкільного дитячого закладу «Капітошка» у селі Крисино, ознайомиться з роботою Товариства з обмеженою відповідальністю «Богодуховський молокозавод», огляне територіальний центр соціального обслуговування та Богодухівський психоневрологічний інтернат, а також проведе зустріч із мешканцями району та особистий прийом громадян. Крім того Михайло Добкін сьогодні відвідає Краснокутський район, де огляне Мурафську загальноосвітній школі І-ІІІ ст., ознайомиться із ходом весняно-польових робіт у ПСП «Явір» та зустрінеться із мешканцями району.

Виробництво промислової продукції на Харківщині зростає швидше, ніж в цілому по Україні

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, згідно зі статистикою виробництво промислової продукції в регіоні за січень-лютий 2012 року збільшилось на 10,9% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, тоді як в цілому по Україні цей показник ріс повільніше – на 2%. «Зокрема, на підприємствах з виробництва продуктів харчування, напоїв і тютюнових виробів, які знаходяться на території Харківської області, обсяги продукції зросли на 5,5%, в машинобудуванні – на 5,2%», – зазначив Юрій Сапронов.

Михайло Добкін зустрівся з представниками органо-будівельної фірми «Александер Шуке Потсдам ГмбХ»

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зустрівся з директором органо-будівельної фірми «Александер Шуке Потсдам ГмбХ» Маттіасом Шуке і керівником монтажних робіт фірми Маттіасом Рором. У заході також взяли участь заступник голови ХОДА Євген Савін, заступник Харківського міського голови Марина Стаматіна, начальник ГУ зовнішньоекономічних зв'язків та міжнародних відносин ХОДА Анатолій Педешко і директор - головний диригент КП «Харківська обласна філармонія» Юрій Янко.

Зниження ставки податку на прибуток для IT-компаній виведе харківських програмістів на перше місце в світі

Внаслідок ухвалення законопроектів «Про економічний експеримент щодо створення сприятливих умов для розвитку в Україні індустрії програмної продукції» та «Про спеціальний режим оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції» в Україні збільшиться виробництво програмного забезпечення. Таку думку висловив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Сільськогосподарський потенціал Харківщини приваблює іноземних інвесторів

Європейський банк реконструкції та розвитку бачить великий потенціал в українському сільському господарстві. Про це повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов. «Сільське господарство – один із ключових найбільш перспективних для нашого регіону напрямів, який викликає підвищений інтерес іноземних інвесторів, при чому іноземці звертають увагу як на рослинництво, так і на тваринництво, і на переробку продукції, і на її зберігання.

У КП «Облземпроект» з початку березня вже звернулися більше 100 осіб

З 1 березня в Харківській області розпочало свою роботу комунальне підприємство Харківської обласної ради «Облземпроект», яке займається оформленням технічної документації у землевпорядній сфері. Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор КП «Облземпроект» Федір Каргаполов, за цей час до установи звернулося вже понад 100 осіб. «Ми сподіваємося, що комунальне підприємство «Облземпроект» займе свою частину ринку в сфері землеустрою. На сьогоднішній день до нас уже звернулося більше 100 осіб. У нас є ліцензія, ми створили матеріально-технічну базу, сформували штат високопрофесійних фахівців, ми готові відповідально виконувати свою роботу. Сподіваюся, що нас як комунальне підприємство будуть залучати для виконання державних та обласних програм в сфері реалізації земельної реформи на території Харківської області», - зазначив він.

Завдання підприємства «Облземпроект» - забезпечити виготовлення землевпорядної документації у встановлений законом термін

Рішення про створення комунального підприємства Харківської обласної ради «Облземпроект» було ухвалене депутатами обласної ради 27 жовтня 2011 року. Підприємство було створено для задоволення потреби мешканців і організацій Харкова і Харківської області у виготовленні якісної та доступної технічної документації та землеустрою. Його основне завдання – зробити цю документацію більш доступною за ціною і забезпечити її виготовлення у встановлений законом термін. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» керівник КП «Облземпроект» Федір Каргаполов.

Всі землі території України мають бути правильним чином оформлені

Про це сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо сказав начальник КП «Облземпроект» Федір Каргаполов. «З точки зору законодавства будь-яка земельна ділянка, яка знаходиться в користуванні людини, повинна бути відповідним чином оформлена, тому що всі землекористувачі та власники мають сплачувати земельний податок. Тому оформлення земельної ділянки, згідно із законодавством, необхідне для кожного жителя України. У сфері проведення інвентаризації земель Харківської області в населених пунктах і за їх межами є такі поняття, як отримання відомостей про землекористувачів та землевласників, і в процесі інвентаризації буде виявлено: хто оформив документи, а хто - ні. Це необхідно для реалізації Закону «Про Державний земельний кадастр», де всі землі території України мають бути правильним чином оформлені», - підкреслив він.

Події дня

Сьогодні, 11 квітня, о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов. к. 170) розпочнеться прес-конференція начальника Головного управління економіки облдержадміністрації Сергія Авершина та директора Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Дениса Ткачова на тему: «Реалізація програми сприяння підтримки малого підприємництва в Харківській області на 2011 - 2015 роки. Діяльність Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва».; о 18.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» ( Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи) розпочнеться музично-поетичний вечір автора віршів Лариси Французової та композитора, виконавиці Олени Голентовської.

За межі України вивезена перша партія меланжу з території Харківської області

З території Харківської області було вивезено 14 цистерн з 770 тонами меланжу. 7 квітня ця партія ракетного палива перетнула Український кордон та була направлена до заводу ім. Свердлова м. Дзержинськ Нижегородської області Російської Федерації. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Вивезення меланжу з Харківської області здійснюється в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Організацією з безпеки і співробітництва в Європі щодо проекту ОБСЄ - Україна стосовно утилізації запасів меланжу.

На заводі Шевченка почали виплачувати заборгованість по заробітній платі

Про це сьогодні під час брифінгу за підсумками круглого столу «Конкурентноспроможність Харківської області» повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Андрій Моченков. «Проблема полягає не в тому, що не виконуються зобов'язання перед колективом заводу Шевченка, а в тому, що орган управління підприємством знаходиться в Києві. Тому питання погодження, зокрема надходження грошей, які колективом вже зароблені і відвантажена продукція на завод імені Малишева та КП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова» необхідно було узгоджувати. Цей процес затягнувся на кілька днів. З понеділка по п'ятницю ми займалися тим, що через Київ, через завод Малишева на завод Шевченка заводили гроші. З сьогоднішнього дня до кінця тижня кожен день на підприємстві будуть виплачувати гроші», - сказав Андрій Моченков.

13 квітня в Харкові відбудеться засідання Круглого столу аудиторів Харкова та Харківської області

В рамках економічних реформ, які проводяться в Україні з ініціативи Президента України Віктора Януковича, 13 квітня в Харкові відбудеться засідання Круглого столу аудиторів Харкова та Харківської області. У засіданні візьмуть участь представники Аудиторської палати України, органів влади, керівники та власники аудиторських компаній Харківщини, які обговорять проект Стратегії розвитку аудиту на 2012-2013рр. Зокрема, в ході засідання планується розглянути питання збільшення обсягу ринку аудиторських послуг, забезпечення довіри суспільства до аудиторської оцінки, а також законодавчі ініціативи Міністерства фінансів України в сфері аудиторської діяльності. За підсумками засідання Круглого столу планується підписати резолюцію щодо підтримки запропонованої Аудиторської Палатою України Стратегії розвитку аудиту на 2012-2013 рр. Засідання відбудеться 13 квітня о 14.00 в приміщенні Ізраїльського культурного центру (вул. Тобольська, 46).

На Харківщині проводиться ямковий ремонт автодоріг

За інформацією ДП «Харківський облавтодор» на сьогоднішній день виконуються роботи з ліквідації ямковості на автомобільних шляхах державного значення: Київ – Харків – Довжанський, Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, Харків – Охтирка, Чугуїв – Мілове, а також на мережі доріг місцевого значення, у першу чергу по напрямках до районних центрів. За минулу добу, 9 квітня, було відремонтовано 1915,2 кв. м. асфальтового покриття та використано 221,2 тонн гарячого асфальтобетону. На автошляхах області працювало 36 бригад та 285 дорожніх робітників.

«Київстар» розпочав довгострокову програму «Безпека дітей в інтернеті»

Сьогодні на прес-конференції в Харкові кампанія «Київстар» презентувала власну всеукраїнську соціальну рекламну компанію з безпеки дітей в Інтернеті. В ній взяли участь начальник служби у справах дітей ХОДА Тетяна Печерських, головний спеціаліст Департаменту освіти Харківської міської ради Оксана Дегтярьова і дитячий психолог Марина Юшко. За даними Інтернет Асоціації, сьогодні в Україні понад 8 мільйонів користувачів - це діти та підлітки. Які сайти відвідують їхні діти відстежують тільки 18% батьків. У той же час підлітки активно спілкуються в соціальних мережах, нерозважливо поширюючи особисту інформацію: 46% - вказують номер мобільного телефону, 36% повідомляють домашню адресу, 75% дітей приховують від батьків зустрічі зі своїми он-лайн знайомими. За словами Тетяни Печерських, згідно з Конвенцією про права дитини, діти повинні рости в безпечному суспільстві. «По-перше, мається на увазі безпечний інформаційний простір. Сьогодні в корені змінилася система виховання дитини.

Архів документів