Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Випускників 2012 року не будуть призивати до збройних сил у зв’язку з Євро-2012

Особливістю проведення весняної призовної кампанії є те, що у зв’язку з проведенням Євро-2012 наказом Міністра оборони України заборонено призивати до збройних сил випускників шкіл 2012 року, яким у травні буде 18 років. Про це повідомив під час прес-конференції військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Олексій Середа. «Стосовно випускників шкіл було ухвалено рішення: деяким з них виповнюється 18 років, але ми їх призивати до лав збройних сил не будемо. Але тим, хто висловить власне бажання, ми підемо назустріч», – підкреслив він.

Курсанти Харківського університету внутрішніх справ проходитимуть службу в армії

Всі курсанти харківського Університету внутрішніх справ після 1-го курсу будуть проходити військову службу – такий експеримент проводить Міністерство внутрішніх справ України. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Олексій Середа. За його словами, в Харкові 113 курсантів, які будуть направлені до військової частини № 3005, яка знаходиться на Холодній горі, і будуть служити 1 рік.

Весняна призовна кампанія розпочнеться 1 квітня

Весняна призовна кампанія буде тривати з 1 квітня до 31 травня 2012 року. Про це повідомив під час прес-конференції військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Олексій Середа. «У цьому році наряд менше, ніж у минулому приблизно на 200 чоловік. Особливістю цього призову є те, тільки 75% буде направлено до лав збройних сил, а інші 25% – до військових формувань. В цьому році ми призиваємо незначну кількість – всього 1015 чоловік», – зазначив він.

У 2012 році на розвиток сільського господарства України з держбюджету планується виділити 37,3 млрд.грн.

Сьогодні в Харкові відбувся обласний зліт передових тваринників області. Участь ньому взяв заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. Звертаючись до присутніх, заступник голови ХОДА зазначив: «Керівництво області на чолі з Михайлом Добкіним приділяє велику увагу галузі сільського господарства. Незважаючи на певні успіхи, у нас ще є багато резервів, особливо для розвитку тваринницької галузі. Зараз господарства області задовольняють потреби регіону у молоці на 51,7%, у м’ясі – на 50%. Це красномовно говорить про те, що нам ще є над чим працювати».

На Харківщині завершується приписна кампанія 2012 року

Приписна кампанія розпочалася 3 січня і завершується 31 березня 2012 року, до неї залучалися юнаки 1995 року народження. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Олексій Середа, на даний момент виконано 97% від всього обсягу роботи.

Увага! Робочий візит Раїси Богатирьової до Харківської області переноситься

Робочий візит Віце-прем’єр-міністра – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової до Харківської області переноситься. Дата візиту буде повідомлена пізніше.

Харків відзначає 125-річчя від дня народження Леся Курбаса - видатного режисера-реформатора українського театру ХХ століття

14 -15 березня Міжнародною науковою конференцією «Лесь Курбас в контексті світової та вітчизняної культури» відзначає Харків 125-у річницю від дня народження Леся Курбаса – видатної особистості в історії українського театру. В рамках заходу 14 березня буде проведено презентацію фотоархіву харківського періоду театру «Березіль» (1926-1933) та бібліографічного покажчика «Творчий спадок Леся Курбаса у XXI столітті». О 19.00 Творча майстерня «Театр у кошику» (м. Львів) Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса представить виставу «Сон. Комедія» за поемою Т.Г.Шевченка.

Михайло Добкін провів особистий прийом громадян

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін провів особистий прийом громадян у громадській приймальні обласної адміністрації. В ході прийому розглядалися питання реалізації культурних проектів, а також земельні та соціально-побутові питання. Вирішення всіх піднятих в ході прийому проблем глава області взяв під особистий контроль.

Небагато регіонів України приділяють роботі з інвестором стільки ж уваги, як Харківська область

На території Україні дуже мало регіонів, які приділяють роботі з інвестором так само багато уваги, як Харківська область. На це звернув увагу сьогодні під час ефіру програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин. За його словами, дуже складно систематизувати всі претензії та уподобання інвесторів у питанні вкладення грошей. «Ми серйозно занепокоєні цим питанням, і тому голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підготував і відправив листи 100 найбільшим компаніям світу для того, щоб задати одне-єдине запитання: що ми як влада повинні зробити на території Харківської області для того, щоб ваша компанія розмістила тут свій капітал, реалізувала виробничі можливості і створила робочі місця. Зараз ми чекаємо відповіді від цих компаній. Частина вже отримана і знаходиться в обробці», – заявив начальник управління.

У 2012 році програму соціально-економічного розвитку планується виконати на 90%

«Програму соціально-економічного розвитку ми будували на стратегії розвитку області. У нас чітко позначені пріоритети розвитку Харківщини, і ми намагаємося всі їх реалізувати. Дуже важливо, що ми розуміємо економічну ситуацію і в світі, і в Україні. Ми розуміємо, які проблеми існують: висока ціна на газ, брак фінансових ресурсів у інвесторів, недолік фінансових ресурсів у покупців нашої продукції. Тому, зваживши всі ризики, які існують, ми постаралися створити модель, при якій ми забезпечимо соціальні і життєво важливі проекти для Харківської області. Це охорона здоров'я, освіта, енергозбереження, культура. Ми розуміємо, за рахунок яких джерел ми все це будемо реалізовувати. Тому це більш збалансований документ, ніж був у минулому році. Я сподіваюся, що цього року нам вдасться виконати програму хоча б на 90%», - сказав сьогодні в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління економіки Харківської ОДА Сергій Авершин.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 25 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 9,66 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 56 одиниць техніки і 88 дорожніх робітників. Станом на ранок 14 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

У 2011 році більше 70% інвестицій в Харківській області були направлені в промисловий сектор і сільське господарство

У 2011 році в економіку Харківської області надійшло понад 140 мільйонів доларів іноземних інвестицій. Як повідомив сьогодні під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник ГУ економіки ХОДА Сергій Авершин, більше 70% цих коштів було спрямовано на розвиток АПК та промислового сектора економіки. «Більше 70% інвестицій, отриманих нами в 2011 році, реалізовані в промисловому та агропромисловому секторах. Це дуже важливий показник, тому що за всю історію Харківської області завжди близько 70% інвестицій інвестувалися у фінансовий сектор. А тут вже гроші пішли безпосередньо виробнику якоїсь продукції, на будівництво нових заводів, на придбання нового обладнання. Я вважаю, що зміна цього співвідношення в 2011 році - це дуже хороша тенденція», - підкреслив Сергій Авершин.

Практично всі економічні показники Харківської області в 2011 році мали позитивну динаміку

Як сказав сьогодні під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, практично всі економічні показники Харківської області мали позитивну динаміку в 2011 році. «Харківській області в 2011 році вдалося забезпечити значне збільшення фінансування соціальних програм, що повинно бути вкрай важливим результатом для кожного жителя нашого регіону. Це і збільшення фінансування охорони здоров'я, освіти. Серйозні напрацювання в 2011 році були зроблені з інвестиційної привабливості Харківської області, і багато було зроблено для розвитку підприємництва. З успіхом закінчили роботи основні наші підприємства. Вдалося погасити практично повністю заборгованість по зарплаті на заводі ім. Малишева і ХДАВП. Ми намітили певний план дій щодо подальшого виведення з кризових ситуацій цих підприємств», - сказав Сергій Авершин.

Ігор Шурма провів особистий прийом громадян

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма 13 березня провів особистий прийом громадян в приміщенні громадської приймальні ХОДА. Питання, з якими 18 мешканців Харківщини звернулися до заступника голови облдержадміністрації, стосувалися направлення на обстеження та лікування в Обласну клінічну лікарню, Обласний онкологічний диспансер, Обласний центр нефрології та урології, Інститут неврології НАМН України; скерування на комісію з призначення інсулінів; надання матеріальної допомоги тощо.

У 2011 році середній рівень фінансування за всіма програмами соціально-економічного розвитку Харківщини був в районі 70%

Про це повідомив сьогодні під час ефіру програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо начальник Головного управління економіки Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. «Минулого року ми не реалізували всі програми, які прописували. Їх всі просто неможливо реалізувати. Тому що ми завжди ставимо перед собою дуже амбітні цілі з запасом. Існують певні пріоритети, ми їх вибираємо. Ми точно не знаємо бюджетні можливості на початку року на весь поточний рік, тому намагаємося дати об'єкти з запасом для того, щоб у разі перевиконання якихось бюджетних речей у нас була можливість швидко відреагувати і ввести в експлуатацію той чи інший об'єкт. Але середній рівень фінансування за всіма програмами соціально-економічного розвитку був в районі 70%. Це досить високий показник», - сказав він.

Увага, акредитація!

Оголошується акредитація для висвітлення робочого візиту до Харківської області Віце-прем’єр-міністра України – Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової, який відбудеться 15 березня 2012 року. Представникам ЗМІ, які висвітлюватимуть подію, необхідно акредитуватися до 16:00 14 березня 2012 року за тел.: 700-03-31; 700-17-49.

Події дня

Сьогодні об 11:00 у Харківському національному університеті будівництва та архітектури (м. Харків, вул. Сумська, 40, 3 пов., актова зала) відбудеться науково-практична конференція «Європейські та традиційні українські цінності очима сучасної української молоді» о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., 170 каб.) розпочнеться прес-конференція на тему "Приписна та призовна кампанія 2012 року" за участю військового комісару Харківського обласного військового комісаріату полковника Олексія Середи та начальника відділу оборонної та мобілізаційної роботи Головного управлінні по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської ОДА Валерія Андрєєва о 17:00 у залі засідань Держпрому (майдан Свободи 5, Держпром, 2 під’їзд, 2 поверх) відбудеться безкоштовний бізнес-семінар "Накопичувальне пенсійне страхування: застосування у бізнесі".

Серед переможців XI Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» троє харків’ян

270 робіт учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл естетичного виховання з усіх куточків України було представлено на XI Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!», присвяченого Шевченківським дням. Переможцями конкурсу журі визнало 67 робіт. Від Харківської області було 10 учасників, з них три стали переможцями Всеукраїнського конкурсу: Нарижна Маргарита, 13 років, «Дерево життя». Дитяча художня школа №1 ім. І.Ю. Рєпіна. Трофімова Анастасія, 14 років, «Моя Україна» та Бурейко Олексій, 15 років, «В сім’ї вольній, новій». Чугуївська дитяча художня школа ім. І.Ю.Рєпіна. Урочисте нагородження переможців відбудеться у травні 2012 р. в Каневі, на батьківщині Т.Г. Шевченко.

За ініціативою Президента України щодо модернізації сфери соціального забезпечення стоїть упорядкування системи надання пільг

«Після оголошення соціальних ініціатив Президента України, зокрема, щодо модернізації сфери соціального забезпечення, отримає реальну можливість бути втіленою в життя пропозиція Харківської області стосовно надання адресної цільової допомоги людям, які мають право на пільговий проїзд в комунальному транспорті», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Соціальні ініціативи Президента є конкретним прикладом справедливої політики влади. Ірина Акімова

Як заявила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, програма проголошених Президентом України соціальних ініціатив є логічним продовженням соціальної політики, яку влада послідовно проводить з 2010 року. Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України. «Це, передусім, цільова, соціально-справедлива допомога і виплати тим, хто цього більш за все потребує. Це новий акцент у соціальній політиці та конкретний приклад соціальної справедливості», - наголосила Ірина Акімова. Вона нагадала, що протягом останніх двох років обсяги соціальних виплат постійно нарощувалися. «Починаючи з 2010 року, рівень мінімальної пенсії зріс майже на 70%, рівень мінімальної зарплати – майже на 46%», - сказала Ірина Акімова.

Безкоштовний бізнес-семінар "Накопичувальне пенсійне страхування: застосування у бізнесі"

14 березня о 17.00 Головне управління економіки Харківської ОДА, Харківський регіональний фонд підтримки підприємництва спільно з Харківською обласною молодіжною організацією «Союз молодих підприємців» проводить безкоштовний бізнес-семінар для підприємців і тих, хто хоче розпочати свою справу, на тему "Накопичувальне пенсійне страхування: застосування у бізнесі". Будуть розглянуті: особливості пенсійної реформи 2012 р.; засоби створення пенсійних заощаджень; податкові пільги; засоби захисту від інфляції; фінансовий захист при настанні неконтрольованих подій. На бізнес-семінарі будуть виступати представники ПрАТ "СК СЕБ Лайф Юкрейн".

Завтра у Харкові відбудеться науково-практична конференція «Європейські та традиційні українські цінності очима сучасної української молоді»

Завтра, 14 березня, об 11:00 на базі Харківського національного університету будівництва та архітектури (м. Харків, вул. Сумська, 40, 3 пов., актова зала) відбудеться науково-практична конференція «Європейські та традиційні українські цінності очима сучасної української молоді». Захід організовано Головним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації, Харківським національним університетом будівництва та архітектури, НТУ «Харківський політехнічний інститут», Харківським науково-дослідним інститутом козацтва та Харківською духовною семінарією.

Соціальні ініціативи Президента Україні консолідують зусилля центральних та місцевих органів влади для подолання проблеми невиплати зарплати

«Минулого року точилися розмови про те, що Харківська область є одним з найбільших боржників з виплати зарплати. Але ніхто не піднімав питання про те, що 74% всіх боргів - це борги державних підприємств. На них працюють харків’яни, які не отримують грошей за виконану роботу, і, відповідно, не сплачуються внески до Пенсійного та інші фонди. Коли сьогодні Президент України виходить з ініціативами повернути довіру до влади, то це означає, що проблемам, які є на державних підприємствах, буде приділена пильна увага. Якщо раніше з цим боролися окремі регіони, то сьогодні ця ініціатива дає впевненість у тому, що будуть консолідовані зусилля центральних та місцевих органів влади для подолання проблеми невиплати зарплати, що в кінцевому результаті дасть додаткові надходження до бюджету», - зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю і Туркменістаном в 2011 році виріс у 3,7 рази

Харківщина активно розвиває співпрацю з Туркменістаном. Як повідомив сьогодні в ході зустрічі з Хякімом Марийського велаята Туркменістану Какагельди Гурбановим голова ХОДА Михайло Добкін, тільки в 2011 році вдалося значно збільшити зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю і Туркменістаном. Порівняно з аналогічним періодом 2010 року він зріс в 3,7 рази і склав 37 млн. 460 тис. доларів. За словами голови області, активну роботу з розширення сфер співробітництва планується вести і надалі.

Між Харківською областю та Марийським велаятом Туркменістану підписано двосторонню Угоду про співпрацю

Сьогодні під час зустрічі керівництва Харківської області з Хякімом Марийського велаяту Туркменістану Какагельди Гурбановим відбулося урочисте підписання Угоди про співпрацю між областями. «Сподіваюся, що тепер ми наповнимо цей договір справжніми справами», - зазначив голова ХОДА Михайло Добкін після підписання двосторонньої Угоди про співпрацю.

Михайло Добкін зустрівся з Хякімом Марийського велаяту Туркменістану

Сьогодні у Будинку Рад відбулася зустріч голови Харківської обласної державної адміністрації з Хякімом Марийського велаяту Туркменістану Какагельди Гурбановим. У зустрічі також взяли участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, заступник голови ХОДА Євген Савін, представники промислових підприємств та вищих навчальних закладів Харківщини.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 254 км автодоріг. Використано для забезпечення безпечного проїзду 174,4 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 63 одиниць техніки і 99 дорожніх робітників. Станом на ранок 13 березня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

На Харківщині ведеться робота з врегулювання відносин між молокопереробними підприємствами та селянами

Як повідомив під час програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, в області найближчим часом буде активізовано роботу щодо врегулювання непорозумінь між молокопереробними підприємствами та селянами, які здають молоко на переробку. У першу чергу мова йде про закупівельну ціну. «Ми в п'ятницю плануємо провести нараду з переробниками молока і усіма відповідальними чиновниками, які так чи інакше впливають на ситуацію з реалізації молока. Для багатьох сімей в селі це чи не єдине джерело доходу, і залишати ситуацію невирішеною ніхто не збирається. Ми сьогодні вивчаємо цю проблему, намагаємося знайти пропозиції, які влаштували б і представників бізнесу, і населення, яке здає на переробку молоко», - підкреслив глава області.

Першим кроком з реалізації ініціатив Президента України стане створення реєстрів соціально нужденних людей та соціальних паспортів районів

«Ініціативи Президента поставили певні завдання перед соціальними службами. В першу чергу, нам необхідно сформувати реєстри всіх людей, які потребує допомоги держави. Соціально уразливих верств населення є дуже багато, і потрібно знати, скільки таких людей мешкає в тому чи іншому районі. Повинні бути створені соціальні паспорти районів. Це дозволить визначити, в які населені пункти потрібно спрямувати більше коштів на забезпечення соціальних виплат», - повідомив сьогодні заступник голови ХОДА Ігор Шурма.  

Харківська область зацікавлена в створенні підприємств з вирощування овочів і будівництві системи зрошення поливних площ

«Вирощування овочів – це чистий бізнес, причому бізнес, який приносить непогані дивіденди. Якщо через обласний або державний бюджет дотувати і без того прибутковий бізнес, то ніякого бюджету не вистачить на соціальну політику і інвестиції в інженерну інфраструктуру, яка сьогодні максимально потребує припливу грошових коштів. Ми показуємо зацікавленість нашого регіону у створенні ряду підприємств з вирощування овочів у теплицях і парниках. Ми готові надати методичну та організаційну допомогу, проводити семінари, застосовувати досвід кращих компаній, які сьогодні працюють у нас в регіоні і досягають дуже хороших результатів», – заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади».

Архів документів