Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Для держав дуже важливо об'єднуватися та співпрацювати

Про це в ході роботи III Міжнародного форуму «Україна - ЄС: новий рівень кооперації» розповів консул Генерального консульства РФ у Харкові Віталій Богданов. «Світ дуже швидко розвивається, і все більшою стає взаємозалежність між державами. І тому дуже важливі форми об'єднання держав, форми співпраці, завдяки яким ми зможемо вирішувати питання наркотрафіку, тероризму або економічні проблеми. І не тільки вирішувати, а не допускати їх виникнення в подальшому», - сказав він.

У Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко відкрито нове відділення соціально-психологічної служби

Сьогодні в Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко відбулося урочисте відкриття нового відділення соціально-психологічної служби. Відділення розраховане на 58 вихованців і, за словами начальника колонії Дмитра Холода, дозволить досягти повного виконання норм законодавства щодо житлової площі для вихованців.

Місцевим державним адміністраціям планують передати повноваження органів виконавчої влади вищого рівня

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території». Підписанням цього документа Глава держави демонструє послідовну та системну позицію щодо вирішення питання посилення ролі місцевих органів влади з належним забезпеченням їх ресурсами та повноваженнями для здійснення покладених на них обов’язків. Президент неодноразово наголошував на тому, що значна кількість питань, які зараз сконцентровані на рівні центральних органів влади, мають вирішуватися не в Києві, а на місцях.

У школах Харківщини пролунав «Останній дзвоник»

Сьогодні у 880 загальноосвітніх навчальних закладах Харківській області для 220,5 тис. учнів відбулися урочистості з нагоди закінчення 2012/2013 навчального року та свята «Останній дзвоник». Для 16959 випускників 11-х та 21106 випускників 9-х класів пролунав Останній дзвоник. З цим важливим днем дітей привітали не тільки вчителі та батьки, а й представники Харківської облдержадміністрації.

У Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко відкрилася міжнародна конференція з питань ресоціалізації правопорушників і підготовки персоналу пенітенціарних установ

Сьогодні в Харківській області на базі Куряжської виховної колонії ім. А.С. Макаренко стартувала Міжнародна науково-практична конференція «Педагогічна спадщина А.С. Макаренко, сучасні підходи в організації процесу ресоціалізації неповнолітніх правопорушників та професійної підготовки персоналу пенітенціарних установ». В урочистому відкритті конференції взяли участь голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, голова Дергачівської РДА Андрій Руденко.

Віктор Янукович допоміг юному вболівальнику з Харкова отримати футболку капітана донецького «Шахтаря»

Почесне місце на стіні в кімнаті 14-річного харків'янина Кирила Дорошенка зайняла футболка з номером 33, що належить Даріо Срні, капітанові команди «Шахтар», яка в середу в Харкові виграла Кубок України, перемігши одеський «Чорноморець». Футболка дісталася школяру за підтримки гостя матчу - Президента України Віктора Януковича. Про це повідомило інформаційне агентство «Укрінформ».

Співпраця з Європейськими та прикордонними державами дасть Україні можливість додаткового розвитку

У Харкові розпочався III Міжнародний форум «Україна - ЄС: новий рівень кооперації». У роботі форуму беруть участь заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов, голова комісії з питань розвитку місцевого самоврядування, адміністративно-територіального устрою, регламенту, етики та депутатської діяльності Харківської обласної ради Микола Тітов, Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат, консул Генерального консульства РФ у Харкові Віталій Богданов, почесний консул Федеративної Республіки Німеччина в Харкові Тетяна Гавриш і багато інших.

Юрій Сапронов привітав учнів Хорошевської школи із закінченням навчального року

Сьогодні у Хорошевській загальноосвітній школі I-III ступенів Харківського району відбулося свято «Останній дзвоник». Привітати дітей з закінченням навчального року приїхали заступник голови Харківської ОДА Юрій Сапронов та голова Харківської районної державної адміністрації Віталій Збукарь.

На малій сцені театру опери та балету буде виступати безліч творчих колективів Харківщини

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК повідомив директор Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Кузнєцов. «На Харківщині є колективи, які не мають свого базового приміщення. Це і Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський», Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю. Після того, як мала сцена театру опери та балету залишилася в обласній формі власності, ми вже розглядаємо це питання в комплексному вигляді. Ми плануємо, що на малій сцені буде представляти своє мистецтво в значно більшому обсязі театр музичної комедії. Також хочемо, щоб і Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю, та Молодіжний симфонічний оркестр «Слобожанський» теж мали там свої години для виступу і для концертів. Тому, я думаю, що це питання буде вирішено позитивно», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

На Харківщині вшанували пам’ять Святих Новомучеників Слобідського краю

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков взяв участь у святковому богослужінні, присвяченому 20-річчю прославлення та долучення до ліку Святих Новомучеників Слобідського краю. Воно відбулося у храмі Святого Священномученика Олександра – архієпископа Харківського Харківської єпархії Української Православної Церкви. Керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій відправив молебень біля пам’ятника Святому Священномученику Олександру. По завершенні церемонії Андрій Моченков поклав до пам’ятника священномученику квіти.

Питання розміщення театру музкомедії на малій сцені Харківського театру опери та балету вже не розглядається

Як заявив в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК директор Департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов, питання розміщення Харківського академічного театру музичної комедії на малій сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка було актуальним в той час, коли бюджет сфери культури відчував великий дефіцит.

Реконструкція Історичного музею буде завершена до святкування Дня міста

Про це розповів Директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні. «До Дня Харкова вже буде реконструйована площа Конституції, і ми отримаємо абсолютно нове архітектурне спорудження в комплексі з Історичним музеєм. У цьому відношенні у нас подвійний плюс: розширяться експозиційні площі і площі самого історичного музею. А завдяки реконструкції ми можемо дозволити собі значно покращити утримання музейного фонду», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

На Харківщині зміцнюється матеріально-технічна база культурних установ

Як зазначив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні директор Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Дмитро Кузнєцов, питання зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури перебуває на контролі як на державному рівні, так і перших осіб Харківської області.  

Ремонтні роботи в органній залі Харківської філармонії планується завершити наприкінці 2013 року

Про це в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні розповів директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. Він зазначив, що Харківська філармонія - одна з передових установ не тільки на Харківщині, а й в Україні.

Святкування Дня Європи у Харківській області стало доброю традицією

Як повідомив в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні Директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, День Європи цього року на Харківщині стане цікавим і пізнавальним святом. «Святкування Дня Європи в Харкові і області стало вже доброю традицією, тому напередодні цього свята і після нього проводиться багато різноманітних заходів. Це і виставки в галереях, і тематичні вечори в бібліотеках. Але основні заходи відбудуться в суботу в парку ім. Горького, на головній алеї. Буде концертна програма, презентація всіх міст, з якими у Харкова тісні взаємини. Будуть представлені і ті дипломатичні представництва, які є в Харкові, вони представлять свої програми. У цей день Європа стане ближчою до Харківської області та України», – сказав Дмитро Кузнєцов.

Події дня

Сьогодні, 24 травня, о 10:00 в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відкриття III Міжнародного форуму «Україна - ЄС: новий рівень кооперації»; о 13:00 у Харківському єпархіальному управлінні (вул. Університетська, 8) розпочнеться ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Відродження духовності в сучасному світі: взаємодія Церкви та освіти», присвячена 1025-річчю Хрещення Київської Русі; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: «Підбиття підсумків проведення в області Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля»; о 16:00 у Харківському художньому музеї (вул. Університетська, 11) відкриється виставка львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика» в рамках співпраці Харківської та Львівської областей.

Завтра в художньому музеї відкриється виставка львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика»

Завтра о 16:00 в Харківському художньому музеї (вул. Університетська, 11) в рамках акції «Музей-гість» відкриється виставка львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика». Акція «Музей-гість», яку вперше спільно проводять дві провідні музейні інституції України – Національний музей у Львові та Харківський художній музей, - покликана широко представити в столицях Галичини й Слобожанщини творчий спадок видатних українських митців І.Труша та С.Васильківського. Виставки «Іван Труш: малярські елегії українського неоромантика» та «Сергій Васильківський: українська доля Дикого Поля» (яка експонуватиметься з 31 травня 2013 року в Національному музеї у Львові) відбуваються в рамках співпраці Харківської та Львівської областей.

25 травня відбудеться нагородження переможців конкурсів «Кроковеє коло», «На крилах Мельпомени» і «Вічне слово Кобзаря»

25 травня в Малій залі ХНАТОБ ім. Лисенка відбудеться нагородження переможців конкурсів народних майстрів, вокалістів і читців, а також юних акторів театру. У березні та квітні в Харкові відбулися регіональний фестиваль-конкурс аматорських театральних колективів «На крилах Мельпомени», обласний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря» і ХІІІ Відкритий фестиваль традиційної народної культури «Кроковеє коло» для дітей та молоді, в рамках якого відбулися конкурси народних майстрів, вокалістів і юних науковців. Також запланована виставка робіт переможців конкурсу майстрів декоративно-прикладного мистецтва та гала-концерт творчих колективів і солістів – учасників «Крокового кола», кращих читців-лауреатів конкурсу «Вічне слово Кобзаря», показ театральної вистави володаря Гран-прі фестивалю «На крилах Мельпомени».

Валентин Дулуб вручив пам’ятні подарунки обдарованим учням Харківщини

Сьогодні відбулася зустріч першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба із переможцями ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2013 році та їхніми батьками. «Щорічно школярі Харківщини гідно представляють нашу область на Всеукраїнських учнівських олімпіадах з різних навчальних предметів, підтримуючи першість області. За право захищати регіон у заключному етапі всеукраїнських Олімпіад у цьому році боролися майже 3,5 тис. учнів з усіх районів і міст області. Перемогу Харківщини забезпечили 95 школярів, які завоювали 98 призових місць. Більше тисячі учнів загальноосвітніх навчальних закладів взяли участь в обласному етапі конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. На всеукраїнському етапі конкурсу 51 учень здобув 54 перемоги. За кожною учнівської перемогою стоїть батьківська підтримка, віра в свою дитину і її сили. Досягнення серйозних результатів у школі – це, в першу чергу, єдність учня, вчителя і батьків», – підкреслив Валентин Дулуб.

Ведеться постійна робота з оновлення книжкового фонду в бібліотеках Харківщини

У Харківській області ведеться робота з оновлення книжкового фонду в районних та сільських бібліотеках, а також поліпшується їх матеріально-технічна база. Така робота є одним із пріоритетних напрямків, оскільки Президент України поставив перед регіонами завдання - забезпечити доступ всіх громадян країни до культурних послуг.

Українське законодавство - одне з найпрогресивніших з точки зору економічних показників у питанні розвитку відновлюваної енергії

Про це на відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Розвиток енергетичної галузі України» розповів заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергій Чех. Він підкреслив, що розвиток відновлюваної енергії одне з найважливіших питань, які сьогодні розглядаються в Міністерстві палива та енергетики.

У Харківській області відновлені всі районні Будинки культури

У Харківській області ведеться активна робота з реалізації завдань Президента України щодо створення умов для доступу громадян України до культурних послуг. Зокрема, протягом 2011-2012 років проводилася робота з відновлення районних Будинків культури, ремонту сільських клубів районів області, закуповувалося нове обладнання. Завдяки цьому Будинки культури та окремі сільські клуби вже вийшли на новий якісний рівень, до якого в області планують привести всі центри культури. Яскравим прикладом проведеної роботи є Вільшанський Будинок культури Дергачівського району, який за результатами конкурсу-огляду клубних закладів сільської місцевості Харківщини посів перше місце.

У Дергачівському районі докладається максимум зусиль для підтримки обдарованих дітей

Дергачівський район Харківщини бере активну участь у реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо підтримки обдарованих дітей. Зокрема, близько 40 талановитих дітей району отримуватимуть стипендії, також отримають матеріальну винагороду і їх викладачі. Як відзначив 22 травня в ході прес-туру голова Дергачівської РДА Андрій Руденко, в районі питанню естетичного виховання дітей приділяється велика увага.

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться майстер-клас з акварельного живопису

28 травня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» обласного центру культури і мистецтва відбудеться майстер-клас з акварельного живопису. З основними технічними прийомами та особливостями акварельного живопису учасників майстер-класу познайомлять студентки Харківського художнього училища, учасниці виставки «Дарую майстерність» в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Валерія Савченко та Богдана Назаренко. Художниці поділяться секретами своєї майстерності, розкажуть про основні правила роботи в техніці акварелі і допоможуть створити кожному з присутніх свій маленький мальовничий шедевр.

31 травня відбудеться інформаційна зустріч для представлення конкурсу проектів в рамках програми «Підтримка політики регіонального розвитку України»

31 травня 2013 року у м. Донецьк відбудеться інформаційна зустріч для представлення конкурсу проектів в рамках програми «Підтримка політики регіонального розвитку України» для потенційних заявників з Харківської області.

У Харківській області триває ремонт доріг

Як повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, в даний час робота дорожніх підприємств області спрямована на ліквідацію ямковості на проїжджій частині, прибирання сміття, ремонт і фарбування обстановки шляху (дорожніх знаків, колесовідбійників, огорож, маркувальних стовпів тощо). Станом на 23 травня на дорогах загального користування в Харківській області було ліквідовано 142,5 тис. кв. м ям з 200 тис. кв. м. Вся мережа доріг загального користування в області становить 9634,4 км. Щодня поточним ремонтом зайняті до 60 бригад та 4 наявні у ДП «Харківський облавтодор» струминні машини.

У Харкові відбудеться науково-практична конференція «Традиційна культура в умовах глобалізації: регіональні особливості та розвиток туризму»

24-25 травня у Харкові відбудеться науково-практична конференція «Традиційна культура в умовах глобалізації: регіональні особливості та розвиток туризму». У заході візьмуть участь відомі вчені та провідні фахівці у галузі традиційної культури, історії, краєзнавства та туризму з Харкова, Донецька, Рівного, Луцька, Полтави, Бєлгорода, Кишинева та ін. (всього більше 60 учасників).

Уряд виділив кошти на будівництво та реконструкцію 4 об'єктів у Харківському регіоні

Кабінет Міністрів України затвердив перелік пріоритетних проектів розвитку в регіонах в 2013 році. У цілому буде побудовано і реконструйовано 145 об'єктів. Серед них - лікарні, школи, дитсадки, житлові будинки, мистецькі заклади, а також об'єкти дорожньої інфраструктури, житлово-комунального господарства, фізичної культури і спорту. На реалізацію цих заходів виділено 684,2 млн. грн. з державного фонду регіонального розвитку.

У Харкові відкрито україно-канадський культурно-освітній центр

21 травня в Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова відбулося відкриття україно-канадського культурно-освітнього центру. У церемонії взяли участь радник та заступник посла Канади в Україні Грегорі Лемермайер, перший заступник Харківського міського голови Андрій Парамонов, директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Роман Шаповал, ректор університету Володимир Бабаєв.

Події дня

Сьогодні, 23 травня, о 10:00 у Великій залі ХДАК (Бурсацький узвіз, 4, ауд. 15) відбудеться Міжнародний симпозіум з питань культурно-мистецької освіти; о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр. Московський, 75) відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Розвиток енергетичної галузі України»; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться зустріч із переможцями ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2013 році та їхніми батьками.

Архів документів