Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українське законодавство - одне з найпрогресивніших з точки зору економічних показників у питанні розвитку відновлюваної енергії

Українське законодавство - одне з найпрогресивніших з точки зору економічних показників у питанні розвитку відновлюваної енергії

Про це на відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Розвиток енергетичної галузі України» розповів заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Сергій Чех. Він підкреслив, що розвиток відновлюваної енергії одне з найважливіших питань, які сьогодні розглядаються в Міністерстві палива та енергетики.

«Наше законодавство є одним з найбільш прогресивних з точки зору економічних показників у цій сфері, і розробка нормативної бази триває. Відновлювана енергія - найбільш нешкідлива за наслідками, і наше завдання сьогодні - активізувати науковий потенціал для того, щоб відреагувати на ситуацію, що склалася», - сказав Сергій Чех.

Також заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України підкреслив, що необхідно скласти перелік земель, які потрібно зарезервувати для потреб енергетики такого роду. На думку Сергія Чеха, враховуючи потенціал вітру і сонця, а також малу хмарність, швидше за все, буде затребувана територія Приазов'я.