Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Команда НУ «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого» стала чемпіоном України з шахів

У дев'яти турах харків'янам вдалося набрати максимальну кількість очок та знову здобути впевнену перемогу над суперниками на клубному чемпіонаті України. Ця перемога стала для них другою поспіль і п'ятою в історії. Друге і третє місце між собою розділили київські клуби.

Події дня

Сьогодні, 31 травня, о 12:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання «круглого столу» з питання: «Про стан захисту конституційних засад підприємницької діяльності в Харківській області»; о 15:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться вручення щорічних стипендій учням шкіл естетичного виховання «Надія Слобожанщини» в 2013 році та вручення золотих медалей переможцям Дельфійських ігор Слобожанщини (Надія. Молодість. Талант.)

Школа юного журналіста продовжить роботу з вересня

Цього року Школу юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА закінчують 4 учні, 3 з яких будуть вступати на відділення журналістики Харківського національного університету ім. Каразіна. Вони володіють більшими знаннями, навичками та практичними вміннями, ніж ті діти, які тільки почали замислюватися про ази цієї професії. Таку думку висловила на підсумковому занятті Школи начальник управління Вікторія Маренич. «Результат року нашої спільної роботи – як гарне інтерв'ю. Якщо ти інтерв'юер, і готуєшся тільки ти, а той, в кого беруть інтерв'ю, не готовий надавати тобі допомогу, то нічого хорошого на виході не вийде. Це дорога з двостороннім рухом, де і учень, і вчитель працюють разом. За рік у нас склалися міцні дружні стосунки, а діти довели, наскільки вони зацікавлені в отриманні знань», – зазначила вона.

Робота слухачів Школи юного журналіста буде надрукована у вигляді вкладиша до випуску газети «Слобідський край»

Про це повідомила на підсумковому занятті Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА начальник управління Вікторія Маренич. «Це третій рік роботи нашої Школи юного журналіста, і з кожним роком наші діти стають все сильніше і сильніше. Випускники все більш орієнтовані на отримання знань, і це чудово. Сьогодні вони могли застосувати на практиці всю отриману протягом року теорію, а ми – побачити, на що вони здатні у справі. Вийшла непогана газета, яка 4 червня буде надрукована у вигляді вкладиша до випуску газети «Слобідський край», – зазначила вона.

В Харківської області ямковий ремонт доріг виконано на 80%

Сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Результати проведення ремонтних робіт на дорогах України» начальник Служби автомобільних доріг Харківської області з експлуатаційного утримання Сергій Пляка зазначив, що в Харківській області на 80% виконано ямковий ремонт і ремонтні роботи тривають.

Споживачі Харківської області розрахувались за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення на 112,9%

Станом на 30 травня рівень розрахунків споживачів області за надані з початку 2013 року послуги водопостачання та водовідведення склав 112,9%, у т.ч. населення – 113,2%, установ, які фінансуються з державного бюджету – 101,7%, з місцевих бюджетів – 102,7%, інших споживачів – 118,5%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Слухачі Школи юного журналіста взяли участь у творчому майстер-класі в галереї «Бузок»

Сьогодні після практичних занять у редакції газети «Слобідський край» та студії Харківського обласного телебачення слухачі Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА відвідали Алею почесних гостей кінофестивалю «Харьковская сирень» та оглянули картини, представлені в інформаційно-виставковому центрі «Бузок». Експозиція галереї змінюється в середньому раз на 2 тижні. В даний час в «Бузку» представлена ​​групова виставка під назвою «Початок». «Експозиція «Початок» – це роботи художників, які не мають професійної освіти. Сьогодні її побачили діти, які тільки починають свій професійний і творчий шлях. Для них це приклад того, чого можна досягти, маючи гаряче прагнення до творчості», – зазначила начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич.

Рівень розрахунків споживачів області за надані в опалювальному періоді 2012/2013 років послуги теплопостачання становить 87,3%

З початку опалювального періоду 2012/2013 років станом на 30 травня рівень розрахунків споживачів області за надані послуги теплопостачання склав 87,3%, у т.ч. населення – 88,9%, установ, які фінансуються з державного бюджету, – 97,1%, з місцевих бюджетів – 82,8%, інших споживачів – 95,1%. Про це повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб.

Дороги місцевого значення будуть передані в управління місцевої влади

Про це сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Результати проведення ремонтних робіт на дорогах України» розповів голова Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор» Євген Прусенко. «В даний час триває реорганізація управління дорогами загального користування місцевого значення для того, щоб передати ці дороги в управління місцевої влади. Сам розподіл ресурсів на експлуатаційне утримання поточного ремонту доріг здійснюється відповідно до методик, затверджених спільним наказом Міністерства інфраструктури та Міністерства фінансів», - зазначив Євген Прусенко.

Відбулося заняття для слухачів Школи юного журналіста на обласному державному телебаченні

У студії Харківського обласного державного телебачення відбулося підсумкове заняття 2012/2013 навчального року для слухачів Школи юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації ХОДА. У ньому взяли участь ті учні, які пов'язують свою майбутню професійну діяльність з тележурналістикою. Вони вчилися працювати в кадрі, правильно тримати мікрофон, логічно і зрозуміло викладати інформацію телеглядачу. Редактор ХОД ТРК Жанна Бікшаєва і режисер ХОД ТРК Валентина Унтилова провели для учнів майстер-клас за методикою подачі новин у телевізійному ефірі і допомогли виправити цілий ряд недоліків, яких через недосвідченість припустились журналісти-початківці.

Харківська область - лідер серед регіонів України з конкурентоспроможності

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні взяв участь у круглому столі на тему: «Інвестиційний атлас України: дорожня карта для інвесторів», який відбувся у Києві. У ході заходу губернатор презентував інвестиційний потенціал Харківщини послам 14 країн світу, представникам Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, інших фінансових організацій, інвестиційних компаній, програм міжнародного співробітництва.

Учні Школи юного журналіста на підсумковому занятті створили справжню газету

Сьогодні відбулося останнє в цьому навчальному році заняття у Школі юного журналіста при управлінні у справах преси та інформації Харківської ОДА. Учні Школи, які обрали газетну журналістику, в редакції газети «Слобідський край» за допомогою старших товаришів створювали справжню газету зі своїх інформаційних повідомлень, які вони підготували заздалегідь. Юних кореспондентів розділили на дві групи, кожна з якої складалася з головного редактора, коректора, верстальника і журналіста. Наприкінці практичного заняття обидві групи представили свої газети. Майбутні фотокореспонденти, у свою чергу, за допомогою фотокамери змогли відобразити роботу над газетою. Їх знімки не залишаться незатребуваними, а потраплять на газетні шпальти.

Зростання економіки можливе завдяки модернізації промисловості та інноваціям. Віктор Янукович

Зростання економіки можливе завдяки модернізації промисловості, застосуванню інновацій та виготовленню продукції з високою доданою вартістю, наголосив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим в Астані.

Події дня

Сьогодні, 30 травня, о 10:00 у редакції газети "Слобідський край" (пл. Свободи, 5, 6 під'їзд, 7 поверх) та у Харківській обласній державній ТРК (пл. Свободи, 5, 5 під'їзд) розпочнуться заняття "Школи юного журналіста" при управлінні у справах преси та інформації ХОДА; О 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75)відбудеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за темою: «Результати проведення ремонтних робіт на дорогах України»; О 16:00 в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62, виставковий зал 2-го поверху) відкриється виставка авторської ляльки «Її Величність Лялька»

Відбувся семінар з питань застосування земельного законодавства у діяльності районних державних адміністрацій

За ініціативи Юридичного департаменту ХОДА 29 травня відбувся семінар на тему «Актуальні питання застосування земельного законодавства у діяльності районних державних адміністрацій». У заході взяли участь керівництво Юридичного департаменту та Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, представники ГУ Держземагенства та ГУ юстиції в Харківській області, заступники голів та юристи райдержадміністрацій. В ході семінару обговорювалися актуальні зміни у земельному законодавстві, питання розпорядження землями сільськогосподарського призначення, реєстрації речових прав на земельні ділянки та інші.

Сьогодні відбудеться останнє заняття у Школі юного журналіста в цьому навчальному році

Управління у справах преси та інформації обласної державної адміністрації підіб’є підсумки роботи Школи юного журналіста у 2012-2013 роках. За цей час для юнкорів було проведено багато майстер-класів, лекцій, практичних занять, спрямованих на засвоєння школярами принципів роботи журналіста. Начальник управління у справах преси та інформації обласної державної адміністрації Вікторія Маренич розповіла, що останнє заняття цього року буде незвичним. Так, ті хто обрав роботу у газеті, будуть створювати справжню газету зі своїх інформаційних повідомлень, які вони підготували заздалегідь. Буде обрано головного редактора, коректора, верстальника і фотографа для того, щоб на базі газети «Слобідський край» юнкори за допомогою старших колег зробили справжню газету та змогли її видрукувати наприкінці практичного заняття. Майбутні фотокореспонденти будуть фотографувати, і їх знімки увійдуть до шпальт газети, а ті, хто навчався за напрямком «Тележурналістика» зроблять телевізійний сюжет у програму «Шкільне містечко» про те, як їх колеги робили газету власними руками.

Меморандум щодо формату участі України в Митному союзі буде підписано найближчим часом. Віктор Янукович

Меморандум щодо формату участі України в роботі Митного союзу буде підписано найближчими днями Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим в Мінську на саміті голів урядів країн СНД. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович після завершення засідання Вищої Євразійської економічної ради. За його словами, таке рішення ухвалене радою глав держав Митного союзу під час зустрічі в Астані.

В Харківському художньому музеї відкрито виставку живопису Віктора Ковтуна «Життя, я закоханий в тебе…»

В Харківському художньому музеї відкрито виставку творів живопису народного художника України, професора Харківської державної академії дизайну і мистецтв, голови Харківської організації Національної спілки художників України Віктора Ковтуна. На заході були присутні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, ректори ВНЗ та любителі живопису. Михайло Добкін напередодні ювілею привітав Віктора Ковтуна з виставкою, а всім присутнім на відкритті виставки побажав отримати від неї якомога більше позитивних емоцій.

Борги підприємств водопровідно-каналізаційного господарства Харківщини за електроенергію будуть списані

В даний час підприємство «Харківводоканал» щомісяця генерує близько 20 млн. грн. боргів за електроенергію підприємству АК «Харківобленерго». Так відбувається тому, що існуючий тариф на воду не в змозі покрити ці витрати. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, політика така, що на першому місці для керівництва підприємства стоїть виплата заробітної плати, а на другому – безпека роботи підприємства. В даний час різницю, якої бракує, платить держава, а інший варіант вирішення проблеми – збільшення тарифів на воду і каналізацію в 2-2,5 рази.

На Харківщині ведеться боротьба з браконьєрським виловом риби

У Харківській області активно ведеться боротьба з рибалками-браконьєрами, контролюється незаконна установка сіток і вихід на воду риболовецьких суден. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми почали захищати біологічні ресурси Печенізького водосховища від вседозволеності браконьєрів. Сьогодні дуже жорстко обмежена постановка сіток і будь-який інший браконьєрський спосіб лову риби. Звичайно, це викликає певний протест у людей, які протягом 10-15 років звикли брати від водосховища все, нічого не віддаючи і порушуючи при цьому всі закони», – підкреслив губернатор.

Відкритість, доступність і гласність - головні пріоритети, якими ми керуємося у своїй роботі. Михайло Добкін

На прес-конференції голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін розповів, що на найближчій сесії Харківської обласної ради будуть внесені зміни до Стратегії сталого розвитку Харківської області. Зміни запропоновані керівниками, які курирують ту чи іншу програму.

За рахунок продажу стадіону «Металіст» планується завершити будівництво трьох соціально важливих об'єктів

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, протягом 21 року Україна є інвестором самої себе. Тому будь-які кошти, вкладені у будівництво метро, це ще й інвестиції у свою економіку. Але, оскільки коштів на капітальні вкладення в державному бюджеті дуже мало, регіони намагаються знаходити кожну додаткову можливість фінансування того чи іншого об'єкта.

В Україні має діяти система контролю за долею дітей, усиновлених іноземцями

Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в даний час в Україні кількість усиновителів-іноземців становить близько 30%, і велика частина дітей залишається в українських сім'ях. «Безконтрольність і байдужість до того, що це діти іншої країни, призводить іноді до дуже несправедливого поводження з ними. Ці діти не можуть самі себе захистити, вони занадто малі для цього, і захисту їм просити немає у кого. Якщо наша держава як потенційний член Євросоюзу готова застосовувати у себе всі стандарти, які діють у Європі, ми повинні бути готові до того, що іноземці будуть всиновлювати наших дітей. Але Україна зобов'язана буде побудувати таку систему контролю за їх долею, щоб ми ніколи не стикалися з некоректним ставленням до дітей, усиновлених громадянами інших держав», – підкреслив губернатор.

Станцію метро «Перемога» планують здати в експлуатацію в другій половині 2014 року

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, кошти на завершення будівництва тридцятої станції харківського метрополітену «Перемога» з'являться від продажу стадіону «Металіст» у приватну власність.

Харківська область розраховує найближчим часом отримати з держбюджету частину коштів на ремонт доріг

Про це на прес-конференції розповів голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. Він підкреслив, що на утримання та обслуговування доріг Харківська область кошти отримує в повному обсязі, а на ремонт, реконструкцію і будівництво доріг область коштів поки не отримує. «Я вчора розмовляв з Міністром фінансів, він пообіцяв, що найближчим часом буде переглянута нинішня ситуація, і ми отримаємо хоча б частину коштів. На жаль, сьогодні ми втрачаємо час, який можна було б використати з користю, адже якщо ми отримаємо ці кошти в листопаді, то, звичайно, освоїти їх вже буде складно у зв'язку з погодними умовами», - сказав Михайло Добкін.

Михайло Добкін презентує послам іноземних держав інвестиційний потенціал Харківської області

30 травня в Києві відбудеться захід, організований Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами. У ньому візьмуть участь представники Кабінету міністрів, 5 керівників регіонів України і 17 послів провідних світових держав, а також представники міжнародних громадських організацій. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в умовах економічної кризи боротьба за інвестора точиться на всіх рівнях, і мета зустрічі – розкрити для зарубіжних послів і економічних відділів посольств інвестиційний потенціал України.

Підбито підсумки ХIV Всеукраїнського студентського конкурсу «Аудитор - 2013»

Сьогодні в малій залі Будинку Рад відбулося урочисте нагородження переможців ХIV Всеукраїнського студентського конкурсу «Аудитор - 2013». У заході взяли участь заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, голова Ради ректорів вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації Харківського регіону Віль Бакіров, президент Групи компаній «Фактор» Сергій Політучий, ректори провідних вищих навчальних закладів міста, викладачі. У ході урочистої церемонії заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма подякував усім, хто допомагає в організації та проведенні конкурсу протягом 14 років, і зазначив, що вважає подібну роботу істинним патріотизмом.

У Харківській області автомобіль швидкої невідкладної допомоги доїжджає до місця виклику швидше нормативного часу

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції голова Харківської ОДА Михайло Добкін, після реформування швидкої медичної допомоги в місті Харкові та Харківській області перевиконуються нормативи по приїзду автомобілів екстреної допомоги на виклик.

Модель реформування системи охорони здоров'я, яка впроваджується в Харківської області, найбільш ефективна і максимально зручна для нас. Михайло Добкін

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Ми дуже детально і уважно вивчаємо систему реформування охорони здоров'я в інших регіонах. На сьогодні та модель, яку ми обрали 3 роки тому, мені видається найбільш ефективною і максимально зручною саме для нашого регіону. Готовий дещо точково переймати як позитивний досвід у наших областей-сусідів. Але, вважаю, що побудова госпітальних округів у тому вигляді, в якому ми це зробили, реформування швидкої медичної допомоги для нас максимально вигідні», - зазначив губернатор області.

Дні відкритості Харківської області стартують з 3 червня

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Заплановано цілу низку подій, які будуть собою представляти Дні відкритості Харківської області. Планується провести велику кількість прес-конференцій, онлайн-конференцій, зустрічей з журналістам та інших заходів, під час яких буде можливість краще зрозуміти і вивчити принцип роботи обласної та районної влади, органів місцевого самоврядування. Ми сподіваємося, що ці заходи допоможуть нам робити владу максимально відкритою, доступною і зрозумілою», - підкреслив Михайло Добкін.

Архів документів