Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації Вікторії Маренич про організацію Днів відкритості Харківської обласної державної адміністрації.

Віруючі Харківщини пройшли хресною ходою від Свято-Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря

На Харківщині відбулися урочисті заходи, присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі та вшануванню Святих Слобідського краю. 2 червня по завершенні Божественної літургії відбулась хресна хода від Свято-Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря Харківської єпархії Української Православної Церкви. ЇЇ очолили священнослужителі Харківської єпархії, які несли шановані на Слобожанщині ікони. Також вони відправили службу в пам'ять про Священномученників Слобідського краю. Всього в ході взяло участь декілька тисяч осіб.

Митрополит Київський і всієї України Володимир провів у Харкові урочисте богослужіння з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі

В Благовіщенському кафедральному соборі Харкова 2 червня відбулося урочисте богослужіння з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Собору новомучеників Слобожанського краю. Святкову літургію провів Предстоятель Української Православної Церкви, митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир. Також у ній взяв участь керуючий Харківською єпархією архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій і ще 10 архієреїв УПЦ з усієї України. Святкове богослужіння відвідали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, Генеральний консул РФ у Харкові Сергій Семенов, заступник голови ХОДА Євген Савін.

На площі Свободи привітали випускників 2013 року

На площі Свободи 1 червня відбувся регіональний урочистий захід «День випускника-2013». У ньому взяли участь близько 20 тис. осіб: випускники, їхні друзі та батьки. Під час урочистої церемонії 33-м кращим випускникам Харкова і області були вручені сертифікати та цінні подарунки. Свято відбулося під патронатом голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та Харківського міського голови Геннадія Кернеса.

Михайло Добкін нагороджений Орденом святого апостола Іоанна Богослова I ступеня

В ході Урочистої Академії з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Собору новомучеників Слобожанського краю за заслуги перед Українською Православною Церквою голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін був нагороджений Орденом святого апостола Іоанна Богослова I ступеня УПЦ. Крім того, Харківський міський голова Геннадій Кернес і голова Харківської облради Сергій Чернов були відзначені орденами святого апостола Андрія Первозванного УПЦ.  

Хрещення Київської Русі змінило розвиток української держави. Михайло Добкін

В ході Урочистої Академії голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав усіх присутніх з 1025-річчям Хрещення Київської Русі. Губернатор висловив від імені Харківської обласної ради, Харківського міського голови та від себе особисто слова подяки Предстоятелю Української Православної Церкви митрополиту Київському і всієї України Блаженнішому Володимиру за те, що він сьогодні розділяє з харків'янами це свято. «Кожен житель нашої області відчуває величезну радість і почуття гордості в ті дні, коли ви з нами в нашому місті», – підкреслив Михайло Добкін.

Митрополит Володимир привітав жителів Харківщини з 1025-річчям Хрещення Київської Русі

У ході Урочистої Академії з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Собору новомучеників Слобожанського краю Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир привітав жителів Харківщини з цими знаменними подіями. «Величезне щастя перебувати разом з вами в цьому чудовому місті, в цій чудовій єпархії, щоб разом розділити молитву і спільно поміркувати про важливі події в історії. Потрібно, щоб нічого з нашої історії не було забуто, важливо, щоб вона нас збагачувала. Ми раді, що милість божа з нами, що вона допомагає нам зробити ці хвилини більш урочистими. Вітаю вас, дорогі брати і сестри, зі святом, благословення Господнє на вас», – зазначив він.

Харківщина відзначає 1025-річчя Хрещення Київської Русі та шанує пам'ять новомучеників Слобожанського краю

В Харківському національному театрі опери та балету 1 червня відбулася Урочиста Академія з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Собору новомучеників Слобожанського краю. У ній взяли участь Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир, керуючий Харківською єпархією Української православної церкви Владика Онуфрій, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, міський голова Геннадій Кернес. «Віра, принесена на нашу землю Святим Володимиром, поклала початок писемності, архітектурі, мистецтву – всьому тому великому і прекрасному, що становить скарб нашого народу. Як найбільшу цінність усі віки ми проносили і проносимо великий ідеал Святої Русі, вчимо людей, що головною домінантою життя для нас є праведність», – заявив у своїй вітальній промові Владика Онуфрій.

У Центральному парку культури і відпочинку ім М. Горького відкрився Сімейно-розважальний центр

Сьогодні у Центральному парку культури і відпочинку ім М. Горького відбулося урочисте відкриття Сімейно-культурного центру. У заході взяли участь Харківський міський голова Геннадій Кернес та заступник міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов. «Для нас дуже важлива спільна діяльність, яка дозволяє отримувати такі результати, як сьогоднішнє свято в парку Горького. Тут зібралося безліч харків'ян і гостей міста, які бачать, що всі плани, які ми намічали, в цьому парку реалізовані. Сьогодні, в цей чудовий день, хочу подякувати всім - батькам, дітям, іншим відвідувачам парку - за те, що ми навчилися поважати працю людей, які створюють такі прекрасні місця в Харкові. Я хочу подякувати директорові підприємства «Стальконструкція» Сергію Євелю, який виконав обіцянку, і 1 червня ми відкриваємо ще один об'єкт цього парку - сімейно-розважальний центр. Цей центр буде працювати і взимку, і влітку. Бажаю батькам, щоб їхні діти були щасливими і успішними. Діти - це не тільки наше майбутнє, вони візьмуть у нас естафету. А ми й далі будемо відроджувати Харків, і не тільки його центральну частину, а й місця нашого проживання, вулиці, сквери й парки», - зазначив, відкриваючи центр, Геннадій Кернес.

Андрій Моченков привітав краснокутських школярів із завершенням навчального року

31 травня у Костянтинівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Краснокутської районної ради Харківської області відбувся випускний вечір, в якому взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков, голова Краснокутської РДА Віктор Ечкенко та голова райради Віктор Бутенко. «Шановні випускники, сьогодні найзнаменніша шкільна подія – ваш випускний вечір, до якого ви прямували цілі одинадцять років. Протягом цього часу ви багато чого навчилися, і придбали знання, котрі будуть вам потрібні і поза шкільної лави. Я вітаю вас із тим, що сьогодні ви робите перший крок у справжнє доросле життя», – зазначив Андрій Моченков.

До Харкова прибув митрополит Київський і всієї України Володимир

До Харкова з нагоди урочистого святкування 1025-річчя Хрещення Русі прибув митрополит Київський і всієї України Володимир. В аеропорту Харківського авіазаводу митрополита зустріли голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облради Сергій Чернов та керуючий Харківською єпархією Української православної церкви владика Онуфрій.

Три харків’янки відзначені державними нагородами з нагоди Дня захисту дітей

Президент України Віктор Янукович підписав указ про відзначення державними нагородами з нагоди Дня захисту дітей. Серед нагороджених – три мешканки Харківщини. Орденом княгині Ольги III ступеня нагороджені Кайда Валентина Юріївна - директор Балаклійського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та Шевченко Наталія Борисівна - вихователька комунального закладу «Харківський дитячий будинок «Родина» Харківської міської ради.

У Харківської області відбулися випускні вечори

31 травня 2013 року в загальноосвітніх навчальних закладах Харківської області відбулися випускні вечори для майже 17 000 випускників 11-х класів. 1147 одинадцятикласників нагороджені медалями: золотими – 924 та срібними – 223.

Харківська область отримала Золоту медаль на ХХV Міжнародній агропромисловій виставці АГРО-2013

Як повідомив директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов, за результатами ХХV Міжнародної агропромислової виставки АГРО-2013 та оцінки експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України з 27 регіонів, які представляли свої експозиції, 8 областей отримали золоті медалі в різних номінаціях. «Наша область нагороджена Золотою медаллю за вагомий внесок у розвиток аграрного сектору в номінації «За краще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України», – сказав Віталій Володимирович. – Це єдина золота медаль у цій номінації».

Звернення Президента України з нагоди Дня захисту дітей

Дорогі діти! Шановні співвітчизники! Щороку на початку червня ми відзначаємо День захисту дітей - свято, яке є не тільки національним, а й міжнародним, із більш ніж піввіковою історією. Діти - наш найдорожчий скарб, майбутнє та надія країни. Головний обов'язок родини, школи, органів державної влади, громадськості - забезпечувати належний рівень виховання і дотримання їхніх прав, постійно дбати про формування їх здібностей та інтересів.

Події дня

Сьогодні, 1 червня, о 19:00 у ХНАТОБ ім. М.Лисенка (вул. Сумська, 25) відбудеться урочиста Академія з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Собору новомучеників Слобожанського краю; о 19:00 на площі Свободи розпочнеться регіональний урочистий захід «День випускника-2013».

Правоохоронні органи повинні вжити всі можливі заходи, щоб зменшити незаконний тиск на бізнес

Про це 31 травня в ході круглого столу з питання: «Про стан захисту конституційних основ підприємницької діяльності в Харківській області» заявив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін. «Основна діяльність правоохоронних органів сконцентрована саме в правозахисній функції - наглядом за додержанням і застосуванням законів. У першу чергу, правоохоронні органи як контролюючі виконують ті функції і завдання, які покладаються на них державою. У пріоритетах чітко записано, що ми повинні вжити всі можливі заходи, щоб зменшити незаконний тиск на бізнес», - сказав він.

У Харківській області з'явиться робоча група з питань протидії незаконному втручанню у підприємницьку діяльність

На Харківщині буде створена спільна робоча група, яка розробить механізм забезпечення ефективної протидії фактам незаконного втручання у підприємницьку діяльність та попередження тиску на суб'єкти малого та середнього бізнесу. Таке рішення було ухвалене 31 травня в ході засідання круглого столу з питання: «Про стан захисту конституційних основ підприємницької діяльності в Харківській області». «При прокуратурі, податковій, службі безпеки та інших структурах діють «гарячі» лінії з захисту прав підприємців, але на них надходить вкрай мало дзвінків. Причина одна – немає довіри, що це спрацює. Підприємці бояться зробити ще гірше. Ситуацію можна змінити тільки одним способом – зробити так, щоб людина, впевнена, що її перевіряють неправомірно або пред'являють вимоги, що не відповідають закону, зверталася до рівних собі. Якщо вона буде знати, що звертається до робочої групи, куди входять також представники бізнесу, довіри буде більше», – заявив в ході круглого столу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Віктор Янукович доручив створити Центри соціальної підтримки дітей і сімей по всій Україні

Президент України Віктор Янукович доручив створити Центри соціальної підтримки дітей і сімей в усіх містах і районах країни. Зокрема, Віктор Янукович доручив Уповноваженому Президента з прав дитини Юрію Павленку і голові Київської обласної державної адміністрації Анатолію Присяжнюку організувати на базі Центру соціальної підтримки дітей і сімей «Промінь надії» збори голів облдержадміністрацій для вироблення моделі створення таких центрів на місцях.

Для розвитку бізнесу дуже важливо усунення незаконних перевірок

Про це в ході засідання круглого столу з питання: «Про стан захисту конституційних основ підприємницької діяльності в Харківській області» розповіла директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Оксана Колісник. Вона зазначила, що частота перевірок контролюючих інстанцій призводить до відволікання від основної роботи персоналу підприємств і до виплати чималих грошових коштів.

Переможцям третіх Дельфійських ігор вручили нагороди

Сьогодні у Малій залі Будинку рад відбулося вручення щорічних стипендій учням шкіл естетичного виховання «Надія Слобожанщини» в 2013 році та вручення золотих медалей переможцям Дельфійських ігор Слобожанщини (Надежда. Молодість. Талант.) В галузі культури і мистецтва. Нагороди учням шкіл естетичного виховання вручав заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін. Він підкреслив, що сьогоднішній день - свято для всієї Харківської області.

Харківська область зацікавлена у співпраці з угорськими бізнесменами в сфері переробки сільського господарства

«У нас зараз дуже високими темпами розвивається сільське господарство. Обсяг виробленої продукції з кожним роком збільшується. Цього року, думаю, обсяг виробництва збільшиться на 25-30% порівняно з минулим роком. Наше головне завдання сьогодні - зробити так, щоб ми не перетворилися на країну, яка постачає сировину, а були країною, яка може переробляти продукцію і виробляти багато груп товарів. Тому в плані переробки сільськогосподарської продукції у нас є багато нереалізованих можливостей. Знаючи не з чуток скільки якісної продукції виробляє Угорщина, її досвід знадобився б нам, а угорському бізнесу не довелося б починати роботу тут з нуля», - зазначив в ході зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєром голова ХОДА Михайло Добкін.

Для динамічного розвитку центрам трансплантології необхідна державна підтримка

Про це сьогодні після відкритої лекції у Харківському національному медичному університеті повідомила Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова. За її словами високотехнологічна медична допомога за рахунок тільки місцевих і регіональних бюджетів не може стати на ноги і динамічно розвиватись.

Завдання органів державної влади та місцевого самоврядування – усунути наявні на шляху бізнесу перепони. Михайло Добкін

Сьогодні в Харківській облдержадміністрації відбувся круглий стіл з питання: «Про стан захисту конституційних основ підприємницької діяльності в Харківській області». У ньому взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, заступники губернатора Олег Анпілогов, Юрій Сапронов та Андрій Моченков, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, представники силових структур та громадських організацій. «В даний час в Україні існують проблеми, які заважають розвитку бізнесу, змушують його або згортатися, або йти в тінь, що для нас взагалі неприйнятно. На засіданні Комітету з економічних реформ у квітні Президент України озвучив цю проблему і поставив пріоритетну задачу для органів державної влади та місцевого самоврядування – усунути наявні на шляху бізнесу перепони, викорінити факти порушення прав підприємців і ліквідувати незаконні втручання в діяльність підприємств усіх форм власності», – підкреслив у своєму вступному слові Михайло Добкін.

Україна має всі можливості для розвитку трансплантології. Раїса Богатирьова

Як зазначила сьогодні після відкритої лекції у Харківському національному медичному університеті Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, для розвитку трансплантології в Україні необхідні три речі: кваліфіковані кадри, достатнє фінансування і внесення змін до нормативно-правової бази.

Харківська область є вдалим взірцем перебудови і системних змін в наданні екстреної медичної допомоги

Про це після проведення відкритої лекції у Харківському національному медичному університеті зазначила Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова. «Харківська область є сьогодні вдалим взірцем перебудови і системних змін в наданні екстреної медичної допомоги. Багато областей беруть приклад з неї. Харків щомісячно приймає делегації з різних областей. В мене немає сумніву, що той досвід, який є в Харкові, в якихось частинах буде впроваджувати кожна територія, представники якої відвідали регіон», - сказала Раїса Богатирьова.

Заходи в рамках Днів угорської культури в Україні можуть відбутися в Харкові

Як повідомив сьогодні в ході зустріч з головою ХОДА Михайлом Добкіним Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Міхаль Баєр, під час візиту Прем'єр-міністра України Миколи Азарова до Угорщини обговорювалося питання проведення Днів угорської культури в Україні та Днів української культури в Угорщині. «Ми вже надали в Будапешт свої пропозиції, в яких підкреслили, що культурні заходи в рамках цих днів мають відбуватися не тільки в Києві, а й в обласних центрах. Думаю, що Харків один з найсильніших кандидатів на проведення таких заходів. Це студентське місто, одна з культурних столиць України - Харків обов'язково повинен фігурувати в переліку міст, де будуть проводиться заходи», - підкреслив Міхаль Баєр.

Вихованців дошкільного підрозділу КУ «Харківський санаторний НВК №1» привітали з Міжнародним днем захисту дітей

Напередодні Міжнародного дня захисту дітей представники управління у справах преси та інформації ХОДА відвідали в Краснокутському районі дошкільний підрозділ Комунального закладу «Харківський санаторний НВК №1» Харківської обласної ради та привітали вихованців зі святом, а також із закінченням навчання тих, для кого сьогодні відбувся перший випускний бал.

Раїса Богатирьова прочитала у Харкові лекцію для студентів медичних університетів

Міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова сьогодні у Харківському національному медичному університеті прочитала відкриту лекцію для студентів з усієї країни. Тема лекції: «Трансплантологія в Україні: сучасність і майбутнє, етичні та нормативно-правові аспекти». «За останні часи жодна інша наука не викликає стільки суперечок, думок, етичних, релігійних дискусій, в тому числі, надій на перспективу її розвитку як трансплантологія. Безумовно, трансплантація є надзвичайним успіхом і медичної науки і медичної практики, і значним успіхів всієї сучасної медицини. Трансплантацію сьогодні розглядають як комплекс багатьох питань. В першу чергу, це питання медико-біологічне. Воно вирішує проблеми – які заходи треба зробити щоб була дозволена трансплантація, як виявити біологічну несумісність і як її подолати, як вдосконалювати пересаджування органів і тканин. З іншого боку, у нас є багато питань кримінально-правового та морально-етичного характеру», - зазначила Раїса Богатирьова у ході лекції.

Михайло Добкін зустрівся з послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєром

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін сьогодні зустрівся з Надзвичайним і Повноважним послом Угорщини в Україні Міхалєм Баєром. Також у зустрічі взяли участь голова обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. У ході зустрічі сторони обговорили питання стану та перспектив розвитку співробітництва між Харківською областю та Угорщиною, зокрема, у сферах сільського господарства, машинобудування освіти, культури і туризму.

Архів документів