Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині вшанували пам’ять Святих Новомучеників Слобідського краю

На Харківщині вшанували пам’ять Святих Новомучеників Слобідського краю

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков взяв участь у святковому богослужінні, присвяченому 20-річчю прославлення та долучення до ліку Святих Новомучеників Слобідського краю. Воно відбулося у храмі Святого Священномученика Олександра – архієпископа Харківського Харківської єпархії Української Православної Церкви. Керуючий Харківською єпархією Української Православної Церкви архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій відправив молебень біля пам’ятника Святому Священномученику Олександру. По завершенні церемонії Андрій Моченков поклав до пам’ятника священномученику квіти.

Довідка. Будівництво храму розпочато у 2000 році, у листопаді 2001 року було відкрито нижній храм, який було освячено на честь архістратига Михайла, храм в цілому закінчено у листопаді 2004 року. Його збудовано на честь Святого Священномученика Олександра – архієпископа Харківського.
Храм збудовано у стилі пізнього бароко в комбінації зі стилем традиційного міського церковного зодчества. Авторами проекту є П.Чечельницький, Ю.Шкодовський, А.Кірєєв. Культова споруда має два храми – нижній і верхній, де встановлено різні дерев’яні, позолочені іконостаси. Храм пофарбовано у білий та блакитний кольори. П’ять куполів символізують хрест і вкриті нітридом титана. Настоятелем храму є протоієрей Михайло Григорович Кіт, секретар Харківської єпархії Української Православної Церкви.

Теги