Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завтра в художньому музеї відкриється виставка львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика»

Завтра в художньому музеї відкриється виставка львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика»

Завтра о 16:00 в Харківському художньому музеї (вул. Університетська, 11) в рамках акції «Музей-гість» відкриється виставка львівського художника Івана Труша «Малярські елегії українського неоромантика». Акція «Музей-гість», яку вперше спільно проводять дві провідні музейні інституції України – Національний музей у Львові та Харківський художній музей, - покликана широко представити в столицях Галичини й Слобожанщини творчий спадок видатних українських митців І.Труша та С.Васильківського. Виставки «Іван Труш: малярські елегії українського неоромантика» та «Сергій Васильківський: українська доля Дикого Поля» (яка експонуватиметься з 31 травня 2013 року в Національному музеї у Львові) відбуваються в рамках співпраці Харківської та Львівської областей.

Довідка. Іван Труш – один з найвидатніших українських митців кінця XIX – першої половини XX ст. Захоплений багатством і красою природи рідної землі, І.Труш багато подорожував Україною, закарбовуючи численні враження в невеличких малярських етюдах та епічних за формою й звучанням композиціях. У Харкові експонується 83 картини митця, з яких 81 - із колекції Національного музею  ім. Андрея Шептицького у Львові, а 2 – із приватної колекції.