Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Харківська область посідає 4 місце серед інших регіонів України з охоплення дошкільною  освітою дітей віком від 1 до 6 років

Як зазначив сьогодні в ходе засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації заступник голови ХОДА Євген Савін, результатом наполегливої роботи останнього року щодо розвитку дошкільної освіти стало збільшення кількості дітей віком від 1 до 6 років, які отримують освіту в дошкільних навчальних закладах, на 2,8 тис. осіб. Таким чином, за статистичними даними у дошкільних закладах навчаються понад 74,3 тис. дітей.

З 1 квітня заборгованість із заробітної плати на промислових підприємствах області зменшилася на 10 млн. грн.

Про це повідомив в ході засідання колегії облдержадміністрації заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він зазначив, що на Харківському державному авіаційному виробничому підприємстві повністю погашена заборгованість по заробітній платі та відшкодовано ПДВ на суму 4,5 млн. грн. Також в результаті щільної взаємодії ХОДА та ДК «Укроборонпром» досягнута принципова домовленість про підтримку діяльності заводу ім. Т.Г. Шевченка контрактами на суму понад 40 млн. грн. і виділення 5 млн. грн. на погашення заборгованості по заробітній платі.

До кінця 2013 року на Харківщині заплановано відкрити 14 дошкільних навчальних закладів

Про це сьогодні в ході засідання колегії обласної державної адміністрації повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, у 2012 році відкрито та відновлено діяльність 42 дошкільні навчальні заклади, з них у складі навчально-виховних комплексів – 31.

Події дня

Cьогодні, 4 червня, о 10:00 у Малій залі Будинку рад (вул. Сумська, 64, 2 поверх) відбудеться засідання колегії обласної державної адміністрації з порядком денним: 1. Про хід виконання рішення засідання колегії обласної державної адміністрації від 15 квітня 2013 року «Про підсумки роботи провідних галузей промисловості області за 2012 рік та основні завдання на 2013 рік». 2. Про формування мережі дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів на 2013-2014 навчальний рік. 3. Про хід реалізації у Харківській області Закону України «Про екстрену медичну допомогу». 4. Ефективність залучення, використання та моніторингу ресурсів міжнародної технічної допомоги на території Харківської області. 5. Про організацію контролю за виконанням актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, звернень і запитів народних депутатів України та депутатів місцевих рад, інших документів органів влади вищого рівня. 6. Про порушення клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо нагородження Почесною грамотою Кабінету Міністрів України (за умови наявності подання на нагородження). О 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, 4 під’їзд, 1 поверх) відбудеться майстер-клас народної майстрині Валентини Молчанової.

Вирішити питання доріг може тільки фінансування і якісний ремонт. Михайло Добкін

Найближчим часом у Києві відбудеться нарада під головуванням Прем'єр-міністра України Миколи Азарова, присвячена передачі доріг місцевого значення на обслуговування місцевої влади. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Він нагадав, що дороги Харківської області, які були капітально відремонтовані за період з 2010 року, зараз перебувають у тому ж стані, що і 2-3 роки тому, коли їх тільки зробили.

На Харківщині з'являться 20 нових шкільних автобусів

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова ХОДА Михайло Добкін зазначив, що програма «Шкільний автобус» на Харківщині поки виконана не повністю. Він також підкреслив, що навантаження на один автобус зараз в межах норми, а в найближчих планах очікується 15-20 автобусів за рахунок коштів Міністерства освіти і науки України та ще 5-15 автобусів за рахунок місцевих бюджетів.

Дні відкритості - це додаткова можливість привернути увагу людей до того, що всі дії влади - публічні, гласні та доступні

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Дні відкритості - це додаткова можливість привернути увагу людей до того, що нові стандарти, які виробляє влада, дозволяють говорити про те, що практично все, що робиться від імені влади - публічно, гласно і доступно. Дні відкритості дають можливість робити акцент на цьому і показати тим, хто не кожен день у своєму житті стикається з обласною, районною чи міською владою, що якщо така потреба буде, людина швидко зможе отримати доступ до інформації», - сказав голова ОДА.

Всі роботи з поліпшення екологічного стану Краснопавлівського водосховища будуть виконані в повному обсязі. Михайло Добкін

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, нещодавно Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про поліпшення екологічного стану Краснопавлівського водосховища у Харківській області на р. Сіверський Донець". Цією постановою виділено 40 млн.грн. на заходи щодо поліпшення екологічного стану водосховища.

У Харківській області планується довести середній розмір плати за гектар орендованої землі до 1 тис. грн.

Відповідаючи на запитання жителів області в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади», голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін підкреслив, що всі питання, які викликають тривогу у власників земельних паїв, знаходяться на контролі обласної влади. Він зазначив, що увагу влади пригортає у першу чергу виплата орендної плати нижче середньої по області, а також некоректне ставлення до орендодавців. Михайло Добкін додав, що по всіх конфліктних випадках, про які стає відомо, буде проведена перевірка і ситуація буде врегульована.

Указ Президента, який має посилити роль виконавчих органів влади на місцях, дає як додаткові права, так і обов'язки. Михайло Добкін

Як зазначив в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо голова Харківської ОДА Михайло Добкін, Указ Президента України, який має посилити роль виконавчих органів влади на місцях, з одного боку, дає можливість місцевій державній владі більш чітко взаємодіяти з усіма територіальними представництвами центральних органів влади, з іншого боку, підвищується відповідальність і роль органів місцевої державної влади при виконанні повноважень тими, хто веде політику від імені держави в регіонах. Тому, даний закон дає і права, і додаткові обов'язки.

Агрокомбінат «Слобожанський» повністю відновив роботу і суттєво підвищив обсяги виробництва

Сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відповів на запитання жителів області, задані в рамках акції «Дні відкритості Харківської області». Зокрема, він повідомив, що агропідприємство «Слобожанський» Чугуївського району повністю відновило роботу та істотно підвищило обсяги виробництва порівняно з попереднім роком.  

У рамках Днів відкритості Харківської області Михайло Добкін відповів на запитання радіослухачів

В ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відповів на запитання жителів області, поставлені в рамках акції «Дні відкритості Харківської області». Проблеми, які турбують жителів Харківської області, стосуються соціальної сфери, земельних паїв, роботи агропідприємств та ремонту шкіл. «При підготовці до нового навчального року ми обов'язково врахуємо всі побажання, які висловлюють педагогічні колективи та батьки учнів, для того, щоб зробити максимально комфортними підходи до школи і шкільні території. З одного боку, ми обмежені бюджетом, а з іншого – неодноразово демонстрували, що вміємо залучати і позабюджетні кошти для того, щоб вирішувати соціальні та гуманітарні проблеми на місцях. До 1 вересня проблеми будуть вирішені», – заявив губернатор, відповідаючи на запитання щодо облаштування території школи у Балаклійському районі.

Ми завжди намагаємось знайти в бюджеті кошти на будівництво дитячих садків. Михайло Добкін

Говорячи про будівництво дитячих садків на Харківщині, Михайло Добкін в ефірі програми обласного радіо «Від влади до громади» підкреслив, що в 2010-2012 роках була можливість знайти будівлі, які можна було в короткі терміни відремонтувати і відкрити їх як дошкільні установи. Але, на жаль, на сьогодні, список таких будівель практично вичерпаний.

В лавці «Слобожанський сувенір» відбудеться майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок народної майстрині Валентини Молчанової

4 червня в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» відбудеться майстер-клас народної майстрині Валентини Молчанової, яка вже протягом багатьох років демонструє майстерність у виготовленні ляльок-мотанок «Бажальниця» (лялька-оберіг, котра відводить біду від своєї господині, допомагає їй і справджує найпотаємніші мрії).

У Львові вперше відкрилася виставка картин харківського художника Сергія Васильківського

У Національному музеї ім. А.Шептицького у Львові 31 травня відбулося відкриття виставки творів «Сергій Васильківський. Українська доля Дикого Поля» (119 робіт), яка представлена Харківським художнім музеєм. Ця виставка стала другим етапом акції «Музей-гість», яка відбувається в рамках реалізації угоди про співпрацю між Харківською та Львівською областями. Участь у відкритті виставки взяли перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич та заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма.

У структурі Харківської ОДА створено Департамент масових комунікацій

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. За її словами Департамент масових комунікацій облдержадміністрації буде складатися з двох управлінь та одного відділу. «Є розпорядження голови ОДА з приводу створення нової одиниці. Вона організувалася в структурі ОДА – управління у справах преси та інформації буде перейменовано в Департамент масових комунікацій. Управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю припинило своє існування шляхом приєднання до Департаменту масових комунікацій. В Департаменті буде створено два управління: управління у справах преси та інформації та управління внутрішньої політики. Крім того, буде ще один відділ, який буде займатися виключно іміджевими проектами, за допомогою яких ми будемо просувати імідж Харківської області», – сказала Вікторія Маренич.

Дні відкритості Харківської області мають засвідчити прозорість влади

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич, акція «Дні відкритості Харківської області» має на меті досягнення трьох цілей, і в першу чергу – засвідчити, що Харківська облдержадміністрація і виконавча влада в районах області на сьогодні є відкритими, прозорими і готові надати допомогу в отриманні будь-якої інформації, передусім, засобам масової інформації. «Це дуже важливо. Необхідно першими подати руку і сказати, що ми відкриті, показати, що вся наша робота прозора, і журналісти на власний розсуд у будь-який спосіб можуть скористатися цією інформацією для підготовки матеріалу», – зазначила вона.

Журналістів Харківщині чекають майстер-класи

Сьогодні на прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації Вікторія Маренич розповіла, що 7 червня у рамках «Днів відкритості» журналістам пропонується взяти участь у майстер-класах.

Під час проведення регіонального випускного вечора екстрена медична допомога працювала фахово

Під час проведення регіонального випускного вечора 1 червня на площі Свободи, за медичною допомоги звернулося 26 осіб, з яких 9 з порізами нижніх кінцівок, решта зі скаргами на погане самопочуття. 11 осіб було госпіталізовано. Медичну допомогу протягом святкового заходу надавали 4 бригади екстреної допомоги. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

З 3 по 12 червня на Харківщині відбуватимуться Дні відкритості

Як зазначила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич, з 3 по 12 червня в Харківській області вперше відбуватимуться Дні відкритості, в рамках яких буде організовано багато заходів, спрямованих на те, щоб якомога більше людей дізналося про роботу влади на місцях в окремих районах Харківської області. «Ідея проведення Днів відкритості з’явилася минулого року, коли я у складі делегації перебувала у Сполучених Штатах Америки. Там під час «Днів сонячного проміння» протягом тижня будь-який журналіст може отримати будь-яку інформацію. Ми взяли це за основу і трішки доповнили», – сказала Вікторія Маренич.

Президент підписав низку документів, які передбачають додаткові заходи щодо посилення гарантій захисту прав дітей

Президент України Віктор Янукович підписав низку документів, які передбачають додаткові заходи щодо посилення гарантій захисту прав дітей. Зокрема, з метою сприяння реалізації прав і законних інтересів дітей Глава держави підписав Указ «Про додаткові заходи із забезпечення гарантій реалізації прав та законних інтересів дітей». Указ містить ряд завдань для центральних та місцевих органів влади щодо поліпшення медичної допомоги дітям, соціального захисту сімей з дітьми, якості занять у позашкільних закладах освіти, а також захисту прав дітей, які перебувають у конфлікті із законом.

Своє професійне свято журналісти Харківщини відзначать на рибалці

Про це розповіла начальник управління у справах преси та інформації Харківської обласної державної адміністрації Вікторія Маренич. Вона зазначила, що 4 червня, напередодні Дня журналіста, серед журналістів відбудеться змагання на звання кращого рибака. «Це ініціатива голови ХОДА Михайла Добкина, він запрошує усіх охочих приєднатися до такого незвичного святкування цього дня», - сказала Вікторія Маренич.

Здійснюються лабораторні дослідження проб води в річці Уди

Державна екологічна інспекція у Харківській області отримала в усній формі звернення від мешканців села Карачівка Харківського району щодо порушення вимог природоохоронного законодавства. Жителі села повідомляли про скид стічних вод жовто-коричневого кольору невідомого походження в ріку Уди.

Студентка Харківської державної академії культури стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу

З 20 по 25 травня 2013 року в місті Каунас (Литва) відбувся чемпіонат світу з жиму штанги лежачи. З результатом 77,5 кілограма харківська спортсменка Марія Іл'їнська посіла перше місце серед дівчат і стала чемпіонкою світу у ваговій категорії до 47 кілограм. Марія Іл’їнська – студентка I курсу Харківської державної академії культури, навчається на факультеті кіно- і телемистецтва на кафедрі телерепортерської майстерності.

Під час проведення регіонального випускного вечора жодних порушень громадського порядку не зафіксовано

31 травня у більшості загальноосвітніх навчальних закладів Харкова та області відбулися випускні вечори, участь у яких взяли близько 15 тисяч випускників. Охорону громадського порядку під час проведення урочистих заходів в цей день забезпечували 1500 працівників міліції. 1 червня на площі Свободи відбувся регіональний випускний вечір, участь в якому взяли випускники шкіл з області та міста Харкова. Усього на грандіозне свято на центральній площі міста зібралося близько 50 тисяч громадян: випускники, їхні батьки та гості. Охорону громадського порядку під час заходів забезпечували більше 700 працівників міліції.

У Харкові відкрилася виставка «Її Величність - Лялька»

В Обласному центрі культури і мистецтва відбулося урочисте відкриття виставки авторської ляльки «Її Величність - Лялька». На виставці представлено понад 40 експонатів 12 майстринь. Унікальність цієї виставки полягає в тому, що свої роботи тут виставили відомі в цьому виді мистецтва майстри з різних міст України та Росії: Олена Місюна, Олена Коростельова, Олена та Сергій Кроповінські, Олена Шуміліна, Ліна Велика, Валентина Яковлєва, Марина Руденко, Ольга Венжега, Вікторія Кукало, Марина Добриніна, Ірина Кириченко та Світлана Дубровська.

Харків'янка здобула срібло на етапі Гран-Прі Європи зі стрільби з лука

З 27 травня по 1 червня 2013 року в місті Ечміадзін (Вірменія) відбувся 2 етап Гран-Прі Європи зі стрільби з лука. У цих змаганнях взяло участь понад 150 спортсменів з 11 країн Європи. У складі збірної команди честь України відстоювали харків'яни Дар'я Павліченко, Ніна Мильченко та Олександр Сердюк.

Події дня

Сьогодні о 14:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління у справах преси та інформації Вікторії Маренич про організацію Днів відкритості Харківської обласної державної адміністрації.

Віруючі Харківщини пройшли хресною ходою від Свято-Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря

На Харківщині відбулися урочисті заходи, присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі та вшануванню Святих Слобідського краю. 2 червня по завершенні Божественної літургії відбулась хресна хода від Свято-Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря Харківської єпархії Української Православної Церкви. ЇЇ очолили священнослужителі Харківської єпархії, які несли шановані на Слобожанщині ікони. Також вони відправили службу в пам'ять про Священномученників Слобідського краю. Всього в ході взяло участь декілька тисяч осіб.

Митрополит Київський і всієї України Володимир провів у Харкові урочисте богослужіння з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі

В Благовіщенському кафедральному соборі Харкова 2 червня відбулося урочисте богослужіння з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Собору новомучеників Слобожанського краю. Святкову літургію провів Предстоятель Української Православної Церкви, митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир. Також у ній взяв участь керуючий Харківською єпархією архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій і ще 10 архієреїв УПЦ з усієї України. Святкове богослужіння відвідали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, Генеральний консул РФ у Харкові Сергій Семенов, заступник голови ХОДА Євген Савін.

Архів документів