Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент підписав низку документів, які передбачають додаткові заходи щодо посилення гарантій захисту прав дітей

Президент підписав низку документів, які передбачають додаткові заходи щодо посилення гарантій захисту прав дітей

Президент України Віктор Янукович підписав низку документів, які передбачають додаткові заходи щодо посилення гарантій захисту прав дітей. Зокрема, з метою сприяння реалізації прав і законних інтересів дітей Глава держави підписав Указ «Про додаткові заходи із забезпечення гарантій реалізації прав та законних інтересів дітей». Указ містить ряд завдань для центральних та місцевих органів влади щодо поліпшення медичної допомоги дітям, соціального захисту сімей з дітьми, якості занять у позашкільних закладах освіти, а також захисту прав дітей, які перебувають у конфлікті із законом.

З метою посилення захисту прав та законних інтересів дітей, які усиновлені іноземцями та проживають за межами України, Глава держави дав доручення «Щодо удосконалення діяльності зі здійснення нагляду за дотриманням прав дітей, які усиновлені іноземцями та проживають за межами України».

З метою утвердження здорового способу життя дітей, організації їх дозвілля і фізичного виховання Президент дав доручення щодо забезпечення сприяння в організації та проведенні у 2013 році і наступних роках змагань з футболу серед дітей, передбачивши проведення фінальних футбольних матчів на центральному стадіоні державного підприємства України «Міжнародний дитячий центр «Артек».