Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Митрополит Київський і всієї України Володимир провів у Харкові урочисте богослужіння з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі

Митрополит Київський і всієї України Володимир провів у Харкові урочисте богослужіння з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі

В Благовіщенському кафедральному соборі Харкова 2 червня відбулося урочисте богослужіння з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі та 20-річчя прославлення Собору новомучеників Слобожанського краю. Святкову літургію провів Предстоятель Української Православної Церкви, митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир. Також у ній взяв участь керуючий Харківською єпархією архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій і ще 10 архієреїв УПЦ з усієї України. Святкове богослужіння відвідали голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова облради Сергій Чернов, Генеральний консул РФ у Харкові Сергій Семенов, заступник голови ХОДА Євген Савін.

«Сьогодні ми молилися, щоб Господь зміцнив кожного з нас у вірі, дав нам сил. Я сердечно дякую вам усім за святі молитви, які ми сьогодні разом вознесли. Я вірю, що ці молитви дійдуть до небес. Від усього серця бажаю вам милості Божої, щоб Господь зміцнював вас на кожному кроці і дарував нашій церкві, нашій Батьківщині і кожному з нас великі й багаті милості», - з такими словами звернувся Блаженніший Володимир до присутніх.

Архієпископ Харківський і Богодухівський Онуфрій подякував Блаженнішому Володимиру за те, що він відвідав Харківщину і провів тут святкове богослужіння. «Сьогодні всі ми радіємо, що з нами Блаженніший Володимир, що ви разом з нами молитесь за нас, за Україну, Слобожанщину і місто Харків», - зазначив Владика Онуфрій. Від усієї Харківщини Владика Онуфрій подарував Блаженнішому Володимиру ікону новомучеників Слобожанського краю.

Митрополит Київський і всієї України Володимир вручив архієпископу Харківському і Богодухівському Онуфрію орден Ярослава Мудрого УПЦ.

Довідка. Відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі установлено Указом Президента України від 10.11.2009 № 915 «Про відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі», Указом Президента України від 21 січня 2013 року №34/2013 «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі», розпорядженнями Кабінету Міністрів України.

Вшанування Святих Слобідського краю 1 червня було встановлено Харківською єпархією Української Православної Церкви.