Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Лозівському районі завершено будівництво заводу з переробки насіння соняшнику

Про це в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області розповів голова Лозівської районної державної адміністрації Богдан Рева. Він підкреслив, що будівництво завершене, в даний час ведеться підготовка до запуску електричної частини. «Це підприємство обробляє понад 4 000 га землі, і нових робочих місць на цьому заводі буде порядка 40. Сьогодні на заводі вже почали переробляти дрібні партії соняшнику», - зазначив Богдан Рева.

Більше 200 домоволодінь буде газифіковано цього року у Кегічівському районі

Про це повідомив у ході скайп-конференції, що проходила у рамках проекту «Дні відкритості Харківської області», голова Кегічівської районної державної адміністрації Сергій Ясенок. За його словами, в Кегичівському районі, в північній його частині біля селища Чапаєво, знаходиться одне із великих газових сховищ.

Харківські фотокореспонденти відвідали Краснокутський дендропарк

Сьогодні в ході прес-туру в рамках Днів відкритості Харківської області фотокореспонденти відвідали Краснокутський дендропарк. Парк був закладений ще Іваном Каразіним, братом засновника Харківського університету, в кінці XVII ст. - початку XIX в. Сюди завозилися дерева з Японії, Китаю, Німеччини, Франції. Хоча багато реліктових дерев було втрачено під час Великої Вітчизняної війни, парк продовжує розвиватися. Тут ще залишилися дерева, посаджені самим Каразіним, і щороку з'являється щось нове.

Фотокореспонденти подякували організаторам прес-туру за можливість відвідати мальовничі куточки Харківщини

Сьогодні в рамках Днів відкритості Харківської області відбувся прес-тур фотокореспондентів, в ході якого вони відвідали одне з найпривабливіших місць Харківської області - Свято-Преображенський храм у селі Наталівка Краснокутського району. Фотокореспонденти були зачаровані красою церкви і заявили, що це одне з кращих місць в Харківській області.

У Зміївському районі вирішується питання забезпечення мешканців якісною питною водою

Про це сьогодні в ході скайп-марафону, який відбувається в рамках проекту «Дні відкритості Харківської області», розповів голова Зміївської районної державної адміністрації Ваграм Гулян. За його словами, в районі в рамках реалізації державної програми «Питна вода» у 2010 році було розпочато будівництво двох свердловин для забезпечення жителів якісною питною водою. «Сьогодні проблем з питною водою в районі немає. У 2010-2011 році для поліпшення якості водопостачання м.Зміїв і території Лиманської сільської ради було пробурено дві свердловини. З державного бюджету на ці цілі було виділено 5 млн. грн. Ще 2,5 млн. грн. було необхідно для їх запуску в робочий режим. У 2012 році одна свердловина у місті Зміїв була запущена. Зараз ми працюємо над тим, щоб закінчити другу свердловину тільки по Лиманській сільській раді. Ця програма є. Гроші з державного бюджету виділені», - зазначив Ваграм Гулян.

Відбувся прес-тур фотокореспондентів Харківщини в Шарівку

Сьогодні в рамках Днів відкритості Харківської області відбувся прес-тур фотокореспондентів в Шарівський парк. У ньому взяли участь фотокореспонденти Дмитро Верещинський, Віктор Кочетов, Ольга Іващенко, Михайло Кучнєв, Наталя Вербова, а також фотограф Сергій Козлов. Під час прес-туру фотокореспонденти змогли зафіксувати на камеру мальовничі куточки Шаровського парку, а також сфотографувати Шарівський палац, який є перлиною парку.

Іноземні інвестори розглядають Дергачівський район як майданчик для будівництва тепличного господарства

Про це сьогодні в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області розповів голова Дергачівської районної державної адміністрації Андрій Руденко. «Проведені переговори з представниками голландських комерційних структур, які розглядають Дергачівський район як майданчик для будівництва тепличного господарства. Сьогодні в КСП «Промінь» за голландською технологією і саджанцями висаджений яблуневий сад, там же побудовано сховище під певний обсяг яблук. Останні 3 місяці ми спільно з керівництвом обласної державної адміністрації ведемо роботу із залучення інвестицій у різні напрямки. Це тваринництво, рослинництво, тепличне господарство, розвиток промислових зон, газифікація та ін. Я думаю, що до вересня-жовтня вже визначаться комерційні структури, які готові вкладати кошти безпосередньо в Дергачівський район», - сказав Андрій Руденко.

В Ізюмі встановлено новий рекорд України - зварено 500 літрів полуничного варення в одній ємності

У ході заходів, присвячених Дню міста, в Ізюмі 8 червня був встановлений новий рекорд України - зварено 518 літрів полуничного варення в одній ємності. Рекорд занесено в Національний реєстр рекордів України. 

На території Валківського району області є можливість побудувати завод з переробки твердих побутових відходів

Про це сьогодні в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області розповів голова Валківської РДА Олександр Холодний. «Є словацький інвестор, який зайшов на територію нашого району з пропозицією – будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів. Поки ми цю пропозицію вивчаємо. Як тільки закінчимо підготовчу роботу, будемо виходити на рівень ОДА, щоб включитися в обласну програму», - сказав він.

У Борівському районі розглядають питання забезпечення теплом соціальних об'єктів селища Борова за допомогою термальної свердловини

Про це сьогодні у ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області розповів голова Борівської районної державної адміністрації Микола Кравцов. За його словами, сьогодні одним з важливих питань є питання здешевлення вартості тепла на території Борівського району. «У районі близько 2,5 тис. квартир, які опалюються від системи Центрального опалення, і сьогодні розглядаються питання здешевлення тепла. Як приклад, переобладнання котелень на тверде паливо (в першу чергу - установка пелетних котлів). Крім цього, на території району є термальна свердловина, температура води якої на сьогодні становить 60 градусів, тому ми плануємо залучити теплові насоси, щоб отримати від цього позитивний результат. Зараз питання перебуває в стадії вивчення. Якщо такий проект вдасться реалізувати, свердловина буде забезпечувати теплом всі об'єкти соціальної сфери, в тому числі і населення, селища Борова», - зазначив Микола Кравцов.  

У Балаклійському районі оздоровленням та відпочинком планується охопити 100% дітей

Про це сьогодні в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області повідомив голова Балаклійської райдержадміністрації Іван Столбовий. «Цього року ми плануємо охопити оздоровленням та відпочинком 100% дітей району. На території Балаклійського району діють пришкільні табори, дитячий оздоровчий табір «Олімпія» і санаторій-профілакторій «Факел» ПАТ «Щебелінкагазвидобування», також діти з нашого району відпочиватимуть в інших місцях області та країни», - сказав голова РДА.

Індекс інфляції по Україні за травень 2013 року

За інформацією Головного управління статистики у Харківській області індекс інфляції по Україні за травень 2013 р. становив 100,1%. Інформація розміщена на автовідповідачі 050-3000-575.  

На Харківщині відбулося третє етнічне свято «Олексіївська фортеця»

У Первомайському районі, на території однієї із фортець Української оборонної лінії, збудованої у 1731 році, 8 та 9 червня відбулося етносвято «Олексіївська фортеця». У заході взяли участь заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, директор Департаменту культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, народний депутат України Дмитро Добкін, голова Первомайської РДА Віктор Намчук.

Події дня

Сьогодні, 10 червня, об 11:00 у прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к. 170) розпочнеться скайп-марафон з участю голів Балаклійської, Борівської, Валківської, Дергачівської, Зміївської, Кегичівської, Красноградської, Куп’янської, Лозівської, Сахновщинської, Шевченківської районних державних адміністрацій  Графік проведення скайп-марафону о 17:00 у соціальній мережі Facebook відбудетьсяч Інтернет-конференція першого заступника голови ХОДА Валентина Дулуба на сторінці Харківської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook у рамках Днів відкритості Харківської області

Сьогодні в селі Веселе Первомайського району області відбувся пуск газу

Сьогодні в селі Веселе Первомайського району відбулася урочиста церемонія, присвячена газифікації села. У заході взяли участь голова Первомайської РДА Віктор Намчук, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, Народний депутат України Дмитро Добкін та представники громадськості. Віктор Намчук від імені голови ОДА Михайла Добкіна привітав усіх присутніх і відзначив, що сьогодні в селі Веселе відбулася історична подія.

У Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва є всі можливості посісти одну з перших позицій у світі

Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив художній керівник Міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва Олександр Романовський. «У нас є всі можливості, щоб цей конкурс посів одну з перших позицій у світі серед молодіжних конкурсів. Тому що, перш за все, у нас є підтримка керівництва області та міста. Я вважаю, що це дуже хороша запорука для того, щоб ми досягли видатних результатів», - сказав він.

У Харківській області 78 шкіл естетичного виховання, в тому числі 56 – музичних

У Харківській області налагоджено ефективну взаємодію всіх складових естетичного виховання та освітньої системи у сфері культури. Про це повідомив в ході прес-конференції директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов. У систему естетичного виховання Харківщини входять вищі навчальні заклади: Академія культури, Харківський університет мистецтв, Академія дизайну і мистецтв. Далі в структурі йдуть училища, в тому числі, училище культури, художнє та музичне училище, а також 78 шкіл естетичного виховання, з яких близько 56 – музичні школи, 12 шкіл мистецтв, 7 художніх шкіл.

До 1 липня хлібоприймальні підприємства Харківської області мають бути готові до приймання зерна нового врожаю

Про це повідомив у ході селекторної наради заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов. «Сьогодні в ході селекторної наради ми обговорили питання підготовки матеріально-технічної бази сертифікованих зернових складів, навели різкість на ті проблеми, які не усунено, і вони теоретично можуть трапитися, виходячи з досвіду роботи та ходу збиральних кампаній попередніх років. Підбиваючи підсумки, хочу зазначити, що в цілому для забезпечення безперебійного приймання зерна нового врожаю необхідно прискорити темпи підготовки матеріально-технічної бази підприємств, зважаючи на той факт, що до планованого початку збирання врожаю, судячи з погоди і за прогнозами, які ми маємо з районів і від сільськогосподарської науки, залишилося менше місяця. Граничним терміном підготовки підприємств до приймання зерна нового врожаю ми встановлюємо 1 липня 2013 року. Все має бути готове на 100%», – підкреслив він.

З 19 по 30 березня 2014 року в Харкові відбудеться ХІI Міжнародний конкурс юних піаністів Володимира Крайнєва

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив новий художній керівник конкурсу Олександр Романовський. Урочисте відкриття XII конкурсу відбудеться 19 березня 2014 року у Великій залі ХНАТОБу (вул.Сумська, 25). У концерті-відкритті візьмуть участь лауреати попередніх конкурсів Володимира Крайнєва, які виступатимуть у супроводі Академічного симфонічного оркестру Харківської обласної філармонії.

Одним із актуальних питань підготовки об’єктів АПК до збиральної кампанії є охорона праці та пожежної безпеки

Про це повідомив в ході селекторної наради начальник Державної інспекції сільського господарства в Харківській області Сергій Бізікін. Він нагадав, що необхідно активізувати роботу в цьому напрямку та у подальшому запобігти надзвичайних випадків, які можуть статися на об’єктах агропромислового комплексу області.

В Харківській області налічується 60 хлібоприймальних підприємств

Станом на 1 червня в Харківській області налічується 60 хлібоприймальних підприємств, з яких 59 – сертифіковані та мають юридичне право на роботу з зерном та продуктами його переробки. Загальна складська та елеваторна ємність усіх зернових складів складає 2227,7 тис. тонн, в тому числі по сертифікованим – 1949,1 тис. тонн. Про це повідомив в ході селекторної наради начальник Державної інспекції сільського господарства в Харківській області Сергій Бізікін.

В більше 1500 відділень «Укрпошти»  українці можуть отримати адмінпослугу

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради повідомив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул. За його словами, протягом останнього року в Україні реалізується проект зі спрощення отримання громадянами адміністративних послуг через відділення «Укрпошти».

В рамках Днів відкритості Харківської області відбувся майстер-клас з операторської майстерності

Сьогодні в рамках Днів відкритості Харківської області у прес-центрі Харківської облдержадміністрації відбувся майстер-клас з операторської майстерності. Його провів оператор-постановник Національної телекомпанії України, заслужений працівник культури України Володимир Таргонський, який має більш ніж 30-річний стаж роботи кіно- і телеоператором. «Всі ті 30 років, що я працюю, я чую одну й ту ж фразу: "Дайте мені гарного оператора!" За цей час багато чого змінилося в обладнанні та технології – колись ми знімали на 16 мм кіноплівку – але це питання так і залишилося актуальним. Чому? Хто такий гарний оператор? Я вважаю, це та людина, яка бачить світло. Майстерність оператора не піддається автоматизації, і вона полягає, в першу чергу, в умінні управляти світлом і створити для зйомки характерне освітлення. Якщо людина цим володіє, то вона стає оператором», – сказав Володимир Таргонський.

До 1 листопада 2013 року в Харківській області буде організована робота відділень «Укрпошти» щодо надання громадянам адміністративних послуг

Про це сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «У нас є календарний план з виконання Меморандуму, і ми до 1 листопада завершимо повністю роботу у всіх районах Харківської області та містах обласного значення», - сказав Михайло Добкін.

112 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Як повідомив сьогодні в ході Всеукраїнської селекторної наради під керівництвом Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула голова Харківської ОДА Михайло Добкін, в області активно реалізуються ряд державних програм доступного житла. «За Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області визначено 24 житлові будинки, в яких громадяни можуть придбати 1891 квартиру. Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву вже видав 40 довідок для надання в банк. 112 громадян виявили бажання взяти участь у Програмі. На даний момент укладено 24 договори на часткову компенсацію і видано кредитів на загальну суму 5,2 млн. грн.», - сказав голова ОДА.

Обсяг прямих іноземних капіталовкладень в українську економіку збільшується

Обсяг прямих іноземних капіталовкладень в українську економіку за останній рік збільшився на 10%, зазначив Президент України Віктор Янукович. «Станом на кінець першого кварталу 2013 року загальний обсяг прямих іноземних капіталовкладень в економіку України склав більше ніж 55 мільярдів доларів США та збільшився у річному вимірі на 10%», - сказав Глава держави.  

Андрій Моченков привітав працівників легкої промисловості з професійним святом

Сьогодні відбувся урочистий прийом з нагоди Дня працівників легкої промисловості, в якому взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков. Він привітав присутніх у залі з їх професійним святом і вручив нагороди Харківської облдержадміністрації. «Завдяки високому професіоналізму, наполегливій творчій праці багатьох тисяч трудівників ваша галузь активно нарощує свій потенціал, зміцнює позиції на внутрішньому і зовнішньому ринку, розширює асортимент і підвищує якість виробів з українською маркою. Переконаний, що, впроваджуючи нові технології та створюючи модерну конкурентоспроможну продукцію, ви будете прискорювати інноваційний розвиток економіки України та її інтеграцію у світовий ринок. Щиро вітаю вас з професійним святом – Днем працівників легкої промисловості», – зазначив заступник губернатора.

Встановлення ліфта в Мереф’янському міжрайонному медичному центрі зробить транспортування пацієнтів до оперблоку значно швидшим та зручнішим

Сьогодні в Мереф’янському міжрайонному медичному центрі відбулася знакова подія – відкриття ліфта, якого в лікарні ніколи не було. В церемонії відкриття взяв участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. «Протягом багатьох років дуже гострим питанням у лікарні була відсутність ліфта для транспортування хворих з приймального відділення до оперблоку, який розташований на другому поверсі. Людей, яких привозили у приємний покій на першому поверсі, доводилось на ношах переносити на 2 поверх, що було незручним для пацієнтів і для медичних працівників. Спільними зусиллями районної державної адміністрації та ОДА з залученням позабюджетних коштів тут було встановлено ліфт, який значно скоротив час транспортування пацієнта в операційний блок та зробив цей процес набагато зручнішим», - підкреслив Ігор Шурма.

Дороги місцевого значення будуть передані на баланс обласних державних адміністрацій

«Вчора в Києві відбулася нарада під керівництвом Прем'єр-міністра України Миколи Азарова з приводу передачі доріг місцевого значення загального користування з балансу держави на баланс обласних державних адміністрацій. Також нам хочуть передати райавтодори, щоб ми займалися обслуговуванням цих доріг», – повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході прямої телефонної лінії в редакції газети «Слобідський край». Губернатор підкреслив, що з його точки зору, перед тим, як передавати дороги, слід провести серйозну інспекцію і скласти комісійний документ, який буде відображати їх реальний стан. Розуміння масштабу необхідних робіт дозволить відразу скласти план ремонту і зробити запит на фінансування з держбюжету.

Михайло Добкін взяв участь у прямій телефонній лінії газети «Слобідський край»

Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбулася пряма телефонна лінія за участю голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна. У рамках Днів відкритості всі жителі області мали можливість задати губернатору питання, що найбільше цікавлять їх. Зокрема, за час прямої лінії до Михайла Добкіна звернулися з приводу земельних паїв, питань ЖКГ, прикордонного сполучення, приватизації житла, газифікації сіл, лікування катаракти та забезпечення інвалідів війни допоміжними засобами.

Архів документів