Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дні відкритості Харківської області мають засвідчити прозорість влади

Дні відкритості Харківської області мають засвідчити прозорість влади

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління у справах преси та інформації Харківської ОДА Вікторія Маренич, акція «Дні відкритості Харківської області» має на меті досягнення трьох цілей, і в першу чергу – засвідчити, що Харківська облдержадміністрація і виконавча влада в районах області на сьогодні є відкритими, прозорими і готові надати допомогу в отриманні будь-якої інформації, передусім, засобам масової інформації. «Це дуже важливо. Необхідно першими подати руку і сказати, що ми відкриті, показати, що вся наша робота прозора, і журналісти на власний розсуд у будь-який спосіб можуть скористатися цією інформацією для підготовки матеріалу», – зазначила вона.

Також метою є привернення уваги інших облдержадміністрації України та поширення серед них ідеї подібної акції, і не в останню чергу – налагодження зворотного зв’язку між владою і пресою.

«Це чудова можливість всім журналістам у будь-якого чиновника взяти необхідну їм інформацію. Це демонстрація того, що ми, харківська обласна влада, не ховаємося і не приховуємо проблеми, і ми пропонуємо шляхи їх вирішення. Чиновник має бути вдячним за всі критичні матеріали, які виникають на шпальтах газет і звучать в ефірі телеканалів, бо вони дозволяють виявити слабкі місця», – підкреслила Вікторія Маренич.