Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Львові вперше відкрилася виставка картин харківського художника Сергія Васильківського

У Львові вперше відкрилася виставка картин харківського художника Сергія Васильківського

У Національному музеї ім. А.Шептицького у Львові 31 травня відбулося відкриття виставки творів «Сергій Васильківський. Українська доля Дикого Поля» (119 робіт), яка представлена Харківським художнім музеєм. Ця виставка стала другим етапом акції «Музей-гість», яка відбувається в рамках реалізації угоди про співпрацю між Харківською та Львівською областями. Участь у відкритті виставки взяли перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич та заступник голови Харківської ОДА Ігор Шурма.

Віце-губернатор Харківщини зазначив, що чисельні відвідувачі, які були на відкритті виставки, підтримали ідею проведення подібних мистецько-культурних акцій між двома регіонами, а також ініціативу ХОДА щодо продовження такого обміну.

«Вперше за всю історію у Львові відкрилася вставка художника неба та степу, їх поета та співака – Сергія Васильківського. Сподіваюся, що львів’яни та гості міста повністю відчують особливості української душі на Слобожанщині, які ніхто не міг відобразити краще, ніж син чумака Сергій Васильківський», - підкреслив Ігор Шурма.

За дорученням голови ХОДА Михайла Добкіна Ігор Шурма подарував Національному музею у Львові стародрук церковного «Пісенника», виданого відомим релігійним діячем Леоном Шептицьким у 1757 році.

Довідка. Акцію «Музей-гість» вперше спільно проводять дві провідні музейні інституції України – Національний музей у Львові та Харківський художній музей. Вона покликана широко представити в столицях Галичини й Слобожанщини творчий спадок видатних українських митців Івана Труша та Сергія Васильківського. Виставки «Іван Труш: малярські елегії українського неоромантика», яка експонується з 24 травня у Харківському художньому музеї, та «Сергій Васильківський: українська доля Дикого Поля» відбуваються в рамках співпраці Харківської та Львівської областей.