Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

У Харкові відкрито логістичний центр Компанії «Nestlé»

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков сьогодні взяв участь в урочистому відкритті логістичного центру компанії «Nestlé». Новий логістичний центр буде забезпечувати зберігання сировини та пакувальних матеріалів для виробництва, дистрибуцію продукції, імпортованої в Україну через Одеський порт, а також товарів, які виробляються на фабриках в Харкові.

У гімназії «Кадетський корпус» діти навчатимуться з 5 класу

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в ході пленарного засідання сесії обласної ради зазначив, що в процесі створення державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» на базі Харківського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою жодного кроку до погіршення умов навчання та утримання дітей зроблено не буде. «Ми реалізуємо Указ Президента України, в якому чітко прописано, що «учні ліцею з військово-фізичною підготовкою продовжують навчання в гімназії «Кадетський корпус». Тобто, освіта буде безперервною: всі, хто вступив в цьому році, і всі, хто навчався раніше, будуть автоматично переведені, всі військові педагоги з їхньої згоди продовжать роботу. Єдина незаперечна перевага – фінансуванням займатиметься держава. Це дозволить вивільнені кошти обласного бюджету спрямувати на фінансування інших навчальних закладів. Друга перевага полягає в тому, що раніше в закладі навчалися тільки старшокласники, а тепер можна буде давати освіту дітям, починаючи з 5 класу», – заявив губернатор.

Харківська область має найкращі показники у проведенні капітального ремонту доріг

Про це сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Підготовка до опалювального періоду 2013/2014 рр.» розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Андрій Білоусов.

Затверджено результати конкурсу з продажу КП «Обласний спортивний комплекс «Металіст»

Депутати Харківської обласної ради ухвалили рішення щодо затвердження результатів конкурсу продажу об’єкта спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області – єдиного майнового комплексу комунального підприємства «Обласний спортивний комплекс «Металіст».

Затверджені зміни до обласного бюджету

Депутати Харківської обласної ради підтримали внесення змін до бюджету регіону, якими передбачено отримання субвенції з державного бюджету у розмірі 24 млн. грн. Відповідно до ухваленого рішення, майже 12,6 млн грн. передається місцевим бюджетам, понад 11,4 млн. грн. – Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Харківський коледж медобладнання буде реорганізовано

Депутати Харківської обласної ради під час пленарного засідання сесії облради визнали доцільність проведення реорганізації Комунального закладу охорони здоров’я «Харківський медичний коледж медичного обладнання» шляхом приєднання до комунального закладу охорони здоров’я «Харківський базовий медичний коледж №1» та проголосували за затвердження відповідного рішення.

На Харківщині буде діяти Програма розвитку культури і туризму на 2014-2018 роки

Таке рішення ухвалили сьогодні депутати Харківської обласної ради. Ініціатором розробки Програми виступила Харківська обласна державна адміністрація. Як повідомив заступник голови ОДА Євген Савін, реалізація Програми сприятиме: задоволенню потреб населення в культурних послугах, суттєвому підвищенню якості дозвілля; забезпеченню повноцінного функціонування закладів культури; збереженню унікальності культури Харківщини; популяризації культурної спадщини, її використанню для розвитку туризму та залученню до пам'яткоохоронної роботи широких верств населення, зокрема, молоді; інформатизації закладів культури, створенню єдиного реєстру музейних цінностей і впровадженню електронного обліку музейних експонатів; відродженню та розвитку кращих традицій національного мистецтва, залученню уваги широких верств населення до візуального мистецтва та популяризації творів української класики та сучасних авторів; створенню якісного регіонального туристичного продукту.

Михайло Добкін привітав Олену Шингарьову з перемогою в турнірі з тенісу «Кубок Губернатора»

Сьогодні перед початком пленарного засідання сесії Харківської обласної ради голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін привітав переможницю турніру з тенісу «Кубок Губернатора», харків’янку Олену Шингарьову.

Високими нагородами відзначено Геннадія Кернеса та Юрія Сапронова

Сьогодні на пленарному засіданні сесії обласної ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов вручили видатним жителям області державні та обласні нагороди. Розпорядженням Голови Верховної Ради України за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальних громад, зміцнення засад місцевого самоврядування, багаторічну плідну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня Конституції України Почесною грамотою Верховної Ради України нагороджено Харківського міського голову Геннадія Кернеса. Головну нагороду Харківської області - Почесну відзнаку Харківської обласної ради «Слобожанська слава» вручено заступнику голови Харківської облдержадміністрації Юрію Сапронову за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Харківського регіону, активну участь у розбудові демократичного суспільства, сумлінну плідну працю, високий професіоналізм та з нагоди 50-річчя від дня народження. 

Сьогодні в редакції газети «Слобідський край» відбудеться «пряма лінія» з директором Обласного палацу дитячої та юнацької творчості Світланою Федосєєвою

Сьогодні з 14:00 до 15:00 в редакції газети «Слобідський край» (площа Свободи, Держпром, 6 під'їзд, 7 поверх) відбудеться пряма телефонна лінія за участю директора КЗ «Обласний палац дитячої на юнацької творчості» Світлани Федосєєвої. Телефон редакції газети: 720-04-72.

Михайло Добкін і Сергій Чернов привітали Почесних громадян Харківської області

Сьогодні на пленарному засіданні сесії обласної ради голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова обласної ради Сергій Чернов вручили п’яти мешканцям області відзнаки Почесних громадян Харківської області.

Події дня (змінено час початку заходу!)

Сьогодні, 29 серпня, о 12:00 у ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України (пр-т Московський, 75) розпочнеться відеоконференція для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Підготовка до опалювального періоду 2013/2014»; О 13:30 в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтв (вул. Пушкінська, 62) відкриється виставка історичних картин "Україна Славетна"; О 14:30 у  Харківській обласній бібліотеці для дітей (вул. Артема, 43) розпочнеться нарада з питань розвитку бібліотечної справи; О 16:00 в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» (Держпром, пл. Свободи, 5, 4 під'їзд, 1 поверх) відбудеться майстер-клас з виготовлення ляльок-берегинь народної майстрині Наталії Горошко

В боротьбі з ВІЛ/СНІДом потрібно об’єднати та скоординувати зусилля всіх зацікавлених сторін

Як повідомив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, станом на 1 липня 2013 року в області на обліку перебуває 2713 ВІЛ-інфікованих громадян України та 12 іноземців. З них 462 особи в термінальній стадії захворювання. Показник розповсюдженості цієї хвороби в області практично в 3 рази менший, ніж середній по Україні. Тим не менше, кожного року фіксується понад 500 випадків захворюваності на ВІЛ/СНІДом, понад 30% - це люди, які перебувають в закладах пенітенціарної системи. Щорічно в області 80 людей помирає від цієї хвороби.

У Печенізькому районі підпишуть Меморандум про взаєморозуміння та взаємодію

Напередодні «Дня підприємця» 30 серпня 2013 року в будівлі Печенізької райдержадміністрації відбудеться підписання Меморандуму про взаєморозуміння і взаємодію між Харківським регіональним фондом підтримки підприємництва, Печенізькою РДА та Печенізькою районною радою. Також для підприємницького активу району буде організовано семінар на тему: «Реалізація Указу Президента України № 212/2012 «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації». У рамках семінару буде проведена презентація Ресурсного центру розвитку суспільства Печенізького району.

У 2012 році Харківська область посіла 1 місце за якістю надання адміністративних послуг та документів дозвільного характеру

У минулому році Харківська область посіла перше місце в Україні за якістю надання адміністративних послуг та документів дозвільного характеру за рейтинговим оцінюванням Кабінету Міністрів. Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Денис Ткачов. За його словами, минулого року в дозвільні центри області звернулося близько 118 тисяч громадян і було видано 53 тис. 780 документів дозвільного характеру. Якщо порівнювати з аналогічним періодом 2011 року, то кількість звернень зросла більш ніж на 60%.

До листопада всі 684 відділення поштового зв'язку Харківської області нададуть спрощений доступ до адміністративних послуг

В ході прес-конференції директор Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Едуард Баглаєнко зазначив, що в Харківській області проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» стартував у червні 2013 року в Зміївському районі. Сьогодні за отриманням цих послуг вже можна звернутися в 282 відділення зв'язку Лозівського, Балаклійського, Богодухівського, Близнюківського та Великобурлуцького районів. До листопада всі 684 відділення поштового зв'язку області будуть надавати таку послугу.

Харківська облдержадміністрація підписала меморандум про взаємодію з Міжнародним благодійним фондом «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» (доповнено)

Сьогодні відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння та взаємодію між Харківською облдержадміністрацією та Міжнародним благодійним фондом «Міжнародний альянс з ВІЛ/СНІД в Україні». Договір підписали заступник голови ХОДА Ігор Шурма та виконавчий директор БФ Андрій Клепіков.

У сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» навчать виготовляти ляльок-берегинь

29 серпня о 16:00 годині в Обласній сувенірній лавці «Слобожанський сувенір» відбудеться майстер-клас з виготовлення ляльок-берегинь: мініатюрних подорожниць і рукотворних янголів-охоронців. Майстер-клас проведе народна майстриня Наталя Горошко, яка на протязі багатьох років демонструє майстерність виготовлення різноманітних виробів з тканини – «ляльок-мотанок», «подорожниць», «ангелів», «берегинь» тощо.

До кінця 2013 року в Харківській області буде відкрито 34 центри надання адміністративних послуг

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» в районах області та містах обласного значення вже відкрито 15 центрів надання адміністративних послуг. Крім того, 25 червня у Харківській області стартував проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Денис Ткачов.

У 2013 році навчальні заклади області забезпечені 15 709 комп'ютерами

Як зазначив сьогодні в ході конференції педагогічних працівників області заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, на Харківщині активно реалізуються завдання Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року. На його думку, на сучасному етапі науково-технічного прогресу і тотальної інтернетизації освітнього простору важливу роль у забезпеченні якості освітніх послуг відіграє використання комп'ютерної техніки і сучасного програмного забезпечення.

Фінансування сфери освіти у 2013 році збільшилося на 200 млн. грн.

Виступаючи на обласній педагогічній конференції «Підсумки 2012/2013 навчального року та завдання щодо розвитку науки і освіти на 2013/2014 навчальний рік», заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін підбив підсумки освітньої кампанії минулого року. «Завдяки спільній діяльності державної та місцевої влади, керуючись пріоритетами соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, на території Харківської області протягом 2012/2013 навчального року відзначена тенденція щодо створення умов, необхідних для забезпечення рівного доступу всіх жителів нашого регіону до якісної освіти, починаючи від дошкільнят і закінчуючи вищою школою. Перші факти, що підтверджують дані тези – політика фінансування освітньої галузі за останній рік. У 2013 році підтримку сфери освіти області за рахунок різних джерел фінансування було збільшено на 200 млн. грн.», – зазначив він.

На Харківщині у новому навчальному році 100% дітей п'ятирічного віку буде охоплено дошкільною освітою

На Харківщині головне місце відводиться питанням всебічного розвитку кожної дитини в рамках соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України». Про це повідомив в ході конференції педагогічних працівників області «Підсумки 2012/2013 навчального року та завдання щодо розвитку науки і освіти на 2013/2014 навчальний рік» голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.

Команда Харківської області третій рік поспіль утримує абсолютну першість серед всіх регіонів країни за результатами участі в конкурсі МАН України

Про це сьогодні в ході обласної конференції на тему «Про підсумки розвитку освіти і науки Харківської області у 2012-2013 навчальному році та завдання на 2013-2014 рік» повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін. За його словами, такого результату вдалося досягти завдяки активній реалізації в регіоні завдань Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року.

Михайло Добкін привітав переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013»

Про виконання завдань Президента щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року говорять високі досягнення освітян Харківщини. Сьогодні в ході обласної педагогічної конференції голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін привітав переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2013» та вручив їм пам'ятні знаки та цінні подарунки.

Основний критерій вибору школи – якість знань, які повинні отримувати діти

Таку думку висловив сьогодні в ході церемонії вручення шкільних автобусів голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Сьогодні в суспільстві триває дискусія з приводу того, якою має бути сільська школа, чи можна переводити дітей в більш комплектні заклади, чи не будуть ущемлені права жителів тієї громади, де школа тимчасово консервується. Я думаю, що найголовніше, від чого потрібно відштовхуватися, – це якість знань, які повинні отримувати наші діти. У малокомплектній школі, де в класі максимум 5 учнів, рівень знань і можливостей дитини будуть такими, що вона буде неконкурентоспроможною у порівнянні зі своїми однолітками з більш благополучних шкіл», – зазначив він.

Харківська область повністю укомплектована шкільними автобусами

Шкільні автобуси в Харківській області придбано на виконання завдань Президента України з модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року згідно з державною цільовою програмою «Шкільний автобус». Про це повідомив під час вручення шкільних автобусів районам області голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. За його словами, завдяки злагодженій роботі Міністерства, обласної державної адміністрації, обласної ради, в регіоні істотно знижено навантаження на одне місце в автобусі з перевезення дітей до 2,1. Цей показник значно нижчий, ніж у середньому по Україні.

Михайло Добкін і Сергій Чернов передали районам Харківщини шкільні автобуси

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін та голова Харківської облради Сергій Чернов вручили водіям шкільного автотранспорту сертифікати на 21 шкільний автобус і ключі від них. Автобуси були придбані на виконання завдань Президента України з модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року та згідно з державною цільовою програмою «Шкільний автобус». «Сьогодні, напередодні Дня знань, ми проводимо дуже хороший і правильний захід, який дозволить нам зробити можливим отримання освіти на рівних умовах як для дітей сільських районів, так і для жителів міст, – заявив Михайло Добкін. – Для того, щоб з будь-якої віддаленої сільської місцевості, де сьогодні немає можливості через малу кількість дітей проводити уроки в школі, можна було безпечно, комфортно доставити педагогів та учнів до навчальних закладів, існує програма «Шкільний автобус», яку ініціював Віктор Янукович ще Прем'єр-міністром у далекому 2003 році. Щороку сільські школи України отримують нові комфортабельні автобуси».

В області збільшилася кількість об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією

За інформацією Держкомтелерадіо України, станом на початок липня 2013 року в Україні функціонує 9 704 об’єкти роздрібної торгівлі книжковою продукцією, в т. ч. книжкових магазинів – 1 519, книжкових кіосків та книжкових прилавків – 8 185. Загалом упродовж першого півріччя 2013 року кількість об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією в Україні порівняно з другим півріччям 2012 року збільшилась на 579 одиниць (книжкових магазинів збільшилось на 2, а книжкових кіосків і книжкових прилавків - на 577).

На Харківщині діє понад 97 персональних стипендій для студентської молоді

На Харківщині активно заохочують творчу і наукову роботу студентської молоді. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. Ця робота ведеться на виконання завдань Президента України з модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року. «В регіоні діє понад 97 персональних стипендій для студентської молоді закладів I-IV рівня акредитації. Також приємно відзначити міські харківські стипендії, які відзначають кожного вчителя і кожного учня. Окрім цього, на рівні держави також заохочені всі, хто переміг у міжнародних олімпіадах і їхні наукові керівники», – зазначив директор Департаменту.

Цьогорічна вступна кампанія показала, що вищі навчальні заклади Харківщини користуються попитом

На виконання завдань Президента України з модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року у Харківській області була успішно проведена вступна кампанія. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «Ми можемо пишатися досягненнями 2012/2013 навчального року, який вже минув, і впевнено дивитися у майбутнє, тому що цьогорічна вступна кампанія показала, що вищі навчальні заклади Харківщини користуються попитом», – зазначив він.

Архів документів