Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Системою «Телекард» забезпечені всі лікарські амбулаторії, фельдшерсько-акушерських пунктів і бригади екстреної медичної допомоги

На 100% системою «Телекард» забезпечені всі 228 лікарських амбулаторій, понад 250 фельдшерсько-акушерських пунктів і всі бригади екстреної медичної допомоги. Про це повідомив сьогодні в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. Реформування первинної ланки медичного простору проводиться в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. «Що таке система «Телекард»? Сьогодні не тільки на Харківщині, але і всюди по Україні люди найбільше потерпають від серцево-судинної патології, яка спричиняє смертність, інвалідність, тимчасову чи стійку втрату працездатності. З 2 млн. 700 тис. людей майже 800 тис. сьогодні потерпають від серцево-судинної патології. Це означає, що кожна людина, незалежно від того, де вона проживає, має знати, що до неї у будь-який момент прийде медичний працівник, зніме кардіограму, і дасть відповідні призначення. Сьогодні за допомогою системи «Телекард» кардіограма, яка знімається у сільській місцевості, в режимі онлайн передається у спеціальний центр, створений при обласній клінічній лікарні, де фахівці її розшифровують і кажуть, що потрібно робити фельдшеру або лікарю сімейної медицини у конкретному випадку», – зазначив заступник губернатора.

Під час реформування медицини в умовах нестачі фінансів найголовніше не розпорошувати кошти та ефективно їх використовувати

Президент України доручив модернізувати медичну галузь для того, щоб покращити якість послуг. Харківська область, незважаючи на те, що не входить в число пілотних регіонів України з реформування медицини, своїми успіхами може поділитися і з іншими областями України. Як зазначив в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, ні для кого не секрет, що медицина сьогодні фінансується на 50% від потреби, при тому у структурі цих коштів 85% складають витрати на захищені статті, а на розвиток галузі залишається дуже мало. Тому найголовніше – не розпорошувати кошти та ефективно їх використовувати.

Міністерства повинні вдосконалити взаємодію з місцевими органами влади в кадрових питаннях. Віктор Янукович

Центральні органи виконавчої влади мають узгоджувати кадрові призначення в регіони з місцевими керівниками, наголосив Президент України Віктор Янукович. «Практика призначення фахівців у регіони без узгодження з регіонами вже в минулому. До мене багато хто з вас звертався зробити ексклюзивні умови - призначати без регіонів. Такого не буде. Всі будуть погоджувати з регіонами», - сказав Віктор Янукович на засіданні Комітету з економічних реформ.

Успішний досвід модернізації системи охорони здоров’я має поширюватись по всій країні

На засіданні Комітету з економічних реформ Президент України Віктор Янукович наголосив на тому, що успішний досвід модернізації первинної ланки медицини в пілотних регіонах має поширюватись по всій країні. «Нова модель організації та фінансування первинної меддопомоги на засадах сімейної медицини вже два роки показує свою ефективність у чотирьох пілотних регіонах. Хоча опір іде шалений і намагання дискредитувати цю роботу, ми повинні рухатись вперед. У тих регіонах, де відбулися позитивні зрушення, люди задоволені наближенням лікарської допомоги до місця проживання. Особливо це відчутно на селі», - підкреслив Президент.  

Реалізація соціальних ініціатив дозволила збільшити реальні доходи населення

Реалізація соціальних ініціатив довела правильність розпочатих реформ, наголошує Президент України Віктор Янукович. «Якщо казати про минулий рік, нам вдалося досягти мети, яку ми ставили. Ми підвищили реальні доходи населення майже на 10%, реальні заробітні плати - на 14%, середній розмір пенсій збільшився близько 17%. Це відчутно для людей», - сказав Президент на засіданні Комітету з економічних реформ.

В рамках святкування в Харківському регіоні 1025-ї річниці Хрещення Русі презентована книга «Основи держави і суспільства за вченням Нового Завіту»

Сьогодні в рамках святкування в області 1025-ї річниці Хрещення Русі у Харківському регіональному інституті державного управляння Національної академії державного управління при Президентові України відбулося засідання круглого столу, присвяченого проблемам участі Православної Церкви в розбудові та формуванні української державності. В рамках заходу була презентована монографія протоієрея Ігоря Значкова «Основи держави і суспільства за вченням Нового Завіту».В обговоренні питання взяли участь слухачі ХаРі НАДУ, науковці, громадські діячі. Як зазначив заступник директора ХаРі НАДУ Володимир Нікітін, книга присвячена ролі духовності у побудові держави.

Чим більше люди будуть довіряти лікарям амбулаторій, тим менше буде навантаження на екстрену допомогу. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру до амбулаторії загальної практики – сімейної медицини с. Ватутіно Нововодолазького району заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма, однією з цілей реформування медицини є зміцнення матеріально-технічної бази амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, і тим самим, повернення довіри населення до амбулаторій.

На прикладі Ватутінської лікарської амбулаторії можна побудувати державну програму розвитку первинної ланки медичної допомоги в Україні

Як зазначив сьогодні в ході прес-туру заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, реалізація завдань і доручень Президента України передбачає зміцнення матеріально-технічної бази сільських лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів. В Харківській області така робота проводиться з 2010 року постійно. Ігор Шурма також підкреслив, що проект створення Ватутінської сільської лікарської амбулаторії є дуже важливим, оскільки вона побудована на рівному місці, з нуля, що дає можливість розуміти вартість такого об’єкта; по-друге, тут реалізований соціальний проект – житло для медичних працівників, що є одним з основних стимулів залучення молоді на роботу в сільську місцевість.

Автоматизована система обліку публічних документів ХОДА нараховує більше 8 тисяч документів

У поточному році було суттєво вдосконалено сторінку сайту ХОДА, призначену для осіб, що запитують публічну інформацію. Про це повідомив в ході прес-конференції, яка відбулася в рамках Днів відкритості Харківської області, начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитро Ястрєбов. За його словами, однією з головних змін є те, що на сторінку додано модуль ​​автоматизованої системи обліку публічних документів, який забезпечує зворотний зв'язок з користувачем. Зворотний зв'язок організований так, що, знайшовши необхідний документ, людина може автоматично сформувати запит і направити його на електронну пошту управління. Відповідь вона отримає протягом 5 робочих днів.

У Харківській області найбільш популярна подача запиту на отримання інформації за допомогою електронної пошти

Про це сьогодні в ході прес-конференції, яка відбулася в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації Харківської ОДА Дмитро Ястрєбов. За його словами, згідно зі ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» публічна інформація була оприлюднена на сайті ОДА. «Була створена відповідна сторінка для полегшення подання запиту на інформацію електронною поштою. Також було створене інтерактивне вікно, яке працює і сьогодні. Подача запиту електронною поштою є найбільш поширеною на даний момент. За 2012 рік електронною поштою було подано 235 запитів, що становить 38% від усіх поданих запитів. І за минулий період 2013 року – 124 запити, що становить 40% від усіх отриманих запитів. Другим найбільш поширеним способом запиту на інформацію є подача особисто громадянами через громадську приймальню ОДА», – сказав він.

Протягом 2013 року в ХОДА надійшло понад 300 запитів на отримання інформації

Про це сьогодні на прес-конференції, яка відбулася в рамках Днів відкритості Харківської області, розповів начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитро Ястрєбов. Він підкреслив, що в 2013 році було оприлюднено понад 300 документів, пов'язаних з діяльністю Харківської обласної державної адміністрації, 201 розпорядження з основною діяльністю, 132 розпорядження з кадрових питань та 13 розпоряджень з адміністративно-господарської діяльності.

Робота Харківської ОДА з надання доступу до публічної інформації визнана однією з кращих серед облдержадміністрацій України

За результатами моніторингу Кабінету Міністрів України робота Харківської ОДА визнана однією з кращих серед обласних державних адміністрацій. Про це сьогодні в ході прес-конференції, яка відбулася в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитро Ястрєбов.

Михайло Добкін взяв участь у засіданні Комітету з економічних реформ

Сьогодні у Києві відбулося засідання Комітету з економічних реформ під головуванням Президента України Віктора Януковича. В ньому взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Засідання присвячене стану виконання пріоритетних завдань модернізації соціальної сфери та соціальних ініціатив Президента України.

Амбулаторія у с.Ватутіне – один з найкращих на Харківщині прикладів реалізації завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі

Сьогодні відбувся прес-тур до амбулаторії загальної практики – сімейної медицини с. Ватутіне Нововодолазького району. Особливість цієї амбулаторії в тому, що в одній будівлі розташовані і приміщення для прийому людей, і житло для медичних працівників. Нова будівля амбулаторії працює з червня 2012 року. Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, Харківською облдержадміністрацією приділяється велика увага наближенню спеціалізованої медичної допомоги безпосередньо до жителів села. Амбулаторія у с.Ватутіне є одним з найкращих на Харківщині прикладів реалізації завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі щодо забезпечення громадян України якісними послугами.

На Харківщині зафіксовано збільшення середньодобового виробництва молока

За інформацією відділу тваринництва Департаменту агропромислового розвитку ОДА, станом на 10.06.2013 року середньодобове виробництво молока в області склало 686,4 тонн, що на 20,9 тонн (на 3,1%) більше, ніж на аналогічну дату 2012 року. Збільшення обсягів добового виробництва зафіксовано у 16 районах області, зниження – в 10 районах: Балаклійському, Богодухівському, Зачепилівському, Зміївському, Ізюмському, Кегичівському, Коломацькому, Краснокутському, Лозівському і Сахновщинському.

Харків’яни стали переможцями чемпіонату світу з кікбоксингу

У першій столиці Олімпійських Ігор в місті Афіни (Греція) відбувся чемпіонат світу з кікбоксингу W.Р.К.А. У чемпіонаті світу, організаторами якого є Всесвітня Пан-аматорська Кікбоксерська Асоціація W.Р.К.А., взяли участь 450 спортсменів з 39–ти країн світу.

У Харківській області відзначать День донора крові

14 червня о 10.00 у Харківському обласному центрі служби крові (вул. Клочківська, 366) відбудеться святкування 10-ої річниці Всесвітнього Дня донора крові. Цього року вони відбувається під гаслом «Подаруйте життя: станьте донором крові». У програмі акції вручення посвідчень «Почесний донор України» донорам Харківської області та м. Харків, нагородження Почесними грамотами донорів ХОЦСК, святковий концерт. Відповідні заходи відбудуться в кожному районі Харківської області.

Події дня

Сьогодні, 11 червня, о 13:20  у ХарРі НАДУ при Президентові України (пр.Московський, 75, перша зала) відбудеться  круглий стіл, присвячений 1025-й річниці Хрещення Русі; о 14:00 у  прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) відбудеться прес-конференція начальника управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитра Ястрєбова в рамках Днів відкритості обласної державної адміністрації.

Запуск нової ядерної установки в ННЦ ХФТІ планується у квітні 2014 року

В ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості Харківської області перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, відповідаючи на питання про реалізацію проекту "Джерело нейтронів", яке створюється в Національному науковому центрі «Харківський фізико - технічний інститут», сказав, що згідно з міжнародним меморандумом будівництво та запуск ядерної установки має бути здійснений у квітні 2014 року.

До жовтня 2013 року планується внести до єдиного реєстру всіх жителів області, які потребують поліпшення житлових умов

Робота зі створення реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, була розпочата в 2011 році. Міністерством постійно вносилися різні зміни та уточнення, і тільки в цьому році остаточно була затверджена реєстраційна картка, її форма і зміст. Про це повідомив в ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості Харківської області перший заступник голови облдержадміністрації Валентин Дулуб. Він додав, що поставлено завдання, щоб до жовтня 2013 року всі громадяни були зареєстровані.

На Печенізькому водосховищі планується побудувати малу гідроелектростанцію

Про це повідомив в ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості Харківської області перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Реалізація проекту стане можлива як тільки будуть знайдені інвестори. «Є передпроектна пропозиція будівництва малої гідроелектростанції на Печенізькому водосховищі, яку підготував «Харківводоканал». Вона зараз роздана в декількох напрямках, в тому числі в ЄБРР, щоб знайти інвесторів або отримати кредит для будівництва такої гідроелектростанції. Вартість проекту десь близько 4 млн. євро. Як тільки такі інвестори відгукнуться, так одразу почнеться робота з підготовки, розробки проектно-кошторисної документації та початку будівництва малої гідроелектростанції. Проект дуже серйозний. Виношувалася ця ідея дуже давно, і вона не нова. В Україні вже є приклади будівництва таких гідроелектростанцій. А в Європі тим більш вони є. Тому ми вирішили здійснити такий проект і в Харківській області», – підкреслив перший заступник губернатора.

У Нововодолазькому та Богодухівському районах планується встановити альтернативні котельні на пелетах

Як повідомив в ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості Харківської області перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, у минулому році в Богодухові була встановлена альтернативна котельня на пелетах. В результаті альтернативним теплом була забезпечена місцева лікарня, Будинок культури, прокуратура і банк. При цьому економія коштів склала від 15% до 20%.

Цього року на ремонт доріг для Харківської області передбачена субвенція з державного бюджету в розмірі близько 124 млн грн.

Про це повідомив 10 червня в ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості Харківської області перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. За його словами, 36 млн. грн. спрямовані до обласного бюджету і розподілені між районами та містами області; 54,8 млн. грн. - до міського бюджету Харкова; 32,8 млн. грн. - до бюджетів районів і міст обласного значення. «На дорогах загальнодержавного значення на 81% виконано ямковий ремонт. З виявлених на початку року 246,8 тис. кв. метрів ям, ліквідовано 192, 5 тис. Безпосередньо ямковим ремонтом займаються 60 бригад і 4 машини харківського «Облавтодору». Також будуть проведені роботи з реконструкції доріг у Сумському напрямку, стан яких незадовільний. На двох таких ділянках ми зробимо повну реконструкцію», - сказав Валентин Дулуб.

112 жителів Харківської області виявили бажання взяти участь у Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла

Як повідомив 10 червня в ході Інтернет-конференції в рамках Днів відкритості Харківської області перший заступник голови ОДА Валентин Дулуб, в області активно реалізуються ряд державних програм доступного житла. «За Програмою здешевлення вартості іпотечних кредитів для будівництва доступного житла в Харківській області визначено 24 житлові будинки, в яких громадяни можуть придбати 1891 квартиру. Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву вже видав 40 довідок для надання в банк. 112 громадян виявили бажання взяти участь у Програмі. На даний момент укладено 24 договори на часткову компенсацію і видано кредитів на загальну суму 5,2 млн. грн.», - сказав перший заступник голови ОДА.

Харківська область планує співпрацювати з підприємцями Бельгії

Сьогодні відбулася зустріч представників структурних підрозділів Харківської облдержадміністрації з представниками Посольства Бельгії в Україні та бельгійської торгової місії. У складі іноземної делегації на зустрічі були присутні представники відомих бельгійських компаній, зацікавлених в пошуку партнерів в Харківській області.

Пархомівський історико-художній музей зустрів фотокореспондентів Харківщини

Останнім пунктом, який відвідали харківські фотокореспонденти сьогодні в рамках Днів відкритості Харківської області, став Пархомівський історико-художній музей ім. П.Ф. Луньова. Там учасники прес-туру змогли побачити і зафіксувати кращі з творів експозиції. Установа була заснована як шкільний краєзнавчий музей, а в даний час в її колекції близько 7 тисяч експонатів, у тому числі оригінали робіт Іллі Рєпіна, Тараса Шевченка, Сергія Васильківського, Івана Айвазовського, Івана Шишкіна, Ісаака Левітана, Олександра Бенуа, Володимира Маяковського. У рік музей відвідує 20 тисяч осіб.

У Куп'янському районі інвестиції вкладаються в основному в тваринництво

Про це сьогодні в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області повідомив голова Куп'янської РДА Геннадій Ківшар. «Куп'янський район сільськогосподарський. Тому інвестиції вкладаються в основному в таку галузь як тваринництво. У нас на території району працює три підприємства, які займаються тваринництвом. До 1 вересня відкриється карусельний комплекс, в який за рахунок одного з господарств району було вкладено близько 4,5 млн. грн. Ще одне підприємство сьогодні відновлює зруйнований м'ясокомбінат. Якщо все здійсниться, так як вони планують, додатково в Куп'янську з'явиться 240 робочих місць», - сказав Геннадій Ківшар.

Державна програма з виплати дотації на утримання молодняка великої рогатої худоби має гарні показники

У ході скайп-марафону у рамках Днів відкритості Харківської області голова Сахновщинської районної державної адміністрації Віталій Яковенко розповів про реалізацію державної програми з виплати дотації на утримання молодняка великої рогатої худоби. Він зазначив, що програма працює, і сьогодні вже є гарні показники.

Газифікація району – один із пріоритетних напрямків роботи Шевченківської райдержадміністрації

Про це повідомила під час скайп-конференції, що відбулась в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови Шевченківської райдержадміністрації Ірина Герасикова. «Протягом 2011-2012 року в нас були розроблені проекти, іде газифікація північної частини району. У 2012 році завершено газифікацію села Аркадівка, куди було вкладено 20 млн. 892 тис. грн. На даний час підключено і користується газом 36 домоволодінь із 87, для яких вже розроблено проектну документацію для підключення. Сьогодні ведеться робота із газифікації села Новомиколаївка, яке має змогу підключитися до тієї газової лінії, яка була проведена до Аркадівки», – зазначила вона.

З 5 червня на станції Красноград зупиняється потяг «Інтерсіті +»

Про це в ході скайп-марафону в рамках Днів відкритості Харківської області розповів голова Красноградської районної державної адміністрації Роман Квартенко. Він підкреслив, що зупинка організована в якості експерименту на два місяці з метою вивчення завантаженості станції. «З 5 червня по 5 серпня поїзд Hyundai (Інтерсіті+ №149) сполученням Донецьк-Київ буде зупинятися на станції Красноград. Зупинка поїзда три хвилини з 19.31-19.34», - сказав Роман Квартенко.

Архів документів