Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віруючі Харківщини пройшли хресною ходою від Свято-Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря

Віруючі Харківщини пройшли хресною ходою від Свято-Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря

На Харківщині відбулися урочисті заходи, присвячені 1025-річчю Хрещення Київської Русі та вшануванню Святих Слобідського краю. 2 червня по завершенні Божественної літургії відбулась хресна хода від Свято-Благовіщенського кафедрального собору до Свято-Покровського чоловічого монастиря Харківської єпархії Української Православної Церкви. ЇЇ очолили священнослужителі Харківської єпархії, які несли шановані на Слобожанщині ікони. Також вони відправили службу в пам'ять про Священномученників Слобідського краю. Всього в ході взяло участь декілька тисяч осіб.

У дворі Покровського монастиря хресний хід зустрічали Предстоятель Української Православної Церкви митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир і керуючий Харківською єпархією Української православної церкви Владика Онуфрій. Вони привітали харків’ян із річницею Хрещення Київської Русі, а Митрополит Володимир благословив усіх віруючих.

Довідка. Відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі установлено Указом Президента України від 10.11.2009 № 915 «Про відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі», Указом Президента України від 21 січня 2013 року №34/2013 «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі», розпорядженнями Кабінету Міністрів України.

Вшанування Святих Слобідського краю 1 червня було встановлено Харківською єпархією Української Православної Церкви.