Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Система сільськогосподарської освіти потребує реформування. Віталій Алексейчук

Незважаючи на те, що в Харківській області працює достатня кількість навчальних закладів, які дають освіту сільськогосподарської спрямованості, в регіоні, як і у всій Україні, в останні роки посилюється дефіцит кадрів. Як зазначає заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, в найближчі роки одним з основних питань на селі буде забезпечення сільгосппідприємств кваліфікованими кадрами.

У 2011 році поголів'я свиней в Харківській області буде збільшено на 100 тисяч голів

«Зі свининою я проблем в Харківській області не бачу, тим більше, що ми в 2011 році будемо запускати збільшення поголів'я на 100 тисяч голів. Єдине, що мене зараз хвилює - це яловичина. У нас всього 2 підприємства, які займаються вирощуванням телят», - повідомив у ході прес-конференції 11 жовтня заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

У Харкові з'являться кущові ринки

Як зазначив сьогодні заступник голови Харьковскої облдержаміністраціі Віталій Алексейчук, в ряді районів міста Харкова скоро з'являться кущові ринки. 

У Харківській області відкриваються пункти з прийому молока в населення

На даний момент 63% продукції молочного скотарства в Харківській області виробляється приватними господарствами. Для того, щоб процес прийому молока у населення був більш організованим, в регіоні відкриваються нові пункти.

21 листопада харківські працівники сільського господарства відзначать своє професійне свято. Віталій Алексейчук

21 листопада харківські працівники сільського господарства відзначать своє професійне свято. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. 

Комплексна програма розвитку сільського господарства буде презентовано на колегії Харківської облдержадміністрації та МінАПК

«Найближчим часом буде проведено економічну раду з комплексної програми розвитку сільського господарства. Ми готуємося до колегії Міністерства агропромислового комплексу та облдержадміністрації, де я презентую цю програму не тільки з молочного скотарства, але в цілому з тваринництва, з рослинництва, з механізації, з інвестицій, з економіки, з кадрів, за всіма цими розділами»,- заявив сьогодні на прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук.

Харківська область отримала кошти за кількома державними програмами для підтримки сільського господарства

Уряд України надає підтримку сільгоспвиробнику. Зокрема, на даний момент в країні працює кілька програм, які дозволяють аграріям відшкодувати частину витрат на ті чи інші потреби, а також отримати певні преференції.

Харків вибере стабільність та впевненість у завтрашньому дні. Михайло Добкін

Сьогодні відбулося традиційне спілкування голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна з представниками місцевих та регіональних ЗМІ «Чай з губернатором». Михайло Добкін поділився враженнями від участі в російсько-українському економічному форумі, який відбувся у Геленджику, та підкреслив, що він розглядає взаємини з Російською Федерацією з точки зору вигоди для України.  

Відбулася церемонія вручення посвідчень матерям-героїням та багатодітним сім’ям

Сьогодні в актовій залі виконкому Червонозаводської районної в місті Харкові ради відбулося урочисте вручення посвідчень жінкам, яким присвоєно Почесне звання України «Мати-героїня», та посвідчень багатодітним сім’ям. В церемонії взяли участь начальник управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко, голова Червонозаводської районної в місті Харкові ради Микола Гніденко, депутат Харківської міської ради Олександр Дудолад.

У Кабінеті міністрів розглядається питання про виділення компенсації харківським сільгоспвиробникам за загиблі озимі

У Харківській області зроблено все необхідне для підтримки сільгоспвиробників, які понесли значні збитки через загибель озимих у зв'язку зі складними погодними умовами, - підкреслює заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. За його словами, на даний момент всі документи, необхідні для виділення компенсації, знаходяться на розгляді в декількох міністерствах, після чого в Кабміні буде прийнято рішення - чи отримають харківські аграрії ці гроші.

На сьогоднішній день зібрано 700 тис. тонн соняшника, 349 тис. тонн кукурудзи та більше 42 тис. тонн сої

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука, на сьогоднішній день зібрано 700 тис. тонн соняшника, у минулому році було зібрано 520 тис. тонн. «Думаю, у цьому році ми зберемо ще тисяч 50, і на цьому соняшник закінчимо. Ми багато загиблої озимини пересіяли соняшником, і тому сьогодні маємо 750 тис. тонн. Це десь третину України ми будемо забезпечувати олією, не говорячи про Харківщину», - зазначив він.  

Посівна озимих у Харківській області практично завершена. Віталій Алексейчук

Сьогодні в Харківській області засіяно 485 тис. га озимих. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук.  

Харківський дебют у Пловдиві

Як передає офіційний інформаційний партнер жіночої збірної України Sapronov-tennis.org, вихованка харківської секції тенісистів-колясочників Олена Шингарьова дебютувала на міжнародній арені, стартувавши на представницькому турнірі ITF серед тенісистів-візочників у Пловдиві, Болгарія. Це перший виїзд харківських тенісистів-колясочників на турнір ITF за кордон. У парному розряді Олена разом з турецьким тенісистом Османом Таріно пробилася до півфіналу, розгромивши четвертих сіяних Бусру Ун і Ебру Булгурку з Туреччини: 6-0. На жаль, пройти далі не вдалося. Олена і Осман програли перший сіяним - Чакаліну і Акмаку з Туреччини: 2-6.Тепер на Шингарьову і Таріно чекає матч за третє місце.

Відбувся чемпіонат області серед юніорів молодшого віку з художньої гімнастики

8-9 жовтня 2010 року на базі МК ДЮСШ «Восток» відбувся чемпіонат області серед юніорів молодшого віку з художньої гімнастики. У змаганнях взяли участь 58 вихованців ДЮСШ. Офіційна церемонія закриття змагань відбулась 9 жовтня о 15:30 годин. Переможці змагань були нагороджені медалями та грамотами Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Головний суддя змагань – Балашова І.М.  

За участь у виставці-ярмарку «Подмосковье 2010» Харківська область нагороджена дипломом

За результатами участі в Міжнародній виставці-ярмарку «Подмосковье 2010», яка відбулася 23 – 25 вересня 2010 року у Красногорському виставковому центрі „Крокус - Сіті”, Харківська область нагороджена Дипломом організаторів. В рамках експозиції нашої області на виставці були представлені ділові та інвестиційні пропозиції харківських підприємств. Особливу увагу ділові кола Московської області приділили експозиції ВАТ «Турбоатом», «Електроважмаш», ВАТ «Автрамат», ВАТ „ХТЗ” тощо. За час роботи виставки відбулась низка переговорів з російськими підприємцями.

Третина економіки України знаходитися в тіні. Юрій Сапронов

«Економіка України насправді у півтора рази більше, ніж офіційно оголошені цифри, але більше половини офіційної економіки - близько 54,9% - знаходиться в тіні. В одній Харківської області вже виявлено сотні підприємств, які недоплачують податки до бюджету, впевнений, що при подальших перевірках їх кількість тільки збільшиться. У масштабах всієї України сума недоотриманих до бюджету податків просто величезна», - повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов.

Відбувся черговий етап ХІХ обласної Спартакіади з масових видів спорту на Кубок голови ХОДА

1-2 жовтня у с. Семенівка Дергачівського району відбулися змагання зі спортивної риболовлі, що входять до ХІХ обласної Спартакіади з масових видів спорту на Кубок голови обласної державної адміністрації. Переможцями і призерами в командному заліку стали команди Дергачівського, Зачепилівського, Кегичівського, Зміївського, Краснокутського районів, міста Чугуєва. Високі результати в особистому заліку показали: Олександр Берендей (Краснокутський р-н), Сергій Харченко (Зачепилівський р-н), Цимбалістий Євген (Зміївський р-н), Шатун Любов (Дергачівський р-н), Добробаба Валентина (Печенізький р-н).

Освітяни Харківської області отримали державні відзнаки

До Дня працівників освіти президент України Віктор Янукович підписав Указ про відзначення державними нагородами України освітян. Зокрема, ряд працівників освіти Харьківської області отримали нагороди за значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну наукову і педагогічну діяльність та високий професіоналізм.

Події дня

Сьогодні, у понеділок, 11 жовтня, о 14:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 поверх, к.170) розпочнеться прес-конференція заступника голови ХОДА Віталія Алексейчука: «Проведення осінньо-польових робіт і сільськогосподарських ярмарків». О 15:00 в актовій залі виконкому Червонозаводської районної в місті Харкові ради (вул. Б. Хмельницького, 11) відбудеться урочисте вручення посвідчень багатодітним жінкам, яким присвоєно Почесне звання України “Мати-героїня”, та посвідчень багатодітним сім’ям.  

Всі політичні сили Харківської області, які хочуть брати участь у виборах, отримали для цього рівні можливості. Михайло Добкін

Перший, підготовчий етап виборчої кампанії завершився успішно. Висування і реєстрація кандидатів, підготовка виборчих дільниць були проведені вчасно та згідно з чинним законодавством. Етап агітації і безпосередньо виборів також пройде в рамках закону, - вважає голова ХОДА Михайло Добкін.

Харківські сільгосппідприємства отримали біля 1 млн. грн. компенсації за кредити

Сільгосппідприємства Харківської області на даний час вже отримали біля 1 млн. грн. компенсації за кредити. Про це повідомив під робочої поїздки до Дворічанського району заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук. «Ми вже отримали компенсацію за сади та виноградники, отримали компенсацію всі сільгосппідприємства, котрі подавали на компенсацію. Ми отримали вже до 1 млн. грн. компенсації за кредити і подали документи на наступний транш на 2010 рік. Хто оформив документи, до кінця 2010 року обов’язково отримає компенсацію. Зараз у Києві вирішується питання по компенсації тваринницьких приміщень для великої рогатої худоби. Я думаю, буде таке ж рішення і по свиням, і по птиці. Держава все дасть, були б у держави в казні кошти!» - зазначив він.

Програма розвитку сільського господарства буде зосереджена на тих господарствах, які вже сьогодні здатні давати результат. Сергій Чернов

«Програма розвитку сільського господарства буде зосереджуватися на великому товарному виробництві, на господарствах, які можуть вже сьогодні давати результат. Всім іншим потрібно дати шанс у вигляді кредитів під 4-5%, і при цьому контролювати використання цих коштів. Я впевнений, що серед середняків знайдеться левова частка тих, які будуть давати добрий результат», - зазначив сьогодні голова Харківської облради Сергій Чернов.

У Харківській області буде побудований цех з переробки молока

«Якщо брати за всіма показниками, то в цьому році у нас мінуси тільки по озимим культурам і молоку. Тому, що в січні - лютому поточного року було зменшено поголів'я великої рогатої худоби. Також спека внесла свої корективи, і від теплового удару загинуло більше 57 корів. До кінця року ми ні в якому разі не зменшимо чисельність ні на одну корову. Те поголів'я корів, яке в нас є - ми збережемо», - наголосив сьогодні в ході робочої поїздки заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук.

Немає ніяких серйозних перешкод для підключення житлового фонду області до опалення. Михайло Добкін

«З учорашнього дня почалося підключення будинків усіх форм власності. Газу у нас достатньо, договори підписані, ліміти є, тому протягом найближчих 7 - 10 днів буде підключений весь житловий фонд. Яких-небудь серйозних перешкод до підключення житлового фонду немає. Я відслідковую це питання щодня, і з упевненістю вам можу сказати: попри прогнози деяких скептиків, опалювальний сезон розпочався вчасно, навіть трохи раніше покладеного терміну. Всі будуть з теплом, і так буде до того моменту, поки погода дозволить нам відключати наші котельні», - підкреслив під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанського району голова ХОДА Михайло Добкін.  

Сьогоднішній урожай соняшника у Харківськії області може забезпечити маслом одну третину України. Віталій Алексейчук

В 2011 році по Харківській області планується збільшити посіви кукурудзи, сої та гороху. Про це сьогодні під час робочої поїздки голови Харківської облдержамінісрації Михайла Добкіна повідомив заступник голови області Віталій Алексейчук. «Це ті культури, які можуть дати добавку до уражаю зернових. Якщо говорити про кукурудзу, то ми маємо на сьогоднішній день більше 300 тис. тонн, а будемо мати в цьому році близько 400 тис. тонн. Сьогодні врожайність кукурудзи складає 30,2 центнера з га. Це дуже добре, бо кукурудза є основною фуражною культурою для нашого тваринництва. Тому я гадаю, що ми обов’язково виправимо стан кормів у тваринництві Харківської області», - наголосив Віталій Алексейчук.

Майбутнє в сільському господарстві за великим товаровиробником. Михайло Добкін

Якісне молоко можна отримати тільки в тому випадку, якщо виробник використовує на своєму підприємстві сучасні технології і, наскільки це можливо, виключає ризик попадання в продукт небезпечних мікроорганізмів. Такі умови може забезпечити лише великий товаровиробник, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.

Землю потрібно давати тільки в ті руки, які в змозі її обробляти. Михайло Добкін

«Дуже багато землі роздано тим, хто її не в змозі належним чином обробляти. Виходить, що тим, хто має знання, гроші і необхідність мати більше землі, отримати її дуже важко. А в іншому місці ми бачимо землю, порослу бур'яном, або врожайність її така, що соромно про це навіть говорити. Нам потрібна чітка державна політика, яка буде віддавати землю тільки в ті руки, які здатні будуть цю землю обробляти», - підкреслив під час брифінгу за підсумками робочої поїздки до Дворічанського району голова ХОДА Михайло Добкін.

Сільське господарство не повинно працювати за кредитами під 20 - 30% річних. Михайло Добкін

На даний момент як в Україні в цілому, так і в Харківській області зокрема, проводиться ретельний аналіз ситуації, яка склалася в сільському господарстві. Після того, як будуть отримані чіткі результати, планується скласти конкретний план виведення галузі із затяжної кризи. Тим не менш, деякі необхідні кроки визначені вже зараз. У першу чергу мова йде про здешевлення кредитів.

Опалення включене в 95,5% об'єктів соціальної сфери області

Як повідомив сьогодні в ході обласної селекторної наради начальник Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергій Черняк, станом на 8:00 8 жовтня в області працювало 767 котелень, що становило 77,2% загальної кількості. Опалення було включено в 95,5% об'єктів соціальної сфери, в т.ч. в 861 школі, 563 дитячих садках та 951 лікувальному закладі. Станом на 8:00 опалення було включено в 40% житлових будинків.

В будинку ветеранів м. Харкова відбулись змагання, присвячені Дню людей похилого віку

8 жовтня 2010 року в приміщенні будинку ветеранів міста Харкова  Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів змагання, присвячені Дню людей похилого віку. У заході взяли участь двадцять два мешканці будинку ветеранів праці. Вони змагались у таких видах спорту як дартс, шашки, шахи.

Архів документів