Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбувся круглий стіл на тему «Східне партнерство. Нові можливості розвитку регіонів»

В Харкові відбувся круглий стіл на тему «Східне партнерство. Нові можливості розвитку регіонів»

14 квітня 2011 року за ініціативою Харківської обласної державної адміністрації, Спілки наукових та інженерних об’єднань України та за сприянням Харківського національного економічного університету відбувся круглий стіл на тему «Східне партнерство. Нові можливості розвитку регіонів». В ході засідання круглого столу, який пройшов у приміщенні Інформаційного центру Європейського Союзу в Харкові, обговорювалися питання залучення іноземних інвестицій, обміну позитивним досвідом, пошуку шляхів збільшення інвестиційної привабливості Харківської області та розвитку міжнародних партнерських відносин.  

У засіданні круглого столу взяли участь представники Республіки Польща, керівництво галузевих управлінь Харківської обласної державної адміністрації, Державного космічного агентства України, фахівці Харківського національного економічного університету, представники організацій, що займаються інноваційною та інвестиційною діяльністю, керівники промислових підприємств та наукових установ.

За підсумками засідання була прийнята за основу Концепція регіонального пілотного проекту «Створення регіональної системи залучення інвестицій в сферу високих технологій» та намічені шляхи взаємного співробітництва Республіки Польща та Харківської області щодо підвищення регіональної конкурентоспроможності в рамках програми ЄС «Східне партнерство».

Привітання президента Національної академії наук України академіка НАН України Бориса Патона