Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Рівень розрахунків за газ - це один з тих показників, за якими вираховується рейтинг Харківської області. Валентин Дулуб

Рівень розрахунків за газ - це один з тих показників, за якими вираховується рейтинг Харківської області. Валентин Дулуб

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, НАК «Нафтогаз України» збирається 16 квітня відключити газ усім тим, хто має рівень розрахунків нижче середньоукраїнського. За його словами, в Харківській області ведеться необхідна робота, щоб виключити подібні заходи по відношенню до підприємств регіону.

«Зараз керівник ХТМ знаходиться в НАК «Нафтогаз України», щоб на цифрах переконати керівництво компанії в тому, що у нас є всі можливості до 1 травня в корені змінити ситуацію, і газ нам не відключали», - повідомив Валентин Дулуб.

За його словами, також ведеться робота з погашення заборгованості бюджетних та госпрозрахункових споживачів.

«У нас 56 мільйонів - це борги всіх бюджетів, і 34 мільйони гривень - це заборгованість, яку мають госпрозрахункові підприємства. Якщо ми до 1 травня з цим завданням впораємося, то ми вже тільки за цими показниками отримаємо 90 мільйонів гривень, які ми можемо заплатити за газ. Крім того, якщо місто Харків погасить борги госпрозрахункових споживачів на рівні 30 мільйонів гривень,то ми вийдемо на рівень 120 млн розрахунків за газ. Це буде дуже серйозний крок у бік того, щоб санкції, які обіцяє НАК «Нафтогаз України», до нас не застосовувалися. Крім того, виплата боргів важлива і для іміджу Харківщини, адже рівень розрахунків за газ - це один з тих показників, за якими вираховується рейтинг областей», - підкреслив Валентин Дулуб.