Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

В ХОДА підписано Меморандум порозуміння

Сьогодні в малій залі Будинку рад відбулося підписання Меморандуму порозуміння між Харківською обласною державною адміністрацією, правоохоронними та державними органами контролю, власниками та адміністраціями ринків продовольчого профілю про створення суб'єктам господарювання, які здійснюють торгівлю на продовольчих ринках області, умов для забезпечення стабільних цін на основні продукти харчування.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 22 км доріг місцевого значення і витрачено на забезпечення безпечного проїзду 14,2 куб. м піщано-сольових сумішей. Стан дорожнього покриття - мокрий. Протягом доби на автошляхах області працювало 85 одиниць техніки і 120 дорожніх робітників.  Станом на 24 грудня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений, зриву автобусних сполучень не було.

Події дня

Сьогодні, 24 грудня, о 10:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться підписання Меморандуму порозуміння між обласною державною адміністрацією, правоохоронними і державними органами контролю та власниками і адміністраціями продовольчих ринків про створення умов на ринках для забезпечення стабільних цін на основні продукти харчування. Об 11:00 в Палаці Спорту (пр. Маршала Жукова, 2) урочисто відкриється міська Новорічна Ялинка. О 13:00 на Харківському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві (вул. Котлова, 112) відбудеться засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. О 15:00 в прес-центрі ХОДА (вул. Сумська, 64, 5 пов., к.170) розпочнеться підсумкова прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна, яка транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК. По закінченню прес-конференції - спілкування в рамках акції "Харьковская сирень. PS" з авторами та героями фільму, який на кінофестивалі отримав приз глядацьких симпатій, "Мы с тобой похожи". Також о 15:00 в малій залі Будинку Рад (вул. Сумська, 64, 2 пов.) відбудеться обласна селекторна нарада з порядком денним: 1. Про стан використання коштів Стабілізаційного фонду та обласного бюджету, передбачених для реалізації Загальнодержавної програми "Реформування та розвитку житлово-комунального господарства 2009-2014 рр." (у плановому порядку). 2. Про стан освоєння бюджетних коштів для будівництва об`єктів житлово-комунального господарства. (у порядку контролю). О 19:00 на площі Свободи урочисто відкриється головна ялинка Слобожанщини.

Михайло Добкін побажав жителям Харківської області вирішення всіх болючих проблем в 2011 році

«Я побажав би, щоб 2011 рік для всіх людей, що живуть у нашій країні, був краще, ніж попередній, а для мешканців Харківської області ще краще, і ще більш приємним. Щоб всі проблеми, з якими ми переходимо в 2011 рік, були вирішені, щоб ми, нарешті, забули, що таке невиплачена заробітна плата, що таке проблеми з фінансуванням пріоритетних проектів. Щоб ми працювали, ті, кому належить працювати і вирішувати проблеми державного значення, місцевого значення, щоб ми всі займалися проблемами завтрашнього дня. Щоб все те, що ми сьогодні робимо, виправляючи огріхи минулого, нарешті було виправлено, і всі наші зусилля були спрямовані на день сьогоднішній і завтрашній день, і ми працювали на перспективу.

Ми вийдемо на нормативні показники по всій сільськогосподарській продукції. Віталій Алексейчук

Як зазначив 23 грудня у ході програми «Час влади» на обласному телебаченні заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, сільськогосподарська галузь Харківщини в 2010 році продемонструвала позитивні результати майже по всім показникам, незважаючи на складні погодні умови. Не в останню чергу цього вдалося досягти завдяки залученню в цю сферу кредитування.

Україна посіла друге місце у світі за потенційними темпами приросту сільського господарства

На думку фахівців ООН, Україна посіла 2-е місце з перспектив розвитку сільськогосподарського комплексу в масштабах всього світу. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Перше місце за потенційними темпами приросту сільського господарства посідає Бразилія. «Це говорили фахівці, які абсолютно не заангажовані. Вони порівнювали дуже багато показників різних країн, і це зайвий раз підтверджує, що напрямок пріоритетний не тільки для Харківської області, а й для всієї країни в цілому», - зазначив голова ХОДА.

Харківська область в 2010 році поліпшила практично всі показники в сфері тваринництва

«Якщо говорити про тваринництво, то в комплексі динаміка позитивна, ми поліпшили практично всі показники. Це говорить про те, що зроблено заділ для серйозного ривка в наступному році, адже, як правило, при поганих погодних умовах, коли не вистачає кормів, коли немає оборотних коштів, тваринницький комплекс потерпає найбільше. Худобу вирізають, бо утримувати її вже важко, дорого і нема за що», - заявив в ефірі програми «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Виручка від реалізації сільгосппродукції в 2010 році перевищила показники більш сприятливого минулого року

Підбиваючи підсумки року, що минає, в сільськогосподарській сфері, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що 2010 рік був дуже складним для аграріїв регіону. З-за складних погодних умов втрати озимих у Харківській області склали понад 85%, що є одним з найгірших результатів за останні 10-15 років.

Завод імені Малишева має залишатися державним підприємством. Михайло Добкін

Незважаючи на те, що на заводі імені Малишева в останні роки склалася дуже складна економічна ситуація, це підприємство має залишатися в державній формі власності, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін.  «Завод імені Малишева був, є і зобов'язаний залишатися державним підприємством. Після того, що з ним відбувалося протягом останніх 5 років, цьому заводу сьогодні потрібна реанімація, що ми і робимо», - сказав він 23 грудня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні.

У 2011 році планується збільшити випуск продукції машинобудівних підприємств Харківської області на 30%

Машинобудівні підприємства Харківської області в 2010 році в порівнянні з попереднім роком збільшили випуск продукції на 22%, а за рівнем реалізації вийшли до показників докризового 2008 року і на 2 мільярди гривень перевищили план.  Про це 23 грудня під час програми «Час влади» на обласному телебаченні повідомив перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв.

У січні 2011 року співробітникам заводу імені Шевченка буде виплачено 7 мільйонів гривень заробітної плати

Як зазначив під час ефіру на Харківській обласній державній телерадіокомпанії програми «Час влади» перший заступник голови ХОДА Володимир Бабаєв, склалася досить непроста ситуація з виплатою заробітної плати на ряді промислових підприємств Харківської області.  

З кожним машинобудівним підприємством Харківської області йде індивідуальна робота. Михайло Добкін

Машинобудівна галузь Харківської області, більшість підприємств якої перебувають у складному економічному становищі, знаходиться під пильною увагою як центральних, так і місцевих органів влади, - підкреслив 23 грудня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін. «По кожному підприємству йде індивідуальна робота, бо кожне підприємство сьогодні вимагає пильної уваги в тому числі і облдержадміністрації для вирішення накопичених проблем. А це виплата заробітної плати, розрахунки з тими, кому з тих чи інших причин підприємство заборгувало, це пошук потенційних інвесторів, які, показавши свою благонадійність, зможуть у майбутньому стати власниками цих підприємств. Без цього майбутнього у них немає», - підкреслив голова області.

У 2010 році ми підготували майданчик для ривка в наступні роки. Михайло Добкін

23 грудня в ході програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін оцінив роботу, яка була зроблена в області протягом року, що минає. За його словами, в 2010 році область готувалася до ривка, який буде реалізований в 2011-2012 роки.  «Виходячи з пріоритетів, озвучених мною при вступі на посаду, ми готували майданчик для ривка в 2011-2012 році. Та робота, яка зроблена в році поточному, в більшій частині підготовча - починаючи від розстановки кадрів, інвентаризації всього того, що нам дісталося у спадок від наших попередників, пошуку оптимальних шляхів для виправлення ситуації по всім напрямкам - сільське господарство, промисловість, освіта, охорона здоров'я, соціальна сфера, - до вже серйозних перспективних планів, де задіяні стратегічні інвестори. А роботи з пошуку інвесторів нами проводилися і в 2010 році, будуть проводитися і в наступні роки. Це робота, яка має початок, але не має кінця», - підкреслив голова області.

Харківські юні художники нагороджені стипендіями Фонду підтримки молодих дарувань

 Сьогодні в ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань свої нагороди отримали харківські юні художники: учасниця міжнародних і національних виставок і конкурсів з промислового дизайну, переможець конкурсу студентських робіт у Флоренції в 2010 році Наталія Вергунова;дипломант Всесвітнього Флорентійського фестивалю Ганна катаючи;володарка срібних медалей 2-го міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого малюнка «Сузір'я Праги» та 4-ї міжнародної виставки дитячого малюнка в Пекіні, володарка Золотої медалі 4-го міжнародного фестивалю-конкурсу «Сузір'я Відня» Регіна Огнєва; володарка Золотої медалі відкритого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу декоративно-прикладного мистецтва «Барви України», 1-е місце на Всеукраїнському фестивалі «Золоте яєчко», лауреат міжнародного конкурсу дитячої творчості в Москві Анастасія Проноза;переможниця конкурсу дитячого малюнка під егідою ЮНЕСКО у Франції, переможець Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України» в 2010 році, володар золотої медалі міжнародного конкурсу в Сербії, бронзової медалі в Пекіні, 1-го місця на міжнародних конкурсах у Болгарії та України Фатма Мруе.

Вручено нагороди талановитим юним музикантам Харківської області

Депутати Харківської міської ради Володимир Полозков і Володимир Скоробагач вручили стипендії Фонду підтримки молодих дарувань юним музикантам.Стипендії 2011 року присуджено Вероніці Філатовій, Віталію Ляшко, Артему Лошкову, Ірині Черкашиній, Євгену Тарасенко, а також Валерії Стериній, Татулі Абуладзе, Роману Купріянову і Анастасії Хмельницькій.

У Харкові присуджені стипендії Фонду підтримки молодих дарувань в галузі точних та природничих наук

 Член правління Фонду підтримки молодих дарувань, голова правління «Реал-банку» Юрій Шрамко в ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань вручив Стипендії в галузі точних та природничих наук.

Найталановитіші юні спортсмени Харківщини нагороджені стипендіями Фонду підтримки молодих дарувань

23 грудня в ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань свої нагороди отримали юні спортсмени Харківщини - Дмитро Бедевкін, Юлія Захарченко та Роман Свічкар. Також свою стипендію в танцювальній номінації вже втретє вручив стипендіат Фонду Михайло Петренко, який нагородив танцювальну пару у складі Євгена Таранюка та Анастасії Звєрєвої.

У спортивному комплексі «Уніфехт» відбулося вручення офіційної спортивної форми України тенісистам-візочникам

Сьогодні, 23 грудня у Спортивному комплексі «Уніфехт» відбулося вручення офіційної спортивної форми України тенісистам-візочникам харківської тенісної секції інвалідів-колясочників. «Сьогодні ми з вами присутні на зворушливій та урочистій події. Дуже добре тенісисти-візочники отримують допомогу від меценатів. Ці спортсмени позбулися найголовнішого, але вони не падають духом - вони зміцнюють свій дух, - зазначив почесний Президент Федерації Тенісу України Андрій Медведєв. - Хлопці будуть представляти Україну на міжнародних змаганнях, а сьогоднішній подарунок - підтвердження того, що вони потрібні нам, потрібні нашій країні».

Студенти харківських вузів отримали стипендії Фонду підтримки молодих дарувань

Заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко вручила стипендії Фонду підтримки молодих дарувань студентам харківських вузів. У ході урочистої церемонії нагороди отримали Філіп Філь, Сергій Ножка, Ярослав Карпіков та Олександр Каліберов.

Тричі стипендіати Фонду підтримки молодих дарувань отримали чергові нагороди

Директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко вручила стипендії Фонду підтримки молодих дарувань тричі стипендіатам Фонду - Дарині Момот, Максиму Шадько і Ганні Тарновській.

Михайло Добкін вручив Стипендії пам'яті Євгена Кушнарьова

Голова ХОДА Михайло Добкін у ході урочистої церемонії нагородження стипендіатів Фонду підтримки молодих дарувань вручив Стипендії пам'яті засновника і першого президента Фонду Євгена Кушнарьова. Ця номінація була заснована 3 роки тому. Стипендії отримали Маргарита Наконечна, Олександр Моісеєнко, Павло Ельянов, Ольга Звєрєва, Ірина Запорожець, Ольга Гніцевіч, Марина Лукашова. Також Михайло Добкін вручив стипендії наймолодшим стипендіатам 2011 року. Ними стали Олександр Панченко  і Олександра Землякова.  

Михайло Добкін відкрив церемонію вручення стипендій Фонду підтримки молодих дарувань

23 грудня в залі ХНАТОБу почалася ХVI традиційна церемонія вручення стипендій Фонду підтримки молодих дарувань, які отримують найталановитіші молоді жителі Харкова, що проявили себе в різних сферах науки і мистецтва.  

Ігор Шурма привітав працівників Пенсійного фонду з 20-річчям з дня заснування установи

Сьогодні у Палаці студентів Національного університету «Юридична академія імені Ярослава Мудрого»відбулися урочисті заходи з нагоди 20-річчя утворення Пенсійного фонду України. У заході взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, заступник голови Харківської облради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан. Ігор Шурма привітав працівників Головного управління Пенсійного фонду України від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна та вручив Почесні грамоти облдержадміністрації та Подяки голови обласної державної адміністрації.

В облдержадміністрації вшанували кращих спортсменів області

У малій залі обласної державної адміністрації відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Савіна з кращими спортсменами, тренерами області та керівниками районів (міст) – переможцями та призерами ХХІ Спартакіади 2010 року серед міст та районів Харківської області з видів спорту та обласної Спартакіади з масових видів спорту на Кубок голови облдержадміністрації. Звертаючись до присутніх, Євген Євгенович привітав всіх з наступаючим Новим роком та подякував за спортивні досягнення, які створюють позитивний імідж нашого регіону не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

Схвалено Програму будівництва доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки

В ході сесії Харківської обласної ради 23 грудня затверджено Програму будівництва (придбання) доступного житла в Харківській області на 2010-2017 роки., розроблену управлянням містобудування та архітектури ХОДА. Як передбачає Програма, за умови участі держави реалізація запланованого дозволить до 2017 року досягти забезпечення житлом на рівні 27 кв.м. на одну особу. У 2009 році цей показник становив 22,3 кв.м.

Підсумкова прес-конеренція голови ХОДА - в прямому ефірі

Завтра, 24 грудня, о 15:00 в прес-центрі ХОДА відбудеться підсумкова прес-конференція голови ХОДА Михайла Добкіна, які транслюватиметься в прямому ефірі на телеканалі ХОД ТРК.

Затверджено Схему планування території Харківської області

23 грудня в ході сесії Харківської обласної ради депутати затвердили Схему планування території Харківської області, яка розроблена з метою вирішення соціально-економічних проблем регіону. Схема містить соціально-економічну характеристику потенціалу та рівня розвитку адміністративних районів області, а також рішення з планування розвитку територій, раціонального використання природних ресурсів, охорони навколишнього середовища і розвитку інженерно-транспортної інфраструктури області.

Затверджена Програма інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2011-2013 роки

Сьогодні на сесії депутати Харківської обласної ради затвердили Програму інформатизації Харківської області «Електронна Харківщина» на 2011-2013 роки. Необхідність ухвалення програми викликана потребою у забезпеченні розвитку процесу ефективної і узгодженої інформаційної взаємодії органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Харківської області з реалізації прав і свобод громадян, забезпечення соціально-економічного розвитку і ефективності державного управління та місцевого самоврядування в регіоні на основі використання сучасних інформаційних технологій.

Культура - один з пріоритетів розвитку Харківської області. Євген Савін

 Сьогодні в ході засідання III сесії Харківської обласної ради VI скликання було розглянуто питання про внесення змін до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2010 рік». На підтримку театрально-концертних закладів Харківської області було виділено 3,6 млн. грн. Планується, що ці кошти будуть направлені на заробітну плату працівників цих закладів. За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна, цей вимушений крок показує відповідальне ставлення Харківської облдержадміністрації перед культурою області.

Послугами «Регіонального інформаційного центру» матимуть змогу користуватися представники всіх політичних партій. Вікторія Маренич

Оскільки обласна рада сформована на партійному принципі, послугами обласного комунального закладу «Регіональний інформаційний центр» матимуть змогу користуватися представники всіх політичних партій. Про це сьогодні на пленарному засіданні сесії обласної ради повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. «Створюючи потужний інформаційний центр, ми сподіваємось на активну участь у різних секторах та напрямах його роботи представників абсолютно всіх політичних сил. Я впевнена, що всім буде про що розповісти мешканцям Харкова та області. При інформаційному секторі також працюватиме політичний клуб, до якого будуть запрошені політологи та представники різних політичних сил», - підкреслила Вікторія Маренич.

Архів документів