Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новини

Землю необхідно віддати тим, хто здатний її обробляти, і вміє на ній працювати. Михайло Добкін

В ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін висловив свою думку щодо скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення: «Землю необхідно віддати тим, хто здатний її обробляти, і вміє на ній працювати. Сьогодні такий господар через відсутність землі не може розвивати своє виробництво - власник молочно-товарної ферми не поставить своє виробництво в залежність від чужої кормової бази, а розширити свою він не може через відсутність землі. Такі господарі і повинні отримати землю в першу чергу».

Не пізніше березня ми побачимо абсолютно іншу картину взаємодії територіальних представництв Міністерств та відомств. Михайло Добкін

Адміністративна реформа, яка реалізується в Україні, полягає не просто в скороченні кількості чиновників, а в оптимізації роботи всіх державних структур, - підкреслює голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, реформування державного апарату дозволить зробити його не тільки більш дешевим, але і більш ефективним.

Необхідно на законодавчому рівні внести зміни, які не дозволять спекулянтам втрутитися в земельний процес. Михайло Добкін

В Україні триває підготовка до скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. Одне з основних завдань цієї підготовки - це законодавчий захист ринку землі від спекулянтів, а також реорганізація владних структур, що відповідають за земельні питання. Як зазначив 17 січня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, чітко організована земельна реформа дозволить досить швидко домогтися серйозних результатів у сільському господарстві.

Програмно-цільовий підхід дозволить бачити розвиток регіону в перспективі. Михайло Добкін

Коментуючи слова Президента України Віктора Януковича про необхідність програмно-цільового підходу в плануванні та використанні бюджетних коштів, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок", що такий підхід дозволить бачити розвиток області в короткостроковій перспективі, визначити пріоритети і планувати свої подальші кроки.

Харківська область проявить себе на світових продовольчих ринках. Михайло Добкін

Говорячи в ефірі програми обласного радіо "Зворотний зв'язок» про майбутнє Харківської області, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що мова йде про одну з найбільших територій Україні, яка має колосальний потенціал в сільському господарстві.

2011 рік буде визначальним для багатьох десятиліть. Михайло Добкін

У 2011 році в Україні почнеться реалізація низки стратегічних державних реформ, які покликані внести якісні зміни як в економічну, так і в соціальну сферу. Як зазначив 17 січня під час програми «Зворотний зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, для успіху реформ в них має взяти участь кожен громадянин.

Гасло Євгена Кушнарьова «Відродимо велич Харківщини» як і раніше актуальне. Михайло Добкін

«За 4,5 роки, протягом яких Євген Кушнарьов керував Харківською областю, йому вдалося вивести наш регіон у число лідерів в Україні. Область стабільно була в лідируючій трійці за всіма показниками, була однією з кращих областей в нашій країні, і на неї рівнялися інші регіони. На жаль, протягом останніх 5 років відкинули її на 26-е місце з 27, і сьогодні ми змушені крок за кроком повертати втрачені раніше позиції, фактично, користуючись гаслом Євгена Кушнарьова «Відродимо велич Харківщини», - зазначив в ефірі програми «Зворотний зв'язок» обласного державного радіо голова ХОДА Михайло Добкін.

У Зміївському районі відбулося засідання комітету із забезпечення доступності осіб з обмеженими можливостями до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

На позачерговому засіданні комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, яке відбулося 14 січня 2011 року у Зміївському районі, було розглянуто питання стану безперешкодного доступу до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. 

В Ізюмському районі відбувся перший тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2011»

В Ізюмському районі відбувся перший тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2011» в номінаціях «Початкові класи» та «Іноземна мова. Німецька». Найбільшу кількість балів набрала вчителька Кам'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів Калинюк Лариса Валеріївна, яка буде представляти Ізюмський район у ІІ (обласному) етапі конкурсу.

Відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

15 січня 2011 року на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Як повідомляє офіційний сайт ГУ освіти та науки ХОДА, у контрольній роботі з хімії взяли участь 46 учнів, з біології – 178 учнів, з фізики – 78 учнів. З кожного предмету призначено строки апеляції.  

Розпочався обласний етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін

15 січня олімпіадою з трудового навчання розпочався ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних дисциплін. В олімпіаді взяли участь 121 учень загальноосвітніх навчальних закладів області, які перемогли у ІІ (районному, міжінтернатному) етапі олімпіади з трудового навчання.

III (обласний) етап міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді ім. Тараса Шевченка

15 січня 2011 року на базі комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» відбувся ІІІ (обласний) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка. За інформацією Головного управління освіти та науки Харківської обласної державної адміністрації у ньому взяли участь 135 учнів загальноосвітніх навчальних закладів області, які перемогли у ІІ (районному, міжінтернатному) етапі конкурсу. 

Харків вшановує пам’ять Євгенія Кушнарьова (доповнено)

Сьогодні, в день четвертої річниці трагічної загибелі Євгенія Кушнарьова, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, заступники голови ХОДА, представники місцевого самоврядування, політичних партій та громадських організацій віддали данину пам’яті славетному земляку – поклали квіти на могилу Євгенія Петровича і вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.  

У квітні відбудуться парламентські слухання на тему «Про державну політику щодо вирішення проблеми повернення та компенсації втрачених заощаджень громадян»

Верховна Рада України ухвалила постанову про проведення 13 квітня 2011 року в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентських слухань на тему «Про державну політику щодо вирішення проблеми повернення та компенсації втрачених (знецінених) заощаджень громадян».

Протягом 2011 року у Харківській області проводитимуться каскадні тренінги з питань реалізації ґендерної політики в системі державного управління

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ХОДА, з січня 2011 року в Харківській області розпочались каскадні тренінги з питань реалізації ґендерної політики в системі державного управління, що проводяться за підтримки Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні ЄС-ПРООН.

У Балаклійському районі планується відкрити декілька нових груп дошкільного виховання

Голова Балаклійської районної державної адміністрації Іван Столбовий провів особистий прийом громадян у Червоногусарівській сільраді. Під час прийому розглядались питання відкриття нових груп дошкільного виховання у районі, врегулювання автобусного розкладу, обладнання молитовної кімнати, надання матеріальної допомоги та ін.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 2284,6 км автошляхів та витрачено на забезпечення безпечного проїзду 838,91 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 169 одиниць техніки і 213 дорожніх робітників. Всього за період з 14 по 17 січня було очищено 8277,9 км автодоріг та використано 3080,9 куб. м піщано-сольових сумішей. Станом на 17 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений, зриву автобусных сполучень не було.

Стартує конкурс на призначення діячам мистецтва грантів Президента України

Міністерство культури і туризму України оголошує конкурс на призначення грантів Президента України молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва а також молодим письменникам для створення і реалізації творчих проектів. Як повідомляє офіційний сайт управління культури та туризму ХОДА, заявки прийматимуться до 15 лютого 2011 року. Довідки за телефоном: (044) 235-73-36.

У Балаклійському районі в 2011 році планується нарощувати поголів’я худоби

У 2010 році аграріям Балаклійського району вдалося зберегти поголів’я корів на рівні початку року, нині в господарствах району нараховується 1645 голів корів. У поточному році поголів’я планується збільшити ще на сотню голів завдяки племінній роботі у різних господарствах. Також в 2011 році на Балакліщині будо розпочато проектування і будівництво нових тваринницьких комплексів.

Голова Золочівської райдержадміністрації провів виїзний прийом громадян у селі Відродженівка

Голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній згідно робочого графіку здійснив виїзний прийом громадян у селі Відродженівка Лютівської сільської ради. Питання стосувалися вирішення проблем заборгованості із заробітної плати та розрахунків за оренду паїв від ТОВ «СінталАгроТрейд», ремонту під’їзної дороги до села, відкриття продовольчого магазину, а також забезпечення жителів села якісною питною водою.

Президент України призначив голів Первомайської, Коломацької та Кегичівської районних державних адміністрацій Харківської області

Президент України Віктор Янукович підписав відповідні Укази про призначення голів Первомайської, Коломацької та Кегичівської районних державних адміністрацій Харківської області. Головою Первомайської РДА призначений НАМЧУК Віктор Антонович, головою Коломацької РДА - КУЖЕЛЬ Володимир Іванович, Кегичівської - ХВЕСИК Андрій Єрмійович.

У Харкові відбулося розширене засідання колегії прокуратури Харківської області

14 січня у Харкові відбулося розширене засідання колегії прокуратури Харківської області за участю заступника Генерального прокурора України Віктора Войцишена. У ході засідання було підбито підсумки роботи обласної прокуратури в 2010 році, визначено першочергові завдання на поточний рік, а також розглянуто заходи, спрямовані на покращення ефективності діяльності органів прокуратури.

Борова: аграрний прорив намітився

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віталій Алексейчук відвідав з робочою поїздкою Борівський район. Він провів нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та особистий прийом громадян, а також побував в одному з передових господарств – СТОВ АФ «Новий шлях». «У Борівському районі вже помітні зрушення на краще, – зазначив під час наради Віталій Алексейчук. – Але потрібно ще багато зробити для того, щоб сільське господарство на Борівщині належним чином розвивалося.

Стан доріг у Харківській області

За інформацією Служби автомобільних доріг у Харківській області, за минулу добу розчищено від снігу 1344км автошляхів. Витрачено на забезпечення безпечного проїзду 1655,65 куб. м піщано-сольових сумішей. Протягом доби на автошляхах області працювало 176 одиниць техніки і 214 дорожніх робітників. Станом на 14 січня проїзд автотранспорту по всіх дорогах загального користування в Харківській області забезпечений.

Харківська область стала переможцем V юнацьких спортивних ігор з неолімпійських видів спорту

За інформацією Головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, за попередніми підсумками V юнацьких спортивних ігор 2010 року з неолімпійських видів спорту Харківська область посіла перше загальнокомандне місце. Друге місце посіли спортсмени з Донецької області, третє – представники Дніпропетровської області.

У Зміївському районі відбулося свято для дітей

12 січня в Зміївській центральній дитячій бібліотеці відбулося дитяче свято «У замках Снігової Королеви». Учасниками так званого «круїзу по казках» стали понад 40 учнів 5-х класів Зміївського ліцею ім. З.К. Слюсаренка. Діти дізналися багато нового про Святого Миколая, традиції зустрічі Нового року в різних країнах світу, про свято Різдва Христового та походження звичаю робити подарунки. В рамках свята відбулася також книжкова виставка під назвою «В гостях у Снігової королеви». Як повідомляє офіційний сайт Зміївської РДА, казковими екскурсоводами для дітей стали працівники районної бібліотеки.  

15 січня відбудеться Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської молоді ім. Т.Шевченка

15 січня 2011 року на базі комунального вищого навчального закладу «Харківська академія неперервної освіти» вперше відбудеться ІІІ (обласний) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді ім. Тараса Шевченка. У ньому візьмуть участь 130 учнів 5–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів області, які перемогли у ІІ (районному, міжінтернатному) етапі конкурсу. У межах цих змагань буде проведено ІІІ (обласний) етап ХІ Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, учасниками якого стануть 145 учнів 3–11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів Харківщини.

Про підсумки роботи Контрольно-ревізійного управління в Харківській області у 2010 році

За інформацією прес-служби КРУ в Харківській області, управлінням у 2010 році ревізії фінансово-господарської діяльності та перевірки державних закупівель проведені на 1017 об’єктах. Обсяг охоплених ревізіями і перевірками загальнодержавних та комунальних фінансових і матеріальних ресурсів склав 62,5 млрд. гривень. Фінансові порушення виявлені на 985 об’єктах або на 97 відсотках перевірених. Загальна сума виявлених фінансових порушень склала 3,9 млрд. грн., з них порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 443,0 млн. грн., що в 4,8 рази перевищує показник 2009 року.

У районних бюджетах будуть передбачені кошти на фінансування районних ЗМІ

Управління у справах преси та інформації ХОДА в минулому році проводило активну роботу з районними засобами масової інформації. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін. Було проведено ряд нарад та юридичних консультацій для редакторів районних ЗМІ та рекомендовано замінити керівників деяких районних видань.Також змінилися керівники обласної телерадіокомпанії та газети «Слобідський край».

Рівень фестивалю «Харьковская сирень» буде рости з кожним роком. Євген Савін

Як відзначив в ході прес-конференції 13 січня заступник голови ХОДА Євген Савін, Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» стає все цікавіше і яскравіше, і в 2011 році обіцяє стати одним з найбільш значущих подій для Харківської області. «У Харкові проводиться міжнародний фестиваль «Харьковская сирень», який вже став традиційним і брендовим для міста і області. Рівень цього фестивалю буде рости, і кількість персон зі світовим ім'ям, які в рамках «Харьковской сирени» будуть приїжджати до Харкова, буде дедалі більшою», - підкреслив Євген Савін.  

Архів документів