Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Без розвитку генетики неможливо уявити результативне майбутнє медицини. Ігор Шурма

Без розвитку генетики неможливо уявити результативне майбутнє медицини. Ігор Шурма

Сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма взяв участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Епігенетичні хвороби», яка триватиме 2-3 червня в Харківському спеціалізованому медико-генетичному центрі. Вітаючи учасників конференції, заступник голови ХОДА зазначив: «Генетику довгий час не хотіли визнавати, а людей, які нею займалися, переслідували. У наше стрімке століття нових знань і відкриттів генетика змінилася настільки, що стала основною наукою про життя. Після столітнього забуття і гоніння вона пізнала багато таємниць хвороби і подарувала багатьом хворим надію на майбутнє, завдяки розробці і впровадженню нових способів лікування і профілактики спадкових хвороб».

За словами Ігоря Шурми, за останні 20 років класичні спадкові хвороби надзвичайно видозмінилися. Зараз виявляються хвороби, діагностика яких знаходиться за межами класичної генетики і потребує концентрації зусиль як лікарів генетиків, так і фахівців інших спеціальностей.

«Ми дуже раді, що харківські генетики не опинилися на периферії сучасних знань і доказом цього є проведення міжнародної науково-практичної конференції за участю вчених зі світовим ім'ям. Завдяки унікальному науково-лікувально-навчальному об'єднанню: Харківському спеціалізованому медико-генетичному центру, Інституту клінічної генетики ХНМУ, яке очолює член-кореспондент НАМНУ, доктор медичних наук, професор Олена Гречаніна, а також злагодженій роботі практичних лікарів і наукових співробітників цієї установи у нас є надія на те, що протягом довгих наступних років наша харківська та українська генетика можуть йти в ногу зі світовими відкриттями», – підкреслив Ігор Шурма.