Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До середини червня Харківський авіазавод повністю погасить борги по зарплаті. Олександр Дагаєв

До середини червня Харківський авіазавод повністю погасить борги по зарплаті. Олександр Дагаєв

Як повідомив 2 червня під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради заступник директора заводу з фінансових питань Олександр Дагаєв, планується, що Харківське державне авіаційне виробниче підприємство до 15 червня ц.р.повністю погасить всі борги по заробітній платі.

«Станом на 1 травня заборгованість із зарплати на підприємстві становила 37,5 млн.грн, до 1 червня вона скоротилася до 29,8 млн.грн., - зазначив він. - За останні 10 днів ми погасили заборгованість із зарплати за три місяці. Виплата боргів буде здійснюватися за рахунок коштів, виручених підприємством від виробництва, і за рахунок банківських кредитів. Власними коштами завод покриє лише 1 / 6 заборгованості. Зарплату, починаючи з травневої, працівникам заводу планується виплатити власними засобами».

За його словами, 48 млн.грн. підприємство повинно Пенсійному фонду. «Борги по податках і Пенсійному фонду будуть погашені пропорційно виплатах зарплат. Також будуть залучені бюджетні кошти за програмами фінансового оздоровлення підприємств. Ми сподіваємося, що частина виручки, яку ми отримаємо від реалізації лівійських літаків, також піде на погашення боргів. Зараз це питання знаходиться на розгляді», - підкреслив він.